Προστασία από τα φλας με τη διάσημη υπογραφή του σχεδιαστή, Jeremy Scott

Προστασία από τα φλας με τη διάσημη υπογραφή του σχεδιαστή, Jeremy Scott

O Αμερικανός σχεδιαστής, Jeremy Scott που λατρεύει να προκαλεί, παρουσίασε την νέα σειρά με γυαλιά ηλίου σε συνεργασία με τη Linda Farrow και οι ουρές ήδη ξεκίνησαν!

Με τον Jeremy Scott γνωρίστηκα στο Παρίσι όπου και έμενα μόνιμα, κάπου στα τέλη των 90s. Ιδιαίτερα απαιτητικός, φιλόδοξος και με εμμονή με την glamourous δεκαετία του '80 και την τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία», προσπαθούσε μάταια να κατακτήσει του Γάλλους, με το ταλέντο του. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαιναν και τόσο καλά και το 2000 μετακόμισε στο Los Angeles.

Η αλήθεια είναι ότι το Hollywood ταίριαζε πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία και την ανάγκη του μια μέρα να γίνει περιζήτητος. Τα κατάφερε περίφημα καθώς τώρα οι πασαρέλες του -μετακόμισε στην Νέα Υόρκη δύο χρόνια μετά- αποτελούν πάντα το talk of the town με την σουρεαλιστική , πολλές φορές σαρκαστική του ματιά για την μόδα. Παρόλα αυτά κατάφερε μέσα σε άλλα να «κλειδώσει» σημαντικές συνεργασίες, όπως με την εταιρία κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών Adidas όπου οι συλλογές του είναι collector' s items κάθε σεζόν, αλλά και με την εταιρεία κολοσσό στο χώρο των avant garde οπτικών Linda Farrow. Τo χαρακτηριστικό σχέδιο γυαλιών Minnie Mouse που φόραγε η Lady Gaga στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Paparazzi» την ώρα που έριχνε δηλητήριο στο τσάι του ερωμένου της, δεν εδραίωσε μόνο την τραγουδίστρια, αλλά έδωσε και το διαβατήριο στον Jeremy για μια παγκόσμια παράλληλη καριέρα καθώς τα γυαλιά έκαναν εκατοντάδες επαναληπτικές παραγγελίες μέχρι το λανσάρισμα της νέας του συλλογής για το φετινό καλοκαίρι.

Μην περιμένετε show off γυαλιά για βόλτες προς επίδειξη και κατακτήσεις. Ανάμεσα σε άλλα σχέδια το πιο καταπληκτικό είναι ένα ζευγάρι γυαλιά σε ομοίωμα γυναικείων χεριών, που με προσεκτικό μανικιούρ 80s αισθητικής και σε τουλάχιστον πέντε χρωματικές παραλλαγές, καλύπτουν σαν γλυπτό τα μάτια αυτού που τα φοράει, αφήνοντας ένα διακριτικό «άνοιγμα» για να βλέπει μην πέσει (έστω και λίγο). Η ειρωνεία του «ποιος κρύβεται» και «ποιος παίρνει μάτι» –αλά Picaboo– αποκτά νέα σημασία και τα γυαλιά ηλίου μία νέα ορολογία. Ποιός χρειάζεται φακό όταν μπορεί και βλέπει από την κλειδαρότρυπα;