Η H&M στο πλευρό της Unicef ακόμη πιο δυνατά! (video)

Η H&M στο πλευρό της Unicef ακόμη πιο δυνατά! (video)

Δέσμευση σχεδόν 8 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα All for Children στο Μπανγκλαντές

Η H&M επεκτείνει τη συνεργασία της All for Children με τη UNICEF, το Ταμείο Ηνωμένων Εθνών για Παιδιά, για να συμπεριλάβει και το Μπανγκλαντές. Συνολικά η H&M θα συνεισφέρει 7,99 εκατομμύρια δολάρια για αυτή την ενέργεια, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά της στην κοινωνική επένδυση μέχρι σήμερα. All for Children είναι το όνομα που η H&M δίνει στα μακροπρόθεσμα προγράμματα, τα οποία υποστηρίζει για την προώθηση της εκπαίδευσης και της καλύτερης υγείας των παιδιών, σε χώρες στις οποίες λειτουργεί. Το πρόγραμμα στο Μπανγκλαντές θα τρέξει από το 2012 μέχρι το 2017.

*Βρείτε τη συλλογή εδώ

«Το Μπανγκλαντές είναι μία σημαντική παραγωγική χώρα και θέλουμε να συνεισφέρουμε στη θετική, βιώσιμη ανάπτυξή της. Το πρόγραμμα All for Children σκοπεύει σε μία σφαιρική προσέγγιση της ανάπτυξης των παιδιών που ζουν στις φτωχές γειτονιές της Ντάκα. Και, από τη στιγμή που η H&M θεωρεί ότι τα παιδιά που μαθαίνουν γραφή και ανάγνωση αποκτούν την κατάλληλη ενημέρωση και τα εφόδια για να παίρνουν αποφάσεις σχετικές με το μέλλον τους, στόχος είναι 40.000 παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», λέει ο Karl-Johan Persson, CEO της H&M.

Στόχος του προγράμματος είναι σχεδόν 40.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 14 ετών, σε φτωχογειτονιές γύρω από την Ντάκα, να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, βασικές δεξιότητες και υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας. Ανάμεσα στις μακροπρόθεσμες αναμενόμενες επιδράσεις είναι η συνεισφορά στη συνολική μείωση της φτώχειας και ο βελτιωμένος βιοπορισμός των οικογενειών, και σε γενικότερο πλαίσιο η βελτίωση της κοινωνικής ανάπτυξης του Μπανγκλαντές.

«Η ποιοτική εκπαίδευση είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά για πολλά παιδιά στο Μπανγκλαντές αυτό το δικαίωμα δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα. Υπάρχουν παιδιά τα οποία είτε δεν πηγαίνουν σχολείο, είτε πηγαίνουν αλλά κινδυνεύουν να το εγκαταλείψουν. Η συνεργασία της UNICEF με την H&M θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της πρωταρχικής, της στοιχειώδους & της βασικής εκπαίδευσης, των βασικών δεξιοτήτων και των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας για παιδιά που μένουν στις φτωχές γειτονιές, οι οποίες είναι οι πιο ευπαθείς κοινωνικά. Ευχαριστούμε την H&M για τη γενναιόδωρη προσφορά της στα παιδιά του Μπανγκλαντές», αναφέρει ο Pascal Villeneuve, Εκπρόσωπος της UNICEF Μπανγκλαντές.

Στις 18 Οκτωβρίου η H&M θα ακολουθήσει την περσινή της επιτυχία λανσάροντας μία νέα συλλογή All for Children. Το 25% όλων των πωλήσεων από τη συγκεκριμένη συλλογή θα διατεθεί για το έργο της UNICEF, All for Children στο Μπανγκλαντές.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τις πρώτες φωτό από την καμπάνια Maison Martin Margiela για τα H&M

Ποια φωτογράφησε την καμπάνια των Maison Martin Margiela for H&M;

Maison Martin Margiela for H&M: Η πρώτη φωτό της συνεργασίας!