O Andrej Pejic μιλά για τη σεξουαλικότητά του και την... αλλαγή φύλου!

O Andrej Pejic μιλά για τη σεξουαλικότητά του και την... αλλαγή φύλου!

Το νεαρό ανδρόγυνο μοντέλο αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο!

Αφού ανακαλύφθηκε από πρακτορείο μοντέλων στην ηλικία των 17, ενώ δούλευε στα McDonald's, ο Andrej Pejic βρέθηκε στο κέντρο τόσο των designer catwalks και των ακριβοπληρωμένων εξωφύλλων όσο και στη ζώνη πυρός ανάμεσα στα όρια των δύο φύλων.

Στα 21 του πια, o Βόσνιος ας τον πούμε supermodel είναι διεθνώς γνωστός για το ανδρόγυνο look του, τα αιθέρια λευκά/ξανθά μαλλιά και τα λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά. Τον βλέπουμε στην Παριζιάνικη Paris και στην πασαρέλα του Jean Paul Gaultier και τον περνάμε για γυναίκα. Ο ίδιος όμως ο Pejic αρνείται να προσδιοριστεί βάσει κάποιου σεξουαλικού στερεότυπου.

«Μεγαλώνοντας, ποτέ δεν ένιωθα ότι μοιάζω με αγόρι. Πάντα με περνούσαν για κορίτσι μιας και ποτέ δεν ανέπτυξα μύες ή γένια αλλά παρέμεινα θηλυπρεπής... Αν και δεν ήθελα να γίνω στόχος για τη σεξουαλικότητά μου ξεκινώντας το μόντελινγκ, από την άλλη χαίρομαι που έχω γίνει σύμβολο για τρανσέξουαλ και ανδρόγυνα άτομα. Χαίρομαι που με θεωρούν παράδειγμα και αφορμή να μην ντρέπονται για την σεξουαλικότητά τους».


Η φωτογράφισή του για το εξώφυλλο του Dossier Journal το 2011 φορώντας makeup και μπικουτί με γυμνό στήθος προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η έκδοση. Εκείνος το βρήκε τόσο απρόσμενο που του φάνηκε γελοίο. Δεν βρήκε την εικόνα προσβλητική είτε ήταν άντρας είτε γυναίκα. Έχουν ξαναφωτογραφηθεί γυμνοί άντρες με μακιγιάζ απλά η μόνη φωτογράφιση που απαγορεύτηκε ήταν η δική του. Οι άνθρωποι θεωρεί φοβούνται τα ανδρόγυνα άτομα...
Πρόσφατα στο FHM ψηφίστηκε νούμερο 98 την παγκόσμια κατάταξη των 100 πιο Sexy γυναικών στον Κόσμο. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο κόσμος είχε ψηφίσει άντρα απέσυραν το τεύχος και εξέδωσαν απολογία. Πώς το πήρε εκείνος;

«Το βρήκα πολύ κολακευτικό όπως θα το έβρισκε κάθε γυναίκα. Δεν περίμενα ποτέ να γίνω sex symbol- χαίρομαι όμως που κάποιοι εξερευνούν κι άλλους τύπους ομορφιάς και σεξουαλικότητας. Ξέρω ότι τραβάω πολύ τα media στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι, αλλά δεν πιστεύω πως με χρησιμοποιούν. Ένα καλό μοντέλο πρέπει να κάνει το ρούχο πχ να πουλάει. Όσο μπορώ να το κάνω αυτό νιώθω καλά κι έχω δουλειά».

Με ποια brands θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί;

«Θα ήθελα να δουλέψω με την Covergirl. Το Playboy επίσης θα ήταν τέλειο κάποια στιγμή! Πιστεύω πως και τα δύο είναι mainstream και εντελώς μέσα στην Αμερικάνικη κουλτούρα. Θα είναι ενδιαφέρον να το δοκιμάσω, γιατί από την αρχή της καριέρας μου νιώθω περιορισμένος μόνο στην υψηλή ραπτική και τα high fashion εξώφυλλα. Θα είναι ένας τρόπος να το σπάσω αυτό το όριο! Κάποτε είπα πως θα μπορούσα να κάνω αλλαγή φύλου για τα Victoria's Secret, πχ- ακόμη το πιστεύω αυτό. Κρατάω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά επειδή είναι κάτι προσωπικό δεν μιλάω πολύ για αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω πρόβλημα όμως να με ρωτάνε. Η καριέρα μου στο modeling βέβαια στηρίζεται αρκετά στο μυστήριο του αν είμαι πιο πολύ αγόρι από κορίτσι ή το αντίθετο και προς το παρόν μου αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα στα δύο φύλα. Αν ποτέ γίνω celebrity, ίσως είμαι πιο συγκεκριμένος με τα προσωπικά μου».

Διαβάστε ακόμη:

Νεαρός κάνει την πρακτική του στον McQueen και δημιουργεί τη δική του ανδρική συλλογή!

Maison Martin Margiela for H&M διά χειρός Dreamer

Οι Rolling Stones κλείνουν τα 50 και το MelinaMay.com γιορτάζει μαζί τους!