Η H&M στηρίζει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της βιομηχανίας ενδυμάτων

Η H&M στηρίζει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της βιομηχανίας ενδυμάτων

Δώστε τα παλιά σας ρούχα στα καταστήματα H&M, συμβάλλετε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κάντε shopping με έκπτωση 15%

Ως η πρώτη εταιρεία μόδας που λανσάρει την συγκέντρωση ρησιμοποιημένων ενδυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η H&M μας δίνει την δυνατότητα, από τον Φεβρουάριο του 2013 να παραδώσουμε τα χρησιμοποιημένα μας ρούχα στα καταστήματα H&M, σε όλο τον κόσμο. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την υποστήριξη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της βιομηχανίας ενδυμάτων.

«Οι προσπάθειές μας όσον αφορά στην αειφορία απορρέουν από την αφοσίωσή μας στην κοινωνική και περιβαλλοντική μας ευθύνη. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για το περιβάλλον και γι' αυτό προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εύκολη λύση: τη δυνατότητα να αφήσουν τα φθαρμένα ή ελαττωματικά ρούχα τους στην H&M», λέει ο Karl-Johan Persson, Διευθύνων Σύμβουλος της H&M.

Η H&M θα είναι η πρώτη εταιρεία μόδας που λανσάρει μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης ρούχων σε επιλεγμένα καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας, οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν φυσικούς πόρους και να συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποφεύγοντας τη δημιουργία απορριμμάτων από υφάνσιμες ύλες. Για τον σκοπό, δεκτά γίνονται ρούχα κάθε είδους, ανεξαρτήτως εταιρείας και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ως αντάλλαγμα, όσοι παραδώσουμε τα ρούχα μας στα H&M, θα λάβουμε ένα κουπόνι έκπτωσης 15% για μια αγορά, ενός είδους Η&Μ της επιλογής μας για την κάθε σακούλα με τα παλιά μας ρούχα που φέρουμε. Τα ρούχα που θα συγκεντρώνονται θα τα διαχειρίζεται στη συνέχεια η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η H&M, η I:Collect, η οποία μέσω ειδικής επεξεργασίας θα τα καθιστά διαθέσιμα για νέα χρήση.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τόνοι υφάσματος πετιούνται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα και καταλήγουν στη χωματερή. Το 95% αυτών των ρούχων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ξανά: να ξαναφορεθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν - ανάλογα με την κατάσταση τους. Μακροπρόθεσμα, επιθυμία της H&M είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας ενδυμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ρούχων, και η επιτάχυνση της διαρκούς ανανέωσης των υφασμάτων μέσω νέων χρήσεων. Στόχος είναι η εύρεση τεχνικών λύσεων για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υφαντουργικών ινών σε ευρύτερη κλίμακα.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η H&M ίδρυσε την Conscious Foundation: για να υποστηρίξει την καινοτομία στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνικών και τα κοινωνικά προγράμματα.