Barb Wire Dolls: από την Κρήτη στο Λος Άντζελες

Barb Wire Dolls: από την Κρήτη στο Λος Άντζελες

Oι Barb Wire Dolls είναι μία παρέα ρομαντικών Ελλήνων που με την punk μουσική τους ξεσηκώνουν καθημερινά live την πόλη των αγγέλων.

Λατρεύω τα παραδείγματα ανθρώπων που ακολουθούν τo όνειρό τους με αφοσίωση και λατρεία για την τέχνη τους, ενώ πάνω απ' όλα ξεπερνούν τα σύνορα και κάνουν διεθνή σαματά δυνατά και με αυτοπεποίθηση, σαν να μην υπάρχει αύριο.

Στην περίπτωση του punk-rock ελληνικού band των Barb Wire Dolls η μουσική τους σε ξεσηκώνει, η σκηνική τους παρουσία ανεβάζει λίμπιντο και αδρεναλίνη και το αποτέλεσμα είναι ισάξιο με βραδιές στο BCBG της Νέας Υόρκης στα 70s. Αν λάβεις υπόψη ότι η Κρητικιά τραγουδίστρια του γκρουπ Queen (!) Isis έχει όλα τα συστατικά ενός female music icon, με φωνάρα μεγατόνων, εμφάνιση σεξοβόμβας και τα υπόλοιπα μέλη «κουμπώνουν» σαν αυτοκόλλητα θυμίζοντας Blondie με Debbie Harry, No Doubt με Gwen Stefani ή τους Hole με την Courtney Love, τότε μπορεί και η αναβίωση της παγκόσμιας πανκ ροκ μουσικής στον 21ο αιώνα να έχει μόνο ελληνικό άρωμα!

Τα υπόλοιπα εξαιρετικά μέλη του γρουπ των Barb Wire Dolls είναι ο Greg στα ντραμς –πρώην σούπερ μοντέλο και διακεκριμένος αθλητής του στίβου σε ευρωπαϊκό επίπεδο– ο Tas στην κιθάρα και ο Gabriel στο μπάσο. Πώς όμως ξεκίνησε η επιτυχημένη διεθνής πορεία τους;

Πέρυσι το καλοκαίρι έτυχε να κάνει διακοπές στην Μύκονο ο πλέον διακεκριμένος Αμερικανός μουσικός παραγωγός Rodney Bingenheimer του μουσικού ραδιοσταθμού KROQ και άκουσε τα παιδιά σε ένα live act στο νησί. Mε την επιστροφή του στο Λος Άντζελες, όπου και μένει μόνιμα, «έλιωσε» το single των παιδιών «California» μέσα από την δημοφιλή εκπομπή του «Rodney On The Roq». Ο ίδιος ο Rodney όμως είναι φαινόμενο, γιατί πρώτος ανακάλυψε στην εκπομπή του συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Blondie, οι Nirvana, οι Ramones, οι Oasis και πολλά άλλα. Που σημαίνει ότι όχι μόνο έχει την εμπειρία, αλλά πάνω απ' όλα αλάνθαστο ένστικτο. Μετά την καθολική αποδοχή του τραγουδιού, ήρθε και η πρόταση για μόνιμη παραμονή στο Λος Άντζελες με κλεισμένες εμφανίσεις στο «ναό» Sunset Strip στο Hollywood και έτσι από το Δεκέμβριο όλο το συγκρότημα μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες. Πούλησαν ότι είχαν στην Ελλάδα και έφυγαν να ξεκινήσουν αυτό που από ότι φαίνεται θα γίνει η πεμπτουσία του αμερικανικού ονείρου.

Φυσικά όταν οι Barb Wire Dolls εμφανίστηκαν σε ένα ελληνικό talent show για να κάνουν την πλάκα τους, δίνοντας όμως το στίγμα ότι κατέχουν εξαιρετικά την μουσική και το είδος που πρεσβεύουν, οι κριτικές και οι χαρακτηρισμοί που άκουσαν είχαν τον κλασικό συναινετικό χαρακτήρα ενός γείτονα που θέλει απλά την ησυχία του. Η κυρία όμως της επιτροπής δεν αρκέστηκε στην κριτική και μόνο της μουσικής –άλλωστε η έννοια του πανκ-ροκ δεν ταιριάζει στις κλασσικές της σπουδές- αλλά και στην ενδυματολογική εμφάνιση της Queen Isis λες και ξαφνικά έπαθε αναλαμπή καλού γούστου και ως άλλη Anna Wintour χρησιμοποίησε την γνωστή προσφιλή ελληνική συνήθεια του ξερόλα. Αντιθέτως ένας έμπειρος Αμερικανός κατάλαβε αμέσως τις πασιφανείς δυνατότητες του γκρουπ και φυσικά τους βοήθησε ανιδιοτελώς προμοτάροντας το μόνο πράγμα που έχουν σίγουρα: τεράστιο μουσικό ταλέντο και εκτόπισμα στη σκηνική τους παρουσία. Γι αυτό και οι Barb Wire Dolls είναι στο Λος Άντζελες και σκίζουν ενώ η Ελλάδα χάνει πανηγυρικά το ταλέντο της.