Vogue: άλλη μια φωτογράφιση που προκάλεσε αντιδράσεις

Vogue: άλλη μια φωτογράφιση που προκάλεσε αντιδράσεις

Ένα αμφιλεγόμενο editorial στην ολλανδική έκδοση της Vogue εγείρει συζητήσεις.

Για άλλη μια φορά μια φωτογράφιση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και συζητήσεων. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για το περιβόητο θέμα της ανορεξίας, ούτε για ανήλικα μοντέλα, αλλά για το βάψιμο του προσώπου ενός μοντέλου μαύρου στο τελευταίο τεύχος Μαΐου της ολλανδικής έκδοσης της Vogue που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Πρωταγωνίστρια του editorial η Querelle Jansen που φόρεσε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές Louis Vuitton δημιουργίες σε ένα editorial αφιερωμένο στον Marc Jacobs και στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο διάσημο γαλλικό maison. Σε δύο, λοιπόν, λήψεις το πρόσωπο της Querelle βάφτηκε μαύρο, καθώς και οι συλλογές φθινόπωρο 2008 και άνοιξη 2009 του Jacobs για τον Vuitton εμπνεύστηκαν από την αφροαμερικανική κουλτούρα και συγκεκριμένα τις iconic φιγούρες των Grace Jones και Josephine Baker.

Κάπου εδώ, λοιπόν, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για το αν θεωρείται ηθικό και πρέπον ένα λευκό μοντέλο να βάφεται μαύρο και για το αν θα έπρεπε ένα έγχρωμο μοντέλο να προσληφθεί για αυτές τις δύο φωτογραφίες. Είναι, όμως, τελικά ανήθικη και προσβλητική η φωτογράφιση, έγινε με σκοπό να προκαλέσει ντόρο ή αποτελεί απλά μια έκφραση της καλλιτεχνικής ματιάς του φωτογράφου;

Διαβάστε επίσης:

Vogue Paris: άλλο ένα «κακό» εξώφυλλο κυκλοφόρησε

Κόπιαρε ο Terry Richardson ένα ολόκληρο editorial της γαλλικής Vogue;