Ο Riccardo Tisci σχεδιάζει τα κοστούμια για την Εθνική Όπερα του Παρισιού

Ο Riccardo Tisci σχεδιάζει τα κοστούμια για την Εθνική Όπερα του Παρισιού

Δημιουργίες που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό

Ο Riccardo Tisci από τον οίκο Givenchy πηγαίνει κατ 'ευθείαν από το σχεδιασμό των κοστουμιών για την περιοδεία της Rihanna στη δημιουργία κοστουμιών για το μπαλέτο της όπερας του Παρισιού. Ο Tisci συνεργάστηκε με το ατελιέ του Palais Garnier στο Opéra National de Paris για να δημιουργήσει όμορφα και φυσικά περίτεχνα κοστούμια υψηλής ραπτικής για το Boléro de Ravel. Όλο αυτό μαζί με τη μούσα του, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία επέβλεψε τη σκηνογραφία, ενώ η φωτογραφία ανήκει στο δίδυμο Inez & Vinoodh!

«Είναι ένα από τα όνειρα ενός σχεδιαστή να καταφέρει να σχεδιάσει κοστούμια για μπαλέτο. Είχα προτάσεις στο παρελθόν από πολλά άλλα μεγάλα θέατρα / όπερες. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα έτοιμος. Όταν αυτό συνέβη, ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να πω ναι για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι Ιταλός. Είμαι πολύ περήφανος που μου ζητήθηκε να δημιουργήσω τα εν λόγω κοστούμια από την Brigitte Lefèvre, διευθύντρια στην Opera του Παρισιού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο θέατρο όπερας στον κόσμο και αποτελεί πρότυπο στη Γαλλία. Δεύτερον, πρόκειται για το Bolero. Το έργο είναι εκπληκτικό, επειδή συντελείται από μια ομάδα μοναδικών ανθρώπων με μεγάλο ταλέντο, υπό την καθοδήγηση της Μαρίνα Αμπράμοβιτς σε χορογραφία του Sidi Larbi Cherkaoui και Damien Jalet.

Το Bolero έχει να κάνει με την ένταση! Η μουσική έχει μια απίστευτα έντονη αίσθηση. Ήθελα οι χορευτές να αισθάνονται γυμνοί με κάποιο τρόπο. Τα κοστούμια εκφράζουν δύο πλευρές του εαυτού μου: αυτή του σκότους και εκείνη του ρομαντισμού. Οι χορευτές φορούν nude catsuits σε τούλι δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι το σώμα είναι κεντημένο με λευκή δαντέλα σχηματίζοντας ένα σκελετό. Υπάρχουν πολλές στρώσεις υφασμάτων, ενώ όπως χορεύουν ακριβώς όπως τον κύκλο ζωής των ζώων ή όπως τα λουλούδια χάνουν τα πέταλά τους θα χάνουν και κάτι αυτοί οι κινούμενοι σκελετοί, που μοιάζουν ισχυροί και εύθραυστοι ταυτόχρονα», λέει ο ίδιος ο Riccardo Tisci

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το operadeparis.fr

Διαβάστε ακόμη:

Ψυχεδέλεια: Tα πιο cool γυαλιά ηλίου του καλοκαιριού
Δείτε τις uber stylish θήκες για iPhone 5 δια χειρός Marc Jacobs