Numéro: εξώφυλλο με νοσταλγικό αέρα με την υπογραφή του Peter Lindbergh

Numéro: εξώφυλλο με νοσταλγικό αέρα με την υπογραφή του Peter Lindbergh

O Peter Lindbergh στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Numéro αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο διάσημα εξώφυλλα που φωτογράφησε ποτέ.

 

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Peter Lindbergh δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά εποχή σαν αυτή των supermodel των nineties και τώρα η τελευταία του δουλειά για το περιοδικό Numéro έρχεται μάλλον να επισφραγίσει αυτή του τη δήλωση.

Ο Lindbergh φωτογράφησε τις Ameline Valade, Catherine McNeil, Sasha Luss, Daphne Groeneveld και Soo Joo Park ως νέες Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford (από το θρυλικό εξώφυλλο της βρετανικής Vogue της δεκαετίας του '90) για το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού Numéro. Το αποτέλεσμα είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, πολύ τυπικό δείγμα της δουλειάς του Lindbergh που μας θυμίζει κάτι ανάμεσα σε εκείνη του τη φωτογράφιση για τη Vogue UK αλλά και την πιο πρόσφατη με τα αγγελάκια της Victoria's Secret για την αμερικανική Vogue.

Mόνο που σε αυτό το εξώφυλλο είναι το cast των μοντέλων που επιβεβαιώνει όσα δήλωσε ο Lindbergh στη συνέντευξή του. Αν και η Sasha με την Catherine δείχνουν πραγματικά εκπληκτικά όμορφες, οι υπόλοιπες φαίνεται σαν να προστέθηκαν άτσαλα, με την τελική φωτογραφία να μην μας κερδίζει. Και αν και τα nineties έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, φωτογράφοι και σχεδιαστές φαίνεται να εμμένουν να επιλέγουν τα supermodel της περασμένης δεκαετίας για καμπάνιες, editorial και ντεφιλέ αδιαφορώντας εν μέρει για τα νιάτα του modeling, κολλημένοι νοσταλγικά στο παρελθόν (και όχι άδικα).