Queen αποκλειστικό: Τι μας είπε η Bettina Hammerl head designer του οίκου Escada

Queen αποκλειστικό: Τι μας είπε η Bettina Hammerl head designer του οίκου Escada

Λίγο πριν το catwalk show της στο Athens Xclusive Designers Week

Εχθές ήταν η τελευταία μέρα του Athens Xclusive Designers Week και για το κλείσιμο η διοργάνωση μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό- παρόλα αυτά χωρίς υπερβολές- show του οίκου Escada.

Λίγο πριν το catwalk show, η Bettina Hammerl, head designer του οίκου μας έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη για το Queen.gr

-Πώς προέκυψε η συμμετοχή του οίκου Escada στο AXDW;

Είμαστε ένα brand που δραστηριοποιείται δυναμικά σε 80 χώρες. Ενισχύουμε την παρουσία μας σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα και σε κάθε μέρος που υπάρχει ενδιαφέρον για τη μόδα. Η ελληνίδα γυναίκα είναι στιλάτη και πιστεύουμε πως το κοινό της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας είναι κοντά στην αισθητική μας. Μας ενδιαφέρει το κοινό αυτό. Μας τιμά και εμάς το ενδιαφέρον, γι αυτό και είμαστε εδώ.

-Ακόμη και παρά την κρίση;

Κι όμως, παρά την κρίση- η οποία για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι μόνο δικό σας φαινόμενο- θεωρούμε πως υπάρχει αγοραστικό κοινό στην Αθήνα και γενικότερα στη χώρα σας. Καθώς και μεγάλες επενδυτικές προοπτικές. Να επαναλάβω πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μόδα και στυλ.

-Από πού προέρχεται η έμπνευση πίσω από τη συλλογή που παρουσιάζετε σήμερα;

Από τη γαλλική Ριβιέρα. Από ένα ταξίδι ίσως στις παραλιακές πόλεις και γενικότερα σε ηλιόλουστους προορισμούς. Χρώμα, ζωντάνια, δυναμική, ήλιος και στυλ. Τολμηρά prints, αέρινες και παράλληλα συγκεκριμένες γραμμές μας ταξιδεύουν στο Saint Tropez και τις Κάννες. Oι chic μονοχρωμίες κολακεύουν πολύ τη γυναίκα. Δώσαμε κόκκινο, έντονο μπλε, κίτρινο και λευκό.

-Γενικότερα ο οίκος Escada χαρακτηρίζεται ως girlie. Τι έχετε να πείτε γι αυτό. Θα τολμούσατε κάτι διαφορετικό;

Είμαστε girlie και πολύ feminine. Χαιρόμαστε για αυτό. Μας αρέσει η θηλυκότητα και προσπαθούμε να την τονίζουμε με κάθε τρόπο. Επιθυμία μας είναι να προβάλλουμε την αισθησιακή και την chic υπόσταση της γυναίκας, κάνοντάς την να αγκαλιάζει την θηλυκή της πλευρά. Αυτό αγαπούν οι πελάτισσές μας και αυτό οφείλουμε να τους δίνουμε. Σαφώς όμως και θέλουμε να εκπλήσσουμε το κοινό μας, παρουσιάζοντας κάτι ασυνήθιστο και εκλεκτό ή και τολμηρό ακόμη- που δεν θα ξεφεύγει πάραυτα από την φιλοφοφία του label, θα κάνει όμως την γυναίκα να θέλει να το αποκτήσει, μυόντας τη σε νέα trends.

-Πολλοί high end οίκοι έχουν επιχειρήσει επιτυχημένες συνεργασίες με massive brands όπως Η&Μ, Liberty of London κλπ. Θα ήταν μια τέτοια κίνηση στην agenda της Escada για το μέλλον προκειμένου να δώσετε την ευκαιρία στο κοινό που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει ένα κομμάτι σας από τις κύριες συλλογές, να έρθει σε επαφή με την υπογραφή του label;

Φυσικά και μας ενδιαφέρει και μάλιστα έχουμε κάποιες ιδέες, ενώ βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Το έχουμε ήδη δοκιμάσει με την Escada Sport συλλογή και πήγε πάρα πολύ καλά. Ουσιαστικά τα κομμάτια έγιναν ανάρπαστα. Μας ενδιαφέρει πάντα νέο κοινό και θέλουμε να επεκτείνουμε το εύρος των αγοραστών μας. Κατανοούμε απόλυτα πως δεν είναι δυνατόν για τον περισσότερο κόσμο να αποκτήσει ένα φόρεμα αξίας 5,000 ευρώ, για παράδειγμα! Θέλουμε να δοκιμάσουμε συνεργασίες τέτοιου τύπου και είμαστε πάντα περίεργοι κι ενθουσιώδεις να δούμε και οι ίδιοι το αποτέλεσμα!

-Πώς θα περιγράφατε την ιδανική γυναίκα της Escada;

Δυναμική και ανεξάρτητη, αλλά πάντα θηλυκή. Δεν είναι υπερβολική, αποτελεί statement από μόνη της, διότι καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα με την κομψότητα και τη φωτεινή της παρουσία χωρίς να αποτελεί κάτι τέτοιο αυτοσκοπό. Την θέλουμε ευτυχισμένη και χαρούμενη. Δεν μας αρέσουν τα 'βαριά' αποτελέσματα. Επιθυμούμε να είναι ικανοποιημένη, συνδυάζοντας την κλασική chic νοοτροπία που διέπει τις συλλογές του οίκου, με σύγχρονα trendsetting κομμάτια. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ευχάριστη και γοητευτική παρουσία, καλαίσθητη και πάνω από όλα, θηλυκή. Την σεβόμαστε απόλυτα, καθώς και την ανάγκη της για ποιότητα. Φυσικά και θέλουμε να την εκπλήσσουμε με νέα αξεσουάρ, ιδιαίτερα ρούχα, ακόμη και με τα προϊόντα ομορφιάς. Επιθυμούμε να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερες γυναίκες που θέλουν να φορέσουν Escada και φυσικά να μας ανακαλύψουν!

-Ποια είναι τα απαραίτητα κατά τη γνώμη σας ρούχα και αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από μία γυναικεία ντουλάπα;

Θα πρέπει μια γυναίκα σήμερα - και το λέω αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη- να έχει μαζί της πάντα ένα jersey φόρεμα. Η σύγχρονη γυναίκα, δεν έχει χρόνο για πολλά, ταξιδεύει και εργαζεται πολλές ώρες. Το jersey αγκαλιάζει κολακευτικά το σώμα και δεν χρειάζεται σιδέρωμα. Θα μπορούσε να είναι και ένα jersey shift dress, ώστε με αλλαγή αξεσουάρ να δείχνει στιλάτη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην περίπτωση της Escada αυτό το φόρεμα είναι κόκκινο! Με μια όμορφη τσάντα και παπούτσια, το look είναι ολοκληρωμένο και καλαίσθητο, όληη τη μέρα. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Δείτε τις φωτογραφίες από την συνέντευξη και την πασαρέλα στην παραπάνω photo gallery. (Photos courtesy of Aleksa Chr)