O Marios Schwab στα studio του Maison Martin Margiela;

O Marios Schwab στα studio του Maison Martin Margiela;

Δημοσίευμα θέλει ο Ελληνοαυστραλός σχεδιαστής να συνεργάζεται με τον avant-garde οίκο που ίδρυσε ο Margiela στα τέλη της δεκαετίας του '80.

 

Η ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή. To Maison Martin Margiela παραμένει ακέφαλο από το 2009, όταν ο ιδρυτής του Martin Margiela, αυτό το φάντασμα της μόδας που δεν είναι γνωστό το πρόσωπό του, εγκατέλειψε τα ηνία του. Μια ανακοίνωση τότε ήθελε κανείς να μην τον διαδέχεται και το έργο του να συνεχίζεται από το design studio του οίκου. Και κάπως έτσι έγινε, χωρίς ποτέ κανείς να ονομαστεί creative director του avant-garde οίκου.

Μόνο που τώρα δημοσίευμα από το έγκριτο και αξιόπιστο WWD θέλει τον Marios Schab, τον Ελληνοαυστραλό σχεδιαστή με έδρα το Λονδίνο, να δουλεύει στο σχεδιαστικό κομμάτι του οίκου κρυφά. Ο εκπρόσωπος του Schwab αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος του Maison Martin Margiela ακολούθησε την ίδια τακτική σημειώνοντας την συλλογική-ομαδική σχεδιαστική ταυτότητα του γαλλικού οίκου (ακόμα δηλαδή και αν μια τέτοια είδηση ισχύει ποτέ δεν θα επιβεβαιωθεί επίσημα).

Το πιο πιθανό, είναι, όμως, το WWD να μην έχει κάνει λάθος. Στην πρώτη σειρά του fashion show του Schwab στο Λονδίνο τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε καθόταν τόσο ο Renzo Rosso, που έχει στην κατοχή του το Maison Martin Margiela, όσο και ο CEO του maison Giovanni Pungetti. Σύμπτωση; Ίσως, όμως, το μυστήριο στη μόδα, οι ίντριγκες και τα κρυφά παιχνίδια πάντα θα μας γοητεύουν.

Διαβάστε επίσης:

Jil Sander: για τρίτη φορά εγκαταλείπει τα ηνία του οίκου της

Ο Jeremy Scott στον Moschino