Παπούτσια τέχνης με ευρωπαϊκή υπογραφή

Παπούτσια τέχνης με ευρωπαϊκή υπογραφή

Ο Rem D. Koolhaas, ανιψιός του διάσημου αρχιτέκτονα και o Galahad Clark, ιδιοκτήτης της εναλλακτικής εταιρίας υποδημάτων United Nude, σας προκαλούν να «πατήσετε» την τέχνη τους.

Πολλές φορές ακούμε την έκφραση ότι τα παπούτσια μπορεί να είναι μικρά έργα τέχνης, αλλά ελάχιστες φορές το πιστέψαμε. Έχουμε δει ανάλογες συνεργασίες, αλλά τώρα μιλάμε για wearable art επίσημα. Η United Nude ήταν από τις πρώτες εταιρίες που στράφηκε σε διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση για τα κάτω άκρα και δημιούργησε πρώτη τα κλασικά, πλέον, γυναικεία υποδήματα με το χαρακτηριστικό μεταλλικό τακούνι-πόδι πολυθρόνας. Το είδαμε σε δερμάτινες μπότες, γόβες, μποτίνια και πλαστικά booties.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για να γίνει μέσα σε λίγα χρόνια -ξεκίνησε το 2003- η χαρά του σκεπτόμενου art-lover fashionista στη Νέα Υόρκη.

Για φέτος το καλοκαίρι η έμπνευση ήταν το interior design και τα σχέδια δανείζονται στοιχεία από μινιμαλιστικά έπιπλα, με δομή που δίνει υπέροχη προοπτική στο γυναικείο πόδι, με βασικό υλικό το σουηδικό ξύλο και το φυσικό δέρμα. Πρόσθεσαν και ένα ανδρικό σχέδιο βασισμένο στο κλασικό βρετανικό παπούτσι Oxford, αλλά με σκαλιστή λεπτομέρεια στο τακούνι για το σωστό ανατρεπτικό touch.

Η εταιρία μετράει πια πάρα πολλά σημεία πώλησης και έχει κατακτήσει το κοινό σε πολλές μητροπόλεις του κόσμου.

Σύντομα θα παρουσιαστεί και η συνεργασία της United Nude με το νέο θαύμα της μόδας, τη σχεδιάστρια Iris Van Herpen, όπου αναμένεται να δούμε παπούτσια που θα δώσουν μια άλλη έννοια στον όρο «φοράω τα παπούτσια μου και φεύγω» γιατί θα είναι και το μοναδικό απαραίτητο αξεσουάρ για να βγείτε έξω.

Οταν δεν τα φοράτε μπορείτε να τα βάλετε σε προθήκες στο σαλόνι σας, σαν μικρά γλυπτά. Δύο σε ένα και με το βλέμμα στραμμένο δυνατά στο μέλλον.