Είναι επίσημο: ο Ghesquière στον Louis Vuitton

Είναι επίσημο: ο Ghesquière στον Louis Vuitton

O γαλλικός οίκος ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως ο Nicolas Ghesquière αναλαμβάνει χρέη creative director αντικαθιστώντας τον Marc Jacobs.

 

Όταν ο Marc Jacobs εγκατέλειψε τα ηνία του Louis Vuitton μετά από δεκαέξι χρόνια συνεργασίας πριν περίπου ένα μήνα, όλα τα στοιχήματα, τα δημοσιεύματα και οι φήμες ήθελαν ο Nicolas Ghesquière να τον διαδέχεται. Εμείς ήμασταν διστακτικοί. Από τη μια ο πρώην creative director του Balenciaga, Nicolas μας έκανε πολύ avant-garde για τον γαλλικό οίκο και από την άλλη το σούσουρο που ακολούθησε την έξοδό του από τον Balenciaga και οι δηλώσεις του για την πίεση που δεχόταν μας έκαναν λανθασμένα να πιστεύουμε πως δεν θα αναλάμβανε ξανά ένα τόσο μεγάλο fashion house.

Τελικά διαψευστήκαμε. Σήμερα επίσημα επιβεβαιώθηκε πως ο Nicolas Ghesquière είναι ο νέος creative director του Louis Vuitton με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Γάλλος σχεδιαστής αναμένεται να φέρει ένα σύγχρονο, δημιουργικό όραμα στις γυναικείες συλλογές του Vuitton, βασισμένο στην φινέτσα, την τεχνογνωσία και την επιμονή στην εξαιρετική ποιότητα.

Η πρώτη συλλογή του Nicolas Ghesquière θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο και φυσικά θα είναι από τα πιο πολυαναμένομα show του παρισινού fashion week.

Διαβάστε επίσης:

Louis Vuitton: ένα σκηνικό ρετροσπεκτίβα της ιστορίας του γαλλικού οίκου