H Coco Chanel εμπνέει άλλη μια μικρού μήκους ταινία

H Coco Chanel εμπνέει άλλη μια μικρού μήκους ταινία

Ο Karl Lagerfeld κάθισε πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη και το αποτέλεσμα είναι μια μικρού μήκους ταινία που κάνει πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου.

 

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό θα παρουσιαστεί στο Dallas του Texas η Métiers d'Art συλλογή του maison Chanel που κάθε χρόνο ταξιδεύει και σε άλλο προορισμό. Θέλοντας, λοιπόν, ο head designer και creative director του maison Chanel, Karl Lagerfeld, να δείξει γιατί επιλέχθηκε το Texas φέτος σκηνοθέτησε μια τριάντα λεπτών διάρκειας ταινία, που θα προβληθεί τόσο στο Dallas όσο και μέσω του site του οίκου Chanel στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ταινία με το χαρακτηριστικό όνομα «The Return», στην οποία πρωταγωνιστούν η Geraldine Chaplin ως Gabrielle Chanel, η Amanda Harlech ως η fashion editor της Vogue Bettina Ballard, ο Rupert Everett που υποδύεται έναν δημοσιογράφο, αλλά και πολλά μέλη της ευρύτερης Chanel οικογένειας (hairstylists, μοντέλα, μοδίστρες κ.ο.κ), θα μας ταξιδέψει πίσω στις αρχές τις δεκαετίας του '50. Τότε η θρυλική Coco επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσιάζοντας τη νέα της συλλογή στο Παρίσι. Ο γαλλικός τύπος της φέρθηκε φριχτά και μίσησε τη συλλογή και μόνο το κατάστημα Neiman Marcus που είχε έδρα στο Dallas την αγκάλιασε και στην ουσία έδωσε πνοή στον οίκο της.

Σε τριάντα, λοιπόν, λεπτά ο Karl Lagerfeld θα δοκιμάσει να μας μεταδώσει όλη την ατμόσφαιρα της εποχής και νομίζουμε θα τα καταφέρει αρκετά καλά. Έτσι και αλλιώς δεν είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετεί και εν γένει μην σας κάνει εντύπωση αν κάποια στιγμή στο μέλλον μια ταινία με την σκηνοθετική υπογραφή του κυκλοφορήσει, όπως έκανε ο σχεδιαστής Tom Ford στο παρελθόν με το «A Single Man».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε φωτογραφίες της Marilyn Monroe με το αγαπημένο της Chanel No5!

Ashleigh Good: από σερβιτόρα σε καφέ στη Νέα Ζηλανδία top model στη Νέα Υόρκη