Odditory: το καλύτερο fashion video της χρονιάς

Odditory: το καλύτερο fashion video της χρονιάς

Κέρδισε το βραβείο καλύτερου fashion film στο φεστιβάλ του Βερολίνου και μας κέρδισε με την πρώτη προβολή.

 

Το Βερολίνο είναι ένα διεθνές κέντρο για όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα, συχνά με τρόπους όχι τόσο συμβατικούς. Έτσι, λοιπόν, το πρόσφατο φεστιβάλ fashion film δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολύ ενδιαφέρον. Πεντακόσια βίντεο συμμετείχαν, όμως τους κριτές (Diane Pernet, Yann Le Goec και Johan Renck) κέρδισε το «Odditory» της φωτογράφου και σκηνοθέτη Monica Menez που απέσπασε και το βραβείο του καλύτερου fashion film για το 2013.

Υπό τους ήχους της μουσικής των Yo van Lenz και HearDis!, το σύντομο φιλμ περιγράφει ένα μάθημα πειραματικής δημιουργίας ήχων. Αγόρια και κορίτσια μοντέλα αναλαμβάνουν τον ρόλο των φοιτητών, φορώντας άσχημες περούκες και παρουσιάζουν ανάρμοστες, παράξενες συμπεριφορές σε ένα αμφιθέατρο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους. Από χαστούκια στα οπίσθιά τους και παλαμάκια με μπριζόλες μέχρι χτυπήματα στο κεφάλι με παπούτσια η ταινία ξεδιπλώνει στον θεατή μια ιστορία παραφροσύνης, ενώ ταυτόχρονα μαγνητίζει το βλέμμα στη μόδα που προβάλλεται.

Το «Odditory» εμάς μας κέρδισε αμέσως. Σίγουρα δεν ήταν τυχαία υποψήφιο για «Best Fashion Film 2013» στο Φεστιβάλ της Μαδρίτης, ούτε απέσπασε αδίκως τις υποψηφιότητες για «Best Creative Concept», «Best Fashion» και «Best Hair» στο μεγαλύτερο διεθνές fashion film φεστιβάλ της Βορείου Αμερικής, το La Jolla Fashion Film Festival .

Απολαύστε το:

{vimeo}80081573{/vimeo}

Διαβάστε επίσης:

Είκοσι έξι μοντέλα κλείνουν το μάτι στο i-D