Δείτε τα 10 πιο υπέροχα στιγμιότυπα της μόδας τα τελευταία 25 χρόνια

Δείτε τα 10 πιο υπέροχα στιγμιότυπα της μόδας τα τελευταία 25 χρόνια

Μεταξύ άλλων, το πρώτο σόου του McQueen και η πασαρέλα της Kate Moss για τη Gucci

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χώρο της μόδας βλέποντας τις 10 κορυφαίες στιγμές της μόδας όπως τις κατέγραψε μια από τις κορυφαίες συντάκτριες μόδας Elizabeth Walker.

Dolce & Gabbana: «Είδα το πρώτο μου σόου των Dolce & Gabbana στα μέσα της δεκαετίας του 80. Μια μικρή κολεξιόν όπου έβλεπες κυρίως μεσοφόρια, στηθόδεσμους και κορσέδες σε μαύρο χρώμα. Το 1988 συμμετείχαν σε ένα μεγάλο σόου στο Μιλάνο. Αυτή ήταν και η πρώτη τους σημαντική εμφάνιση που ήταν εμπνευσμένη από τις χήρες της Σικελίας. Το κύριο λόγο είχαν οι δαντέλες και τα σατέν».

Gianni Versace: «Στην πασαρέλα ανέβηκαν οι Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell και Christy Turlington φορώντας baby-doll φορέματα. Η μουσική αυστηρά ροκ και κάπου πρέπει να έχω αυτό το soundtrack της επίδειξης».

Jean Paul Gaultier: « Ο Jean Paul σχεδίασε το περίφημο κωνικό σουτιέν για ένα από τα κοστούμια της Madonna για το Blond Ambition Tour το 1990. Στο φινάλε του σόου η ντίβα έβγαλε το σακάκι της για να αποκαλύψει τα στήθη της».

Gucci: «Πρόκειται για την 3η συλλογή του Tom Ford για το μεγάλο οίκο μόδας. Τότε η Kate Moss εμφανίζεται στην πασαρέλα με ένα μπλε βελούδινο παντελόνι που έγινε ανάρπαστο».

Alexander McQueen: «Ο γιος ενός ταξιτζή που αποδείχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο της μόδας. Μις από τις κορυφαίες στιγμές του όταν το μοντέλο Shalom Harlow φόρεσε ένα ολόλευκο φόρεμα και δυο ρομπότ που έβγαζαν χρώματα άρχισαν να την ζωγραφίζουν».

Yves Saint Laurent: «Το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου σχεδιαστή. Ήταν μια επίδειξη που στην ουσία αναφερόταν σε όλο του το έργο. Συλλογές εμπνευσμένες από τα Ρώσικα Μπαλέτα και βέβαια δεν ξεχνάμε την καθιέρωση του ανδρόγυνου look στις γυναίκες το οποίο και φόρεσε πρώτη η Catharine Deneuve».

Christian Dior: «Έχω δει πολλές αξέχαστες επιδείξεις του Dior. Σε μια από αυτές ο John Galliano εμπνεύστηκε μια άμαξα που κατέφθασε μέσα σε ατμούς.

Louis Vuitton: «Κλασσική στιγμή όταν η Kate Moss στο τέλος της επίδειξης άναψε τσιγάρο».

Christopher Kane: "Από την πρώτη του επίδειξη έκανε τη διαφορά. Η Donatella Versace υπήρξε μεγάλη θαυμάστριά του. Τα έντονα χρώματα και οι «ελαστικοί επίδεσμοι» είναι το σήμα κατατεθέν του».

Chanel: «Κορυφαία στιγμή; Όταν όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια πασαρέλα στο Grand Palais. Τα ρούχα ήταν απίστευτα κομψά και τόσο γαλλικά!».

Διαβάστε επίσης:

Είκοσι έξι μοντέλα κλείνουν το μάτι στο i-D