Η ντουλάπα της πριγκίπισσας! Τα ρομαντικά fashion looks που λατρεύουμε

Η ντουλάπα της πριγκίπισσας! Τα ρομαντικά fashion looks που λατρεύουμε

Ήρθε η στιγμή να μεταμορφωθείς σ' ένα ρομαντικό κορίτσι και να σαγηνεύσεις με την αθωότητα σου.

Όσα πρέπει να ξέρεις
Το ρομαντικό στιλ παραμένει κυρίαρχη τάση γιατί συνδυάζει την θηλυκότητα με ανάλαφρα υφάσματα και πολύ φρέσκα χρώματα. Το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι έντονες αναφορές στα γαλλικά boudoir με αρκετές δόσεις πολυτέλειας.

Οι αποχρώσεις της μόδας
Κυριαρχούν τα παστέλ χρώματα και τα dusty (σκονισμένο), δηλαδή τα απαλά ροζ, γκρι, κίτρινο, γαλάζιο και το πολύ ανοιχτό πράσινο. Τα ρούχα είναι κυρίως μονόχρωμα αλλά υπάρχουν και τα μοτίβα όπως τα μικρά πουά, τα λουλούδια και οι πολύ λεπτές ρίγες.

Γέμισε την ντουλάπα σου
Πρωταγωνιστούν τα φορέματα και τα τοπ τα οποία είναι κοντομάνικα με κουμπάκια (βλέπε αγγλική εξοχή), αμάνικα με δαντελένια τελειώματα, κλειστά στο λαιμό, με μικρά γιακαδάκια και φουσκωτά μανίκια. Το μήκος της φούστας είναι κυρίως μέχρι το γόνατο αλλά και το μίνι που το είδαμε σε όλες τις κολεξιόν ακόμα και στα πιο συντηρητικά ρομαντικά. Έτσι λοιπόν έχουμε μικρά φορεματάκια και μίνι φούστες με φρου φρου και δαντέλες που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια.

Ντύσου, στολίσου
Τα αξεσουάρ συμπληρώνουν το ύφος και φέτος είναι πολύ ιδιαίτερα και νοσταλγικά. Tα πιο χαρακτηριστικά αξεσουάρ είναι οι στέκες και τα κολιέ με λουλούδια οι παστέλ αποχρώσεις σε τσάντες και παπούτσια και βέβαια οι all time classic μπαλαρίνες που φοριούνται όλες τις ώρες.

Σου ταιριάζει;
Η τάση αυτή κρύβει κινδύνους! Αν και οι αέρινες γραμμές ταιριάζουν σε όλα τα σώματα πρέπει να προσέξεις πόσο ταιριάζει το συγκεκριμένο στιλ στο τύπο σου γιατί μπορεί να πέσεις στην παγίδα να θυμίζεις «μπέμπα». Πιο συγκεκριμένα πάντως ταιριάζει ιδανικά σε λεπτοκαμωμένο σωματότυπο και στις ανοιχτές επιδερμίδες.

TOP SECRET
Μην να τα φοράς όλα μαζί και μην συνδυάσεις πολλά ρομαντικά στοιχεία στο ίδιο look. Μπορείς για παράδειγμα να συνδυάσεις ένα ρομαντικό τοπ με ένα τζιν αντί για μία ρομαντική φούστα που ίσως δείχνει υπερβολική στις καθημερινές εμφανίσεις.


Τα υφάσματα είναι μεταξωτές μουσελίνες, βαμβακερά, broderie (αγγλική δαντέλα) και δαντελένια.