Tumblr: το μέσο που κατακτά ο κόσμος της μόδας

Tumblr: το μέσο που κατακτά ο κόσμος της μόδας

Για πρώτη φορά το tumblr κυκλοφόρησε την επισκόπηση της χρονιάς που τελειώνει και τo fashion κομμάτι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Το Tumblr κερδίζει συνεχώς νέους φανατικούς οπαδούς. Ήδη την πλατφόρμα του χρησιμοποιούν πάνω από 155 εκατομμύρια χρήστες με τους φασιονίστας να αυξάνονται συνεχώς.

Παρόλο που δεν έχουν μπει σε αυτό οι οίκοι μόδας τόσο δυναμικά όσο στο Pinterest, παραμένει ένα μέσο τρομερά ισχυρό στην διακίνηση ιδεών σε πάμπολλους τομείς (τέχνη, design, αρχιτεκτονική, animation, τεχνολογία, sports κ.ο.κ.) και φυσικά στη μόδα. Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Tumblr είναι πως τα tags και κατά συνέπεια οι ιδέες που διακινούνται είναι επικεντρωμένα σε πιο ασαφή θέματα και όχι τόσο σε όρους που έχουμε συνηθίσει στα υπόλοιπα μέσα.

Ειδικά, λοιπόν, στο χώρο της μόδας, τα tags εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο απ' όλα το 2013 είναι ακριβώς εκείνα που δεν περιμέναμε. Η λέξη «chic», για παράδειγμα, ή τα ονόματα των μεγάλων brands δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο πολυχρησιμοποιημένα tags της χρονιάς. Αντίθετα στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι λέξεις hipster, grunge και indie και ακολουθούν ανάμεσα σε άλλα τα tags pale, pastel, boho, street style, retro και lace.

Διαβάστε επίσης:

Miley Cyrus: η πιο καλοντυμένη και κακοντυμένη του περιοδικού Time

Πολυτελή προϊόντα: σύντομα σε ύφεση;