Fashion Alert!Ποιος κρύβεται πίσω από τα Τ-Shirts που λάτρεψε η urban κουλτούρα της Αθήνας

Fashion Alert!Ποιος κρύβεται πίσω από τα Τ-Shirts που λάτρεψε η urban κουλτούρα της Αθήνας

Ο Πέτρος Πετροζέλης ξέρει τι μας αρέσει και σχεδιάζει τα πιο ωραία μπλουζάκια της νέας σεζόν

Όταν τα pop είδωλα της γενιάς μας συνάντησαν τη μόδα δεν αντισταθήκαμε... τα θέλαμε όλα στη ντουλάπα μας!
Η Rihanna, η Beth Ditto, η Lana Del Rey και ο Thom Yorke με το μαύρο μαρκαδόρο του Πέτρου Πετροζέλη έδωσαν ζωή σε ένα λευκό Τ- Shirt, που έγινε μόδα, συζητήθηκε και φορέθηκε από τα πιο ψαγμένα και στιλάτα τυπάκια της πόλης.

Σας παρουσιάζουμε τον νέο σχεδιαστή που κρύβεται πίσω από τα ασπρόμαυρα Τ Shirts, που θα μονοπωλήσουν και φέτος την καλοκαιρνή μας βαλίτσα. Μόλις 23 ετών, με σπουδές στην Αγγλία και με όπλα την αστείρευτη φαντασία του, το σχεδιαστικό του ταλέντο, τη δημιουργικότητα, και την επιμονή του να κάνει το διαφορετικό απάντησε στις ερωτήσεις μας και τον αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο...

Τι σου έδωσε την έμπνευση να ασχοληθείς με το σχεδιασμό T – Shirt;
Δεν υπήρχε έμπνευση. Υπήρχε μια αυθόρμητη έκρηξη δημιουργικότητας. Γενικά σχεδιάζω. Σχεδιάζω πολύ και όπου βρω. Έτσι μια μέρα σχεδίασα πάνω σε ένα απλό λευκό t-shirt. Το βρήκα όμορφο και πρωτότυπο. Είχα ένα ρούχο έτσι όπως το ήθελα εγώ. Μετά ξεκίνησαν οι παραγγελίες από φίλους και γνωστούς. Το ένα έφερε το άλλο και όλα μπήκαν σε μια σειρά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η PTRSdesign CO.


Πότε κυκλοφόρησε η πρώτη σειρά της PTRSdesign CO.;
Η πρώτη σειρά της PTRSdesign CO. έκανε την εμφάνισή της πριν ακριβώς ένα χρόνο(24 Απριλίου 2013). Ονομάζεται "Idols of our Generation – The Music Edition" και είναι αφιερωμένη στα μουσικά είδωλα των 00s.


Γιατί επέλεξες να αφιερώσεις τα σχέδια σου σε διάσημους καλλιτέχνες;
Η μουσική είναι, εαν όχι όλη, σίγουρα η μισή ζωή μου. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς μουσική. Όλοι όσοι έχω σχεδιάσει είναι καλλιτέχνες που εκτιμώ και με έχουν συντροφεύσει με τα τραγούδια τους σε διάφορες φάσεις της ζωής μου. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν δεκάδες.

Πότε ένιωσες πολύ περήφανος για τη δουλειά σου;
Νιώθω να 'φουσκώνω' από υπερηφάνια κάθε φορά που εκτιμάται η δουλειά μου. Κάθε φορά που άνθρωποι που δεν γνωρίζω μου λένε καλά λόγια. Κάθε φορά που βλέπω mail παραγγελίας στο mail μου. Κάθε φορά που θα δω κάποιον να φοράει ένα t-shirt μου στο δρόμο. Εκεί που ένιωσα πραγματικά περήφανος και χαρούμενος ήταν όταν ένα απόγευμα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Λευτέρη Ξενάκη και μου είπε ότι με ψάχνει η Μαίρη η Συνατσάκη γιατί θέλει πολύ ένα από τα t-shirts μου.

Για ποιο λόγο τα σχέδια σου είναι αναγνωρίσιμα;
Πιστεύω το στοιχείο που κάνει τα t-shirts μου αναγνωρίσιμα είναι το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο σχέδιο. Έχω μια ακαταμάχητη αδυναμία στα λευκά t-shirts. Τα θεωρώ απίστευτα κομψά. Πάνω σε αυτά τυπώνονται τα σχέδια μου. Minimal μαύρες γραμμές που συνθέτουν σχήματα και εικόνες, σχεδόν καρτουνίστικες. Θέλω να παραμείνω πιστός σε αυτό μου το στιλ.

Τα μπλουζάκια σου απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό;
Τα t-shirts μου, και γενικά τα προϊόντα μου, δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε ένα κοινό. Απευθύνονται σε όλους αυτούς που θέλουν να φορούν κάτι ξεχωριστό χειροποίητο κατασκευασμένο σε limited ποσότητες στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι είδος wearable wannabe μορφής τέχνης.

Τι γνώμη έχεις για τον τρόπο που ντύνονται οι νέοι στην Ελλάδα;
Τα τελευταία χρόνια, με την πιο εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου, μας άνοιξε διάπλατα ένας υπέροχος κόσμος γνώσης και πληροφοριών. Όταν κάποιος σχεδιαστής βγάζει μια συλλογή, ανεβαίνει αμέσως online και διαδίδεται σε ολόκληρο το κόσμο. Οι τάσεις στη μόδα αλλάζουν διαρκώς και σε όποια γωνία του πλανήτη και να ζεις το μαθαίνεις αμέσως. Όλα τα είδη ένδυσης διατίθενται online σε e-shops και έρχονται στη πόρτα σου με ένα κλικ. Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, νέα και προϊόντα. Έτσι λοιπόν και οι Έλληνες πιστεύω ακολουθούμε το ρεύμα της παγκόσμιας μόδας. Απόδειξη: τα άπειρα ελληνικά fashion blogs. Πάντως στυλιστικά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής;
Βρίσκω εκπληκτική τη δουλειά του Δημήτρη Πέτρου και των Deux Hommes. Αν ήμουν γυναίκα θα ήθελα να έχω όλα τα κομμάτια από το brand Karavan της Μαριλού Κατσώνη. Στηρίζουμε ελληνική μόδα!

Ποιο casual fashion item πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας φέτος;
Μα φυσικά ένα PTRSdesign CO. t-shirt! Τι άλλο;

Ποια ήταν το ωραιότερο fashion look που είδες με T – Shirt;
Ήταν από γυναίκα. Ψηλόμεσο παντελόνι και ένα BETH t-shirt από τη πρώτη μου συλλογή, το οποίο είχε κόψει τα μανίκια και το κάτω μέρος και είχε μεταμορφωθεί σε ένα αμάνικο crop top. Μου αρέσει όταν «πειράζουν» δημιουργικά τα t-shirts μου.

Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;
Θέλω πάντα να βρίσκω κάτι να εμπνέομαι και πάντα να ψάχνομαι για καινούργια πράγματα και νέους εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Θα ήθελα στο μέλλον η PTRSdesign CO. να γίνει ένα διάσημο και αξιοπρεπές urban brand.

Πού μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη PTRSdesign CO. στο site μου www.ptrsdesign.com και στο facebook page (www.facebook.com/ptrsdesign). Όλα τα προϊόντα μου διατίθονται αποκλειστικά online στο www.etsy.com/shop/PTRSdesign.

Πες μας λίγα πράγματα για την επόμενη συλλογή σου
Η επόμενη συλλογή, που ήδη βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού, θα είναι ένα αρμονικό πάντρεμα μόδας και θρησκείας. Άλλωστε η μόδα είναι θρησκεία και η θρησκεία είναι μόδα.

Αγαπημένο σημείο της πόλης.
Σίγουρα το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα το Εμπορικό Τρίγωνο. Και τα Αναφιώτικα. Και τα στενά κάθετα στη Μητροπόλεως. Και η Αεροπαγίτου. Και ο λόφος δίπλα στην Ακρόπολη. Δεν μπορώ να αποφασίσω!

Σε ποια περιοχή θα σε πετύχουμε για ποτό;
Κέντρο ForTheWin. Πλ. Αγ. Ειρήνης και Αβραμιώτου!

Ποιο είναι το fashion motto σου;
White is the new black.

Είδαμε πρόσφατα λάνσαρες δύο μαξιλάρια. Θες να επεκταθείς και στα είδη σπιτιού;
Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η διακόσμηση και ο σχεδιασμός αντικειμένων. Δεν θα κρύψω ότι μια μεγάλη μου επιθυμία είναι να ασχοληθώ και με είδη σπιτιού. Μικρά εύχρηστα καθημερινά αντικείμενα για κάθε σπίτι. Έτσι γεννήθηκαν τα μαξιλαράκια μου, η Γκιόνα και ο Παρνασσός. Ειλικρινά στεναχωριέμαι να βλέπω κακόγουστα σπίτια. Και πιστέψτε με είναι πολλά στην Ελλάδα!