32ος Μαραθώνιος Αθήνας: Τι πρέπει να προσέξετε στο ντύσιμό σας για την Κυριακή

32ος Μαραθώνιος Αθήνας: Τι πρέπει να προσέξετε στο ντύσιμό σας για την Κυριακή

Τα dos και τα don'ts για μια άνετη και ευχάριστη κούρσα στον πιο μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας!

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα ξεκινήσει ο 32ος αυθεντικός μαραθώνιος Αθήνας, με ρεκόρ συμμετοχών που φτάνει φέτος τα 35.000(!) άτομα. Για να είσαι έτοιμη λοιπόν για το μεγαλύτερο αθλητικό event της χρονιάς, σου έχουμε παρακάτω τα do's και τα don'ts για να καταφέρεις να τερματίσεις με τη λιγότερη δυνατή κούραση!

Do's:

-Επιλέξτε ένα αθλητικό παπούτσι running, κατάλληλο δηλαδή για τρέξιμο, από οποιοδήποτε brand. Τα running παπούτσια απορροφούν τους κραδασμούς της ασφάλτου και βοηθούν έτσι ώστε να μην προκληθεί κάποιος ανεπιθύμητος τραυματισμός λόγω κόπωσης.

-Προτιμήστε ένα αθλητικό κολάν και συνδυάστε το με μια μακριά μπλούζα, έτσι ώστε να είστε άνετες στο τρέξιμό σας, χωρίς να φοβάστε να αφεθείτε στην κούρσα.

-Μπορείτε να φορέσετε από πάνω μια κολλητή ζακέτα, που να μη σας εμποδίζει όμως στο τρέξιμο.

-Πολύ σημαντικό είναι να φορέσετε το σωστό αθλητικό στηθόδεσμο, καθώς στηρίζει με το σωστό τρόπο το θώρακά σας.

-Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα παγούρι με περιεχόμενο ηλεκτρολύτες, για να συμπληρώσετε τα υγρά που θα χάσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου.

Don'ts:

-Μη βασίσετε το παπούτσι που θα επιλέξετε με βάση το στυλ σας, αντίθετα προσπαθήστε να βάλετε ως προτεραιότητά σας την άνεση.

-Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά ή τα πολύ στενά ρούχα που δε σας δίνουν μεγάλο εύρος κίνησης.

-Προτιμήστε να μην φορέσετε πολύ κοντά ή αποκαλυπτικά ρούχα, για να μη χάσετε χρόνο και για να προλάβετε τυχόν αποκαλυπτικά ατυχήματα που μπορεί να γίνουν εν αγνοία σας, κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου.

-Αφήστε στο αυτοκίνητο ή στο σπιτι τα προσωπικά σας αντικείμενα (κινητό, πορτοφόλι, τσάντα), καθώς θα σας δημιουργούν επιπλέον ανεπιθύμητο βάρος, δυσκολεύοντας την κίνηση.

Extra tips:

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει βγάλει έκτακτο δελτίο καιρού για την Κυριακή και καλό θα είναι να φροντίσετε να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Έχετε μαζί σας ένα αδιάβροχο μπουφάν, για να σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Εάν πάλι ο καιρός είναι αίθριος, μπορείτε να φορέσετε αυτά που σας προτείναμε παραπάνω και θα είστε έτοιμες για να κάνετε την υπέρβαση!

Διαβάστε ακόμα

Μαραθώνιος 2014: 3 γυναίκες δρομείς εξηγούν πώς το τρέξιμο άλλαξε τη ζωή τους