Parrice: Ο σχεδιαστής του νέου hot ελληνικού brand μιλά στο Queen.gr!

Parrice: Ο σχεδιαστής του νέου hot ελληνικού brand μιλά στο Queen.gr!

Αυτά είναι τα ελληνικά σανδάλια που θα φορέσουμε όλο το καλοκαίρι

Όταν ο Πάρις Καρνέζης σπούδαζε αρχιτεκτονική στο UCL στο Λονδίνο, σίγουρα δε φανταζόταν πόσο χρήσιμες θα του φαίνονταν οι γνώσεις που απέκτησε στο μεταπτυχιακό του, σε μια καριέρα στη μόδα. Το ελληνικό brand "Parrice", του οποίου είναι δημιουργός, είναι ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα brands, με διεθνείς προδιαγραφές, που, σύμφωνα με τις δικές μας προβλέψεις, θα γίνει σίγουρα και σύντομα αγαπημένο και των σταρ του εξωτερικού.

Τα flat σανδάλια, οι τσάντες και τα χειροποίητα μεταξωτά φουλάρια που σχεδιάζει, αποπνέουν μια grecian-chic αίσθηση, κατάλληλη για κάθε γυναίκα που θέλει να εντυπωσιάζει με την κομψότητά της. Τα αρχαϊκά γεωμετρικά μοτίβα και η δαντέλα από δέρμα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και ήταν μια άψογη αρχή για ένα label από το οποίο περιμένουμε πολλά.

Οι δημιουργίες της πρώτης συλλογής του μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα - μαζί μας κι εσείς!

10413289 864452243591625 4590374222343638511 n 396e6

Πως σου ήρθε η ιδέα να ξεκινήσεις το brand;
H ιδέα ξεκίνησε απο ενα τυχαίο ταξίδι σε έκθεση υλικών στην Μπολόνια. Για πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου πρώτες ύλες και οχι ενα ολοκληρωμένο προιόν. Με εντυπωσίασαν οι διάφορες τεχνοτροπίες και άρχισα αμέσως να συνθέτω στο μυαλό μου χρώματα και υλικά χωρίς να εχω προσδιορήσει το προιόν.

Γιατί αποφάσισες να σχεδιάσεις σανδάλια και τσάντες και όχι κάτι άλλο;
Το γεγονός οτι εχω τελειώσει το μεταπτυχιακό μου στην Αρχιτεκτονική στο UCL στο Λονδίνο με βοήθησε αρκετά στο να μπορέσω να σχεδιάσω, ρεαλιστικά και τρισδιάστατα το προιόν που φαντάζομαι χωρίς να εξαρτάμαι απο τρίτους. Αυτο που μου έλειπε ήταν οι τεχνικές γνώσεις. Πρακτικά αυτο σημαίνει οτι, τα τρισδιάστατα σκίτσα μου θα έπρεπε να μπορούν να υλοποιηθούν και πρακτικά. Σε αυτό με βοήθησε η φιλία μου με τον σχεδιαστή υποδημάτων Δούκα Χατζηδούκα, ο οποίος με υπομονή, κατανόηση και προθυμία μου έμαθε πολλά και σημαντικά στον κατασκευαστικό τομέα και με έφερε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους. Η απόφασή μου να σχεδιάσω κυρίως σανδάλια αλλα και τσάντες προέρχεται απο την αγάπη μου για το καλοκαίρι και από το γεγονός οτι θα ήθελα το brand Parrice να χαρακτηριστεί ως ένα resort only brand. Στόχος μου είναι η μετεξέλιξη της έννοιας σανδάλι και των τετριμμένων σχεδίων που υπάρχουν αυτη την στιγμή στο εμπόριο και δυστυχώς στην πλειοψηφία τους δεν κολακεύουν την γυναίκα, παρά θυμίζουν unisex σχέδια. Τα Parrice αποτελούνται απο luxurious υλικά και προσεγμένα φινιρίσματα. Τολμούν στο διαφορετικό, αυτό του περίτεχνου μοτίβου και της τεχνοτροπίας.

2 49c0c

Απο πού αντλείς την έμπνευση σου;
Η έμπνευσή μου δεν αποτελείται απο κάτι συγκεκριμένο και αυτο το θεωρώ πολύ σημαντικό για ένα δημιουργό. Τελευταία(και κυρίως μετά την αξιόλογη Χριστίνα Μαρτίνη των Ancient Greek Sandals που θεωρώ οτι άνοιξε τον δρόμο για πολλούς σχεδιαστές), ακούγονται πολύ έντονα brands επηρεασμένα κυρίως απο την αρχαία Ελλάδα. Θεωρώ λάθος να κατηγοριοποιούνται brands και να εγκλωβίζονται σχεδιαστικά μέσα σε τέτοιου είδους ιστορίες. Το να δανειστείς κάποια αρχαικά μοτίβα ή στοιχεία είναι διαφορετικό απο το να "βαφτίσεις" ενα brand "Ελλάδα" εκτος και αν είσαι ο πρωτοπόρος σε αυτό. Έμπνευση για εμένα σημαίνει τυχαίο ερέθισμα, ένα ταξίδι σε μια έκθεση υλικών, ένα βιβλίο, μια σκέψη.

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σου σχεδιαστές;
Δεν υπάρχουν αγαπημένοι σχεδιαστές αλλα αγαπημένες συλλογές ή και προιόντα. Θαυμάζω όλους εκείνους που μπορούν να τολμούν μέσα από το διαφορετικό και το πετυχαίνουν.

6 a5232

Απο ποιά υλικά κατασκευάζονται οι δημιουργίες και πόση ώρα απαιτεί ο σχεδιασμός και η παραγωγή για κάθε ζευγάρι σανδάλια;
Τα Parrice αποτελούνται απο πρώτες ύλες που εισάγω απο την Ιταλία, οπως για παράδειγμα τα δέρματα, τα οποία και "βάφω" σε δικές μου αποχρώσεις απο Pantone μέχρι τις ιδιαίτερες εγκράφες απο plexiglass που έχουν οι τσάντες. Η κατασκευή τους γίνεται στο San Mauro Pascoli της Ιταλίας και η διαδικασία ολοκληρώνεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για να σχεδιαστεί ενα σανδάλι και αυτό γιατί απαιτούνται πολλές διορθώσεις και πρόβες. Η κάθε συλλογή πριν τοποθετηθεί στα καταστήματα (συνήθως Μάρτιο), πρέπει να είναι έτοιμη 10 μήνες πριν, έτσι ώστε(τον Ιούνιο) ώστε να μπει στο showroom και να δειχτεί στους buyers.

Τη συλλογή Parrice μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα Enny Monaco και στο κατάστημα Attica στο Golden Hall.

fashiondiaries247.blogspot.com