Ναστάζια Δαρίβα: Mιλήσαμε με την σχεδιάστρια των πιο stylish ελληνικών παπουτσιών, των Glamazons

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ναστάζια Δαρίβα: Mιλήσαμε με την σχεδιάστρια των πιο stylish ελληνικών παπουτσιών, των Glamazons

Kαι μας αποκάλυψε τα πάντα για την νέα της, καλοκαιρινή συλλογή.

50feat

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον σχεδιασμό παπουτσιών; Γιατί, πχ., παπούτσια και όχι ρούχα;
H αλήθεια είναι πως γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στα παπούτσια καθώς η οικογενιακή επιχείρηση ειδικευόταν στη εισαγωγή και διανομή ανδρικών, γυναικείων και παιδικών υποδημάτων. Ξεκίνησα λοιπόν να εργάζομαι εκεί τελειώνοντας τις σπουδές μου, οπου έμαθα πώς στήνεται ένα εισαγόμενο brand στην ελληνική αγορά, πώς ακριβώς γίνεται το business development, από την πώληση μέχρι το μάρκετινγκ. Ένιωθα πάντα όμως ότι αυτό δεν μου αρκούσε και επειδή είμαι κατεξοχήν δημιουργικό άτομο-μιας και από μικρή ηλικία ζωγράφιζα πολύ-και έπρεπε να εντάξω κάπως τη δημιουργικότητα στην δουλειά μου. Δημιουργώντας λοιπόν την πρώτη μου συλλογή, ένιωθα όπως ακριβώς όταν ζωγράφιζα. Για εμένα ο σχεδιασμός των Glamazons ήταν και είναι κάθε φορά σας πίνακας ζωγραφικής.

79feat

Oλόκληρη η φιλοσοφία του brand σου, ακόμα και το όνομά του, βασίζεται στον μύθο των Αμαζόνων, των όμορφων πολεμιστριών που κυριαρχούσαν στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία. Τι σε ενέπνευσε και χρησιμοποίησες το συγκεκριμένο γυναικείο πρότυπο για τα σχέδιά σου;
Ο ρόλος της σημερινής γυναίκας. Η αστείρευτη λάμψη και η ανυπέρβλητη δύναμη που θέλω να νιώθουν οι σημερινές γυναίκες όταν θα τα φοράνε. Θέλω οι σημερινές γυναίκες να μπορέσουν να ταυτιστούν με την δυναμική αμαζόνα-πολεμίστρια, αφού οι ρόλοι που καλούνται να αναλάβουν οι «Αμαζόνες» της σημερινής εποχής είναι πολλαπλοί , απαιτητικοί και δύσκολοι.

67feat

Περιέγραψέ μας την νέα, καλοκαιρινή συλλογή σου. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο σχέδιο και γιατί;
Η συλλογή «Καλοκαίρι 2017» περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και κατηγοριών από φλατ σανδάλια και πλατφόρμες, σε εσπαντρίγιες και ψηλοτάκουνα. Με κυρίαρχο χρώμα το μαύρο πάντα στις συλλογές μου, αυτή η κολεξιόν έχει έμπνευση το Pop Art, γι’ αυτό και έχω χρησιμοποιήσει έντονα χρώματα όπως cobalt blue και vivid κίτρινο. Το δικό μου αγαπημένο είναι το Νας -μιας και η ονομασία προέρχεται από το ψευδώνυμό μου -το οποίο είναι ψηλό τακούνι, και είναι αγαπημένο επειδή είναι υπερβολικά βολικό, αν και έχει τακούνι έχει και την αίσθηση αθλητικού και φοριέται άνετα όλη μέρα.

Mόδα για εσένα είναι...
Μια γλώσσα, κάποιοι την ξέρουν, κάποιοι την μαθαίνουν και κάποιοι δεν θα την μάθουν ποτέ.

Και στυλ...
Είναι ένας τρόπος να πεις ποιος είσαι χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις.

65.1

Κάποια διάσημη που σε εμπνέει με το προσωπικό της στυλ;
Kate Moss

Ποια γυναίκα επιλέγει τα Glamazons;
Η γυναίκα που θέλει να ξεχωρίσει, εκείνη που ζητάει κάτι καινούριο κάτι που δεν το φοράνε όλες. Η δυναμική, αυτή που αντιματωπίζει κάθε δυσκολία σαν πρόκληση και όχι σαν εμπόδιο.

19feat

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα παπούτσια στην εμφάνιση μίας γυναίκας;
Ίσως και τον μεγαλύτερο. Πιστεύω πως τα παπούτσια είναι ένα πολύ μεγάλο μέσο για να μπορέσει η γυναίκα να δείξει ποια είναι.

Πες μας τα τρία χαρακτηριστικά του «καλού παπουτσιού»;
Να είναι άνετα, να έχουν καλή ποιότητα και να είναι διαχρονικά.

Μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια;
Ίσως bridal συλλογή, καθώς και ιδιαίτερες τσάντες που θα ταιριάζουν με την ταυτότητα των Glamazons

61feat
63feat

Λίγα λόγια για την συλλογή S/S 2017
Με κυρίαρχο χρώμα το μαύρο αλλά και με πινελιές χρυσού, η collection Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017 παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από espadrilles, gladiator sandals & flatforms, πλατφόρμες, ψηλοτάκουνα και σανδάλια, χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας δέρματα και υλικά. Ξεχωριζούν οι total black flatforms εσπαντρίγιες που δίνουν άνεση, ύψος και στυλ κατάλληλα να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι ponyskin πλατφόρμες, αλλά και οι εσπαντρίγιες με τον χρυσό καθρέφτη στη μέση (σημα κατατεθέν του brand καθώς ήταν και το πρώτο υπόδημα το οποιο αναγνωριστήκε και ξεχώρισε στο λανσάρισμα το καλοκαίρι του '15). Οι πλατφόρμες αλλά και τα chunky heels που παραμένουν τα πιο ξεκούραστα ψηλοτάκουνα ακόμα και για τις πιο δύσπιστες στα ψηλά.

Ιnfo: www.glamazons.com
Kεντρική διάθεση: Αχιλλέως 114 & Πινδάρου 4 Παλαιό Φάληρο, τηλ. 216-8002369