Μάθε τα πάντα για τη fashion designer που σχεδιάζει αυτή την στιγμή τα πιο στυλάτα Vans

Διονυσία Καλαποθαράκου
Μάθε τα πάντα για τη fashion designer που σχεδιάζει αυτή την στιγμή τα πιο στυλάτα Vans

Συγκράτησε το όνομα «Charlene Holy Bear». Θα το ακούς αρκετά στο μέλλον.

Η Αμερικανίδα σχεδιάστρια, με ινδιάνικη καταγωγή, Charlene Holy Bear έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο χώρο της μόδας, πριν από 4 χρόνια σε ένα παναμερικανικό φεστιβάλ ιθαγενών στην Αλμπουκέρκη, όταν αποφάσισε να «συμπληρώσει» το κλασικό καρό μοτίβο των Vans του γιου της με μερικές παραδοσιακές χάντρες της φυλής της (η ίδια ανήκει στη φυλή των Σιού που ζουν στο Standing Rock, μια προστατευόμενη έκταση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, συνολικής έκτασης 9.521 τ.χλμ.). Πλέον, εκείνη η ιδέα της στιγμής, εντάχθηκε κανονικά στη συλλογή των Vans και δεν είναι λίγοι οι λάτρεις του street style που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για να προμηθευτούν πρώτοι τα συλλεκτικά sneakers με τον… ινδιάνικο αέρα. Βέβαια, τα εύσημα ανήκουν εξίσου και στην Amanda Miller, υπεύθυνη επικοινωνίας του pay pal, η οποία τα εντόπισε χαζεύοντας φωτογραφίες του φεστιβάλ στο Pinterest. Χωρίς να χάσει χρόνο, επικοινώνησε με την Holy Bear και τη ρώτησε αν ήταν εύκολο να φτιάξει και για την ίδια ένα ζευγάρι.

https://www.instagram.com/p/BaFnSWWArq_/

Αυτή ήταν και η αρχή του success story. Ύστερα από λίγο καιρό ήταν η Vans που τις έστειλε μια σειρά από τα κλασικά καρό slip -ons, σε διαφορετικές αποχρώσεις προκειμένου να τα διακοσμήσει με χάντρες. Η Holy Bear μεγάλωσε σε οικογένεια καλλιτεχνών και ήδη από την ηλικία των πέντε έφτιαχνε τις δικές της κούκλες από χάντρες. Κέρδισε πολλές διακρίσεις για τις δημιουργίες της και σπούδασε ιστορία της τέχνης στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού. Μετά το πτυχίο της, συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις τέχνης ιθαγενών, όμως η αναγνωρισιμότητα ήρθε μέσω του Instagram. «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος με έμαθε από εκεί. Σχολίαζαν πολύ θετικά τη δουλειά μου και πολλοί ζητούσαν να αγοράσουν τις δημιουργίες μου», σχολιάζει η Holy Bear στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Vogue η οποία της έκανε εκτενές αφιέρωμα με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία των Vans που δημιούργησε.

https://www.instagram.com/p/BYjKua1Act2/
IMG 8166

«Μου αρέσει πολύ να δουλεύω πάνω στα slip-ons, διότι έχω τη δυνατότητα να εκφράσω ελεύθερα τη δημιουργικότητά μου. Αυτή την εποχή, έχω κολλήσει με τα floral χρώματα και επεξεργάζομαι μερικά νέα σχέδια για τα Vans». Τα πάντα περνούν από τα χέρια της: εκείνη φτιάχνει χάντρα-χάντρα τα μοτίβα και εκείνη τα ράβει με το χέρι πάνω στο ύφασμα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές της φυλής της. Σκέψου μόνο ότι για κάθε custom ζευγάρι η Holy Bear χρειάζεται έως και 2 εβδομάδες δουλειάς, αναλόγως των χαντρών που θα χρησιμοποιήσει (να ξέρεις ότι είναι αρκετά δημοφιλείς οι χρυσές 14 καρατίων).

«Για μένα, αυτά τα Vans απεικονίζουν μια φρέσκια προσέγγιση της μόδας των ιθαγενών, και αν έπρεπε περιγράψω το στυλ τους θα το έλεγα City Indian», σημειώνει η Holy Bear. Μέσα στη διάρκεια του έτους, η ινδιάνα σχεδιάστρια θα παρουσιάσει και μερικά κομμάτια ένδυσης, όπως jackets με χειροποίητες χάντρες. Stay tuned!
Δες επίσης: To styling trick που θα κάνει το μάλλινο πουλόβερ σου να φαίνεται sexy