Mάθε πώς μπορείς να «συρρικνώσεις» το πουκάμισό σου ώστε να σου ταιριάζει άψογα

Mάθε πώς μπορείς να «συρρικνώσεις» το πουκάμισό σου ώστε να σου ταιριάζει άψογα

Εύκολα tips για να «μαζέψεις» το ρούχο σου στο λεπτό.

Eίναι περίοδος εκπτώσεων, εσύ ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές και μόλις βρήκες το loose, «ανδρικό» πουκάμισο που έψαχνες όλο το καλοκαίρι. Είναι στο σχέδιο που επιθυμούσες, έχει το χρώμα που ήθελες, έχει μόνο ένα μικρό «μειονέκτημα»: είναι διαθέσιμο σε δύο νούμερα μεγαλύτερα από αυτό που φοράς. Μην σε πτοεί όμως αυτή η μικρή «αναποδιά». Δεν υπάρχει λόγος να σε κρατήσει μακριά από το «αντικείμενο του πόθου σου». Γιατί; Mα γιατί υπάρχουν εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να «συρρικνώσεις» μόνη σου το πουκάμισό σου και να το φέρεις στο νούμερο που επιθυμείς και που σου ταιριάζει άψογα. Δες παρακάτω σε ποιους αναφερόμαστε και κάνε ανενόχλητη την αγορά σου.

https://www.instagram.com/p/BkYTOkUAMgW/


Η μέθοδος βρασμού
Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να συρρικνώσεις ένα πουκάμισο είναι να το βράσεις. Απλά θερμαίνεις μια κατσαρόλα με νερό και στη συνέχεια, κλείνεις το μάτι της κουζίνας μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού. Βάζεις τότε το πουκάμισο μέσα στο νερό και το αφήνεις στην κατσαρόλα για περίπου πέντε λεπτά. Αν θέλεις να μικρύνει αρκετά το ρούχο σου μπορείς να το αφήσεις περισσότερη ώρα εκεί μέσα, έως και 20 λεπτά. Τα περισσότερα πουκάμισα, ανεξαρτήτως της ώρας που μείνουν στο βραστό νερό, μπορούν να μικρύνουν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20% σε σχέση με το αρχικό τους μέγεθος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζεις πριν αγοράσεις κάτι xxl ενώ φοράς small. Μόλις τελειώσεις με το «βράσιμο» βγάλε το ρούχο από το νερό χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι λαβίδες ή ένα ξύλινο κουτάλι. Μόλις το πουκάμισο κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείς να το αγγίξεις, άπλωσε το και άστο να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία βρασμού μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
Η μέθοδος πλύσης / στεγνωτηρίου
Πρώτα πλένεις το πουκάμισο στο πρόγραμμα με το υψηλότερο σημείο βρασμού που σου επιτρέπει το πλυντήριό σου. Αν το πλύνεις μαζί με άλλα ρούχα, φρόντισε να βάλεις στον κάδο μόνο παρόμοια χρώματα και να αποφύγεις οτιδήποτε είναι πιθανό να ξεβάψει. Φρόντισε, επίσης, να γυρίσεις από την ανάποδη όλα τα ρούχα και αν αποφύγεις λεπτά ή ευαίσθητα υφάσματα. Στη συνέχεια, βάλε το πουκάμισό σου σ το στεγνωτήριο, επίσης στην ρύθμιση με την υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να διαθέτει.

https://www.instagram.com/p/BkTHNXjAgP-/

Το να «συρρικνώσεις» ένα πουκάμισο μπορεί να είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να εκμεταλλευτείς ρούχα που πίστευες μέχρι πρότινος πως δεν σου «κάνουν» πια, δεν είναι όμως και απολύτως σίγουρο ότι θα πετύχει και αυτό πρέπει να το έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πριν αρχίζεις να βράζεις νερά! Καλή επιτυχία!
Δες επίσης: Hair Scarves: 7 τρόποι να δέσεις ένα φουλάρι στα μαλλιά σου αυτό το καλοκαίρι