Golden Globes: Οι 20 καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία των βραβείων

Golden Globes: Οι 20 καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία των βραβείων

Θυμόμαστε μερικά από τα πιο κομψά φορέματα που έχουμε δει στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, λίγες ώρες πριν τη νέα τελετή.

Η περσινή 75η Τελετή Απονομής των Βραβείων Golden Globes ξεκίνησε με ένα «διαφορετικό κόκκινο χαλί» και με τις stars να αποχωρίζονται τα εντυπωσιακά gowns σε έντονες χρωματικές αποχρώσεις και ευφάνταστα prints, για να φορέσουν όλες μαύρα. Στο πλαίσιο του #ΤimesUp movement και του «σκανδάλου Weinstein» έκαναν μία δήλωση ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, στην εκμετάλλευσή τους, ακόμα και στις οικονομικές ανισότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν. Αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές στην ενδυματολογική ιστορία του θεσμού που έχουμε συνηθίσει να μας δίνει looks ίσως ακόμα πιο κομψά και από το red carpet των Oscars. Μέχρι όμως να έρθει η αυριανή ημέρα και η 76η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών και να δούμε αν και φέτος οι A-list stars του Hollywood θα μας αφήσουν, πάμε να θυμηθούμε τα 20 φορέματα που άφησαν εποχή από το 2000 μέχρι και πέρυσι.

AP 090111027232

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μία στυλιστική αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις της τελευταίας 20ετίας. Γιατί κάποια φορέματα που είδαμε κατά καιρούς στο κόκκινο χαλί έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας (ευχαριστούμε γι’ αυτό Charlize Theron) και κάποια άλλα έχουν γράψει ιστορία (ναι, δεν θα υπήρχαν σήμερα τα cape dresses αν δεν είχε φορέσει ένα τέτοιο η Lupita Nyong'o to 2014). Oι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται, κάθε χρονιά, προπομπός των Όσκαρ και δεν αναφερόμαστε μόνο στους νικητές των βραβείων αλλά και στα looks της βραδιάς. Τα φορέματα συνήθως είναι εντυπωσιακά, αλλά όχι εκκεντρικά, σοφιστικέ χωρίς να είναι κραυγαλέα. Ας ξαναδούμε τα 20 gowns που μας έχουν μείνει αξέχαστα και ας περιμένουμε με –ενδυματολογική- αγωνία την φετινή τελετή απονομής!
Δες επίσης: Queen SOS: Πώς μπορώ να είμαι στυλάτη και στο γυμναστήριο

H Cameron Diaz με φόρεμα Chanel το 2009