H τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον Οίκο Chanel ήταν αυτό που περιμέναμε... «magnifique»!

Διονυσία Καλαποθαράκου
H τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld για τον Οίκο Chanel ήταν αυτό που περιμέναμε... «magnifique»!

Μία συλλογή που ένωνε το αλπικό στυλ με τις country αναφορές της υπαίθρου. Ο χειμώνας που είχε οραματιστεί ο Karl «πατούσε γερά στη γη» τη στιγμή που σε «ανέβαζε στις πιο ψηλές βουνοκορφές».

Το Grand Palais γέμισε χιόνι δημιουργώντας στο κοινό μία απόκοσμη αίσθηση ηρεμίας. Η τελευταία συλλογή που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld για τον Οίκο ΟΙΚΟΣ CHANEL και τη σεζόν F/W 2019-2020 ήταν αφιερωμένη στο «βουνό» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με ζακάρ πουλόβερ, με ολόσωμες φόρμες, με μπλούζες με φερμουάρ που θύμιζαν εμφανίσεις σκιέρ αλλά και με κάπες, διάφανα πουκάμισα από μουσελίνα, tweed sets στην πιο athleisure chic εκδοχή τους με ασορτί ποδηλατικά κολάν από μέσα και ό,τι άλλο μπορούσες να φανταστείς ο,τι χρειάζεται μία apres ski γκαρνταρόμπα.
Σε κάποια στιγμή η μουσική από τα ηχεία σώπασε, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και από τα μεγάφωνα ήχησε η φωνή του Karl Lagerfeld ο οποίος μιλούσε στα γαλλικά μέχρι την τελευταία φράση, όπου ακούστηκε να λέει στα αγγλικά «Ω! Είναι σαν να περπατάς σε έναν πίνακα ζωγραφικής» και το κοινό από κάτω άρχισε να χειροκροτεί με πάθος.
Τα κορίτσια της Chanel -το πλήρωμα του Karl- από την τελευταία γενιά που αγάπησε τις δημιουργίες του Οίκου μέχρι τις γυναίκες που ήταν στο πλευρό του σχεδιαστή από το 1983 που ανέλαβε το fashion labe- περπάτησαν πάνω στο «χιόνι» με τα oversized παλτό τους, τα καουμπόικα καπέλα τους, τις γούνινες μπότες τους και συγκινημένες, σχεδόν δακρυσμένες στο τέλος, υποκλίθηκαν μπροστά στο ταλέντο του Κάιζερ, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα την Virginie Viard στον νέο της ρόλο, αυτόν της Creative Director της Chanel.
Η αλληγορία είναι σαφής: από τον περσινή παραλία που σχεδίασε ο Lagerfeld για τη Chanel, φέτος ανέβηκε στα υψίπεδα της μόδας και σαν άλλος «Ολύμπιος Θεός» δημιούργησε μία collection που είναι τόσο όμορφη, ώστε να μπορεί να τη θαυμάζει και από εκεί ψηλά. Το τέλος μίας εποχής που σηματοδοτεί την αρχή μίας καινούργιας μόλις παρουσιάστηκε στην Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.
Δες επίσης: Πώς να φορέσεις την κάπα όπως η Kate Middleton και η Meghan Markle