Strolling Around: Αυτά είναι τα ωραιότερα φορέματα της αγοράς για τις ανοιξιάτικες βόλτες σου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Strolling Around: Αυτά είναι τα ωραιότερα φορέματα της αγοράς για τις ανοιξιάτικες βόλτες σου

Από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι το καταπράσινο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και το Instagram-worthy Κουκάκι, οι ανοιξιάτικοι περίπατοι στην Αθηνά είναι πολλοί και όμορφοι... ακριβώς όπως τα φουστάνια που πρέπει να φοράς όταν τους κάνεις.

Copenhagen str S19 070
Copenhagen str S19 076
Copenhagen str S19 080
Copenhagen str S19 219

Βάζεις στο ipod το «High as Hope» των Florence and the Machine, πιάνεις τα μαλλιά σου μία χαλαρή αλογοουρά, κρεμάς τα γυαλιά ηλίου σου στο λαιμό γιατί δεν έχεις αποφασίσει ακόμα αν θες να μισοκλείνεις τα μάτια σου μπροστά στον ήλιο του Μαρτίου ή αν θες να κρατήσεις κάτι από τον «σκούρο χειμώνα» στην ματιά σου. Η λέξη «βόλτα» ξαφνικά αποκτάει άλλη σημασία, πιο ουσιαστική. Γίνεται πλακόστρωτα, γίνεται δέντρα, γίνεται μεγάλες λεωφόρους και βιομηχανικές περιοχές. Η λέξη «πόλη» φαντάζει πιο όμορφη με εσένα να στροβιλίζεσαι στα στενά και τους δρόμους της. Να ανακαλύπτεις μαγαζιά, να επισκέπτεσαι αγαπημένα στέκια ή απλά να περπατάς αργά με ένα ζεστό καφέ στο χέρι σου και να αισθάνεσαι πως υπάρχουν ακόμα οι ενδιάμεσες εποχές. Η άνοιξη είναι εδώ. Μπορείς να την «διασχίσεις», να την «μυρίσεις», να την «γευτείς» και να την «φορέσεις» με τα πιο stylish, γυναικεία φορέματα της νέας σεζόν.

Σεμιζιέ midi dresses, ladylike πουά, sexy λουλουδάτα mini, loose μονόχρωμα maxi, εντυπωσιακά μπροκάρ και alternative σχέδια με patchworks αποτελούν μερικές από τα πιο χαρακτηριστικά trends των συλλογών F/W 2019-2020. Φορέματα ρομαντικά με ξεχωριστά μοτίβα, ριγέ φορέματα, με retro μικρές βούλες που αναδεικνύουν την θηλυκότητα σου ακόμα και όταν τα φοράς για να κάνεις μία ανοιξιάτικη βόλτα στην πόλη. Γιατί το κατάλληλο ρούχο είναι αυτό που θα ολοκληρώσει το κινηματογραφικό σκηνικό του περιπάτου σου και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση βγάζοντας προς τα έξω τον πιο «ευτυχισμένο και όμορφο» εαυτό σου.

Η Coco Chanel έλεγε «να ντύνεσαι πάντα σαν να πρόκειται να συναντήσεις τον χειρότερο εχθρό σου» υπονοώντας πως πρέπει να είσαι εντυπωσιακή και φινετσάτη ακόμα και στην πιο απλή, καθημερινή σου έξοδο. Εμείς θα τολμήσουμε να το παραφράσουμε λίγο και να πούμε «να ντύνεσαι πάντα σαν να πρόκειται να συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου» και όσο κλισέ σινεφίλ και αν ακούγεται αυτό θα ήταν ωραίο να σου συμβεί περπατώντας στα Αναφιώτικα και φορώντας ένα φουστάνι σαν και αυτά που σου προτείνουμε στην παρακάτω gallery και αντιπροσωπεύουν τα πιο hot dress trends της άνοιξης.

Αν είσαι fan των mini ήρθε η στιγμή να φορέσεις τα πιο girly floral σχέδια, αν είσαι υπέρμαχος του μινιμαλισμού οι maxi μονόχρωμες επιλογές δεν είναι ποτέ «out of fashion» και αν σε περιγράφεις ως «vintage lover» βάλε το πιο κομψό πουά φόρεμα, συνδύασε το με κόκκινο κραγιόν και cut eyes και ξεκίνησε τη βόλτα σου από ένα γαλλικό μπιστρό όπου θα προμηθευτείς σκέτο καφέ και κρουασάν βουτύρου.

Οι Florence and The Machine λένε σε ένα πιο παλιό τους κομμάτι, το «South London Forever» έναν στίχο που λέει «είναι ένα ξεχωριστό είδος μελαγχολίας αυτό που έρχεται μαζί με την άνοιξη…» Εσύ δεν έχεις παρά να το ξορκίσεις με το να αγοράσεις το φόρεμα που θα σε κάνει χαρούμενη και να βγεις μία βόλτα μαζί του.