Spring is in the Air: Tρία σύνολα που πρέπει να φορέσεις τώρα για να είσαι στο mood της εποχής

Διονυσία Καλαποθαράκου
Spring is in the Air: Tρία σύνολα που πρέπει να φορέσεις τώρα για να είσαι στο mood της εποχής

Χωρίς να χάνεις το στυλ και την κομψότητα σου, την ίδια στιγμή που υιοθετείς τα τελευταία fashion trends.

Copenhagen str S19 080
Copenhagen str S19 118
Copenhagen str S19 109
Copenhagen str S19 158
Copenhagen str S19 074

Διαβάζουμε –και γράφουμε- άρθρα για τα key pieces κάθε εποχής, για τα must have items μίας ενημερωμένης γκαρνταρόμπας, για το πώς να είμαστε κομψά ντυμένες όλη τη διάρκεια της ημέρας και για τις πιο hot τάσεις ανά εποχή. Και λαμβάνοντας όλες αυτές τις πληροφορίες μαθαίνουμε να παίζουμε το «παιχνίδι της μόδας» με όρους πιο περίπλοκους από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Δεν απολαμβάνουμε την αυτοπεποίθηση που μας δίνουν τα ρούχα, δεν διασκεδάζουμε με τη διαδικασία της επιλογής τους, δεν αναθεωρούμε την εικόνα μας υιοθετώντας eclectic styles που αντέχουν στον χρόνο, αντιθέτως γινόμαστε μέρος μίας fashion φρενίτιδας που στον βωμό της εναλλαγής εφήμερων trends θυσιάζει ρούχα και αξεσουάρ που μας κολακεύουν πραγματικά.

Αυτή την άνοιξη ήρθε ο καιρός να αλλάξει το παραπάνω «αξίωμα» και εμείς μπορούμε να κατέβουμε επιτέλους από το «roller coaster της μόδας» κατεβάζοντας ταχύτης και επιλέγοντας outfits που μας ταιριάζουν χωρίς να χάνουν τη διαχρονικότητα και τη φινέτσα τους. Δεν χρειάζονται παραπάνω από τρία looks για να είναι μία γυναίκα καλοντυμένη: ένα πρωινό, ένα απογευματινό και ένα βραδινό outfit αρκεί για να αναδείξει την all time chic πλευρά της χωρίς εξτραβαγκάντζες και fashion πυροτεχνήματα και στα παρουσιάζουμε ευθύς.

Πρωί: Mε τον 90s συνδυασμό τζιν φούστα-λευκό τοπ δεν έχασε κανείς
Από την «Rachel Green» στα «Φιλαράκια», μέχρι την «Kelly Taylor» στο «Βeverly Hills 90210», δεν έχει υπάρξει εμβληματικός τηλεοπτικός ρόλος της δεκαετίας του 1990 που να μην έχει φορέσει το style combo: denim φούστα με λευκό τοπ. Αν μιλάμε ειδικά για τον girly συνδυασμό μίας γυναίκας που επιλέγει mini skirt και την ταιριάζει με ένα basic, απλό κοντομάνικο μπλουζάκι το να είσαι ανεπιτήδευτα και νεανικά ντυμένη τα ανοιξιάτικα πρωινά φαντάζει παιχνιδάκι… fashionable παιχνιδάκι.

Μεσημέρι: Ένα overall θα μας σώσει
Πες το όπως θες: οverall, oλόσωμη φόρμα, jumpsuit… όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο «Xτυποκάρδια στα Θρανία» ενώ λαχταρούσε ένα προφιτερόλ και προσπαθούσε να το εξηγήσει στον σερβιτόρο, «δεν θέλω να το πω, θέλω να το φάω». Θα το παραλλάξουμε και θα πούμε ότι δεν έχει καμία σημασία πως θα το πεις αυτό το ρούχο αρκεί να το φορέσεις τη φετινή άνοιξη και να είσαι άνετα και κομψά ντυμένη. Ειδικά ένα overall στην floral εκδοχή του, συνδυασμένο με καφέ ζώνη, sneakers και ένα denim jacket, είναι το απόλυτο urban outfit για τις ανοιξιάτικες βόλτες σου στην πόλη.

Βράδυ: Ένα ανοιξιάτικο φόρεμα δεν φέρνει την άνοιξη… πολλά ανοιξιάτικα φορέματα όμως;
H απάντηση στο παραπάνω ρητορικό ερώτημα είναι ένα τεράστιο «ΝΑΙ, την φέρνουν». Ενδυματολογικά τουλάχιστον. Για τις εμφανίσεις μετά τη δύση του ηλίου επέλεξε αέρινα midi φορέματα σε μονόχρωμες, ριγέ και εμπριμέ μοτίβα και απέδειξε σε όλους πως μπορείς να είσαι θηλυκή και girly ντυμένη χωρίς να χάνεις σε τίποτα από τη δυναμική σου. Δεν είναι τυχαίο πως τα αέρινα φορέματα δεν λείπουν ποτέ από καμία shopping list: μας βοηθάνε να είμαστε ο εαυτός μας, η πιο ωραία πλευρά του.