Over the top(s): Mε αυτές τις μπλούζες οι βραδινές σου εμφανίσεις θα αγγίξουν την κορυφή

Διονυσία Καλαποθαράκου
Over the top(s): Mε αυτές τις μπλούζες οι βραδινές σου εμφανίσεις θα αγγίξουν την κορυφή

... του στυλ και της υψηλής αισθητικής.

London m str S17 057
Copenhagen str S19 052

O Yves Saint Lauren είχε πει την έκφραση «dressing is a way of life». Εμείς θα προσθέσουμε τη λέξη «night» στην αρχή της πρότασης και θα τεκμηριώσουμε τη θέση μας πως το «βραδινό ντύσιμο είναι ένα τρόπος ζωής… και μάλιστα πολύ ωραίας ζωής». Το πρωί ντυνόμαστε διεκπεραιωτικά, μην το αρνηθείς, το ξέρουμε πως το κάνει και εσύ όπως το κάνουμε και εμείς: γρήγορα και με σχεδόν μηχανικές, επαναλαμβανόμενες, κινήσεις φοράμε το παντελόνι μας και το πουκάμισό μας και πάμε στο γραφείο. Το βράδυ όμως όλα είναι διαφορετικά. Επιλέγουμε ρούχα με γνώμονα το τι μας φτιάχνει τη διάθεση, τι μας κολακεύει, τι ολοκληρώνει το στυλ και αναδεικνύει το σωματότυπό μας. Βάζουμε κομμάτια όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί «θέλουμε».

Έτσι και οι βραδινές, γυναικείες μπλούζες που θα ολοκληρώσουν το look σου έχουν διαφορετική «ενδυματολογική βαρύτητα» από τα all day, basic tops που φοράς μέσα από το κοστούμι σου το πρωί. Είναι πιο «παιχνιδιάρικες», από παγιέτες ή δαντέλα, έχουν διαφάνεια, είναι κρουαζέ και τονίζουν τη μέση σου, είναι cropped και δίνουν έμφαση στους κοιλιακούς σου, είναι ξεχωριστές όπως και οι εμφανίσεις σου μ.μ. (aka μετά μεσημβρίας). Δες τις προτάσεις μας για κάθε περίσταση εξόδου ξεχωριστά και σκέψου πως όλες έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά: είναι στυλάτες και sexy. «Πέφτει η νύχτα στην»... γκαρνταρόμπα σου!

Copenhagen str S19 102
Copenhagen str S19 102 copy
Copenhagen str S19 201

Dinner time
Θα πας για φαγητό στο αγαπημένο σου εστιατόριο. Θέλεις να είσαι κομψή, αλλά να μην κάνεις και πολύ «θόρυβο». Μία μπλούζα με δαντέλα σε παστέλ απόχρωση –huge τάση για το καλοκαίρι- είναι ό,τι πρέπει. Συνδύασέ την με μία σατέν, ψηλόμεση παντελόνα και ένα ζευγάρι nude πέδιλα και θα είσαι η πιο καλοντυμένη μέσα στο restaurant. Και αυτό είναι δέσμευση.

Για σινεφίλ μόνο
Όταν πηγαίνουμε σινεμά φοράμε jeans. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε όλοι. Είναι κάτι σαν «άγραφος ενδυματολογικός νόμος» που δεν μπορεί να παραβλέψεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πάνω από το jean σου πρέπει να φορέσεις κάτι βαρετό. Κάνε την ανατροπή και βάλε μία sexy μπλούζα με διαφάνεια με ένα μονόχρωμο bralette από μέσα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να τραβήξεις τα βλέμματα από τη «μεγάλη οθόνη» στη «μεγάλη εμφάνισή σου».
Βar hopping
Βγαίνεις στο Παγκράτι για ένα «χαλαρό ποτό» και καταλήγεις σε 80s party στο Γκάζι χορεύοντας σαν τρελή μέχρι τα ξημερώματα; H μόνη μπλούζα που χρειάζεσαι είναι μία κρουαζέ μπλούζα. Συνδύασέ τη με μία αέρινη, midi φούστα, βάλε από κάτω τα αγαπημένα σου αθλητικά, κάνε layering με πολλά μικρά κολιέ στο λαιμό σου και το cool, tropic style σου είναι έτοιμο. Μαζί με εσένα που θα πεταχτείς από μπαρ σε μπαρ σαν χαρωπή –και πάντα καλοντυμένη- πεταλουδίτσα.

Τhe society club
Aν όμως δεν ανήκεις στην παραπάνω, αυθόρμητη, κατηγορία που μπορεί να καταλήξεις σε club αλλά «ξέρεις τι θες και τι ζητάς» -που έλεγαν και οι Ηi 5- και έχεις κανονίσει από νωρίς πως η βραδινή σου έξοδος θα είναι αποκλειστικά σε club, τότε για εσένα η μπλούζα με παγιέτες είναι μονόδρομος. Φόρεσε την με μονόχρωμο παντελόνι και ασορτί πέδιλα, κάνε ένα χαλαρό updo, επέλεξε nude τόνους στο μακιγιάζ σου και είσαι έτοιμη για να λικνιστείς στους ρυθμούς των ραδιοφωνικών επιτυχιών μέχρι το πρωί.