Working Girl: Ποιες φούστες μπορείς να φορέσεις στο γραφείο για να είσαι στυλάτη και στη δουλειά;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Working Girl: Ποιες φούστες μπορείς να φορέσεις στο γραφείο για να είσαι στυλάτη και στη δουλειά;

Στην εμβληματική ταινία των 80s, «Εργαζόμενο Κορίτσι», η Melanie Griffith φορούσε συνήθως μονόχρωμες, pencil skirts. Εσύ σήμερα έχεις πολύ περισσότερες επιλογές.

Copenhagen str S19 137
Copenhagen str S19 106

Aν είσαι κάτω από 30 μπορεί να μην έχεις δει και σίγουρα να μην έχεις ακούσει ποτέ για την ταινία που καθιέρωσε τη Melanie Griffith –ναι, η μαμά της Dakota Johnson είναι- και ανέδειξε τον Harrison Ford ως τον απόλυτο ζεν πρεμιέ του Hollywood, το «Εργαζόμενο Κορίτσι». Και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο γιατί η εν λόγω rom com κυκλοφόρησε το 1988.

Πέρα όμως από το Α-list cast που είχε μας δίδαξε και κάποια «βασικά μαθήματα» για το σωστό, το επιτυχημένο corporate look, που είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Τα μονόχρωμα ταγιέρ, οι pencil φούστες, τα oversized πουκάμισα της πρωταγωνίστριας ήταν, είναι και θα είναι κατάλληλα για τις εμφανίσεις σου στο γραφείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλων ειδών ρούχα –φούστες συγκεκριμένα- που είναι κομψές και θα αναβαθμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τα business casual outfits σου.

Μίντι, μάξι, εμπριμέ μονόχρωμες, pencil, σε γραμμή άλφα, με πιέτες, ακόμα και βολάν, μπορεί να μην είναι τόσο δυναμικές όσο ένα tailored παντελόνι αλλά είναι πολύ πιο θηλυκές και αναδύουν έμπνευση και δημιουργικότητα. Αν είναι ξεχωριστός ο τρόπος που ντύνεσαι γιατί να μην είναι και ο τρόπος που δουλεύεις; Kαι δεν το σκεφτόμαστε μόνο εμείς αυτό, μπορεί να το σκεφτεί και ο προϊστάμενός σου. Συνδύασε μία από τις παρακάτω 4 must-have skirts με πουκάμισο, μονόχρωμο top ακόμα και ένα lingerie τιραντάκι με blazer και πάρε προαγωγή… σε ό,τι αφορά το στυλ σου! Η Melanie έφτασε να γίνει διευθύντρια στην ταινία (#justsaying ) και οι φούστες της ήταν όλες εξαιρετικές!

midi

Midi Φούστα

Το πιο κλασικό μήκος φούστας, για τις corporate εμφανίσεις σου, είναι αυτό που σταματάει λίγο κάτω από το γόνατο, στα μισά της γάμπας. Οι φούστες μίντι σε μονόχρωμη απόχρωση και άλφα, ψηλόμεση γραμμή -σαν και αυτή που βλέπεις παραπάνω- συνδυάζονται τόσο με ένα basic T-shirt, όσο και με πουκάμισο ή τιραντάκι με σακάκι και δημιουργούν office looks που είναι κομψά, βολικά και ό,τι πρέπει για το εταιρικό dress code σου όταν δεν θες να σπαταλήσεις χρόνο στο να σκεφτείς «τι φοράμε πάλι σήμερα στο γραφείο».

plise

Πλισέ Φούστα

To πιο ρομαντικό, και πιο μοδάτο ταυτόχρονα, είδος φούστας που μπορείς να βάλεις όχι μόνο στο γραφείο αλλά και στην έξοδό σου μετά από αυτό... είναι οι πλισέ. Οι πτυχώσεις τους δίνουν μία κίνηση και θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον που πρωταγωνιστής είναι οι μουντές γκρι, μπλε και μαύρες εμφανίσεις. Μία θεατρικότητα θα συνοδεύει το κάθε σου βήμα και αυτό μόνο κακό δεν είναι.

dermatinh

Δερμάτινη Φούστα

Η δερμάτινη φούστα είναι ίσως το πιο edgy στυλ που μπορείς να επιλέξεις για να εξυπηρετήσεις το επαγγελματικό σου dress code και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον ενδυματολογικά. Συνδύασε τη δική σου με ένα λευκό πουκάμισο και ένα ζευγάρι κλασικές γόβες και θα έχεις το τέλειο οutfit για πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της εργασίας σου. Γιατί το να είσαι τολμηρή δεν σε βοηθάει μόνο να εξελιχθείς στην καριέρα σου αλλά στην αισθητική σου.

makria

Μακριά Φούστα

Οι μακριές φούστες μπορούν να φορεθούν με ένα πλεκτό top, αν θες να δώσεις ethnic vibes και στις εμφανίσεις σου στη δουλειά, αλλά και με ένα απλό μονόχρωμο μπλουζάκι με halter «κόψιμο». Επέλεξε μία πουά, που είναι το πιο hot print της σεζόν, και θα δεις πως την επόμενη φορά που θα μπεις στο meeting room όλες θα σε επευφημήσουν για το look σου!