O Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει «Το Mαγικό Kουτί» της σκέψης και της αισθητικής του για το Queen.gr

Διονυσία Καλαποθαράκου
O Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει «Το Mαγικό Kουτί» της σκέψης και της αισθητικής του για το Queen.gr

Kαι μας συστήνει τη νέα του θεματική ενότητα στο Utopia @ Golden Hall.

LP2 5944
LP2 5919

«Χορογράφος, σκηνοθέτης μουσικών, θεατρικών παραστάσεων, εικαστικός καλλιτέχνης…» οι ιδιότητες του Κωνσταντίνου Ρήγου δύσκολα τοποθετούνται μέσα σε ένα κουτί, ακόμα και αν αυτό είναι «Μαγικό», σαν αυτό που σχεδίασε για το project Utopia στο Golden Hall. Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου υπάρχει ένα τετράγωνο δωμάτιο με video wall που παίζουν σκηνές από τις παραστάσεις του, με touch screen επιφάνειες οπού βλέπεις τη ιστορία γύρω από κάθε αντικείμενο που επιλέχθηκε να είναι εκεί μέσα και φυσικά όλα τα αγαπημένα κομμάτια του πολυτάλαντου κυρίου Ρήγου, έτσι όπως αυτός τα διάλεξε από τα καταστήματα του Golden Hall με σκοπό να «σκορπίσει περισσότερη μαγεία γύρω του, να ξαφνιάσει και να ξαφνιαστεί».

Ίσως ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της γενιάς μας και Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μίλησε στο Queen.gr ανατρέχοντας στις πρώτες του αναμνήσεις και στα πράγματα που μπορείς να βρεις στο «Μαγικό Κουτί» της παιδικής του μνήμες.

Δύο από τα αγαπημένα items του Kωνσταντίνου Ρήγου αλλάζουν κάθε εβδομάδα και τοποθετούνται σε αυτές τις ειδικές προθήκες

LP2 5930
LP2 6030
LP2 6145
LP2 6019
LP2 6045

«Πολύχρωμα παιδικά παιχνίδια, ξύλινα και μεταλλικά, αυτό μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι εμένα παιδί, αυτό και μία αίσθηση ανεμελιάς», είπε ο Κωνσταντίνος, μεταφέροντας αυτά τα βιώματα του και στο «σήμερα». Ανάμεσα στα fashionable ρούχα και στα statement αξεσουάρ, οι επιλογές του για το Utopia project κρύβουν παιδικά παιχνίδια, ξύλινα ακορντεόν γυάλινες μπάλες που χιονίζουν αν τις ταρακουνήσεις. «Το παρελθόν δεν πρέπει να μας κρατάει φυλακισμένους. Δεν θα ήθελα ποτέ να επιστρέψω σε αυτό, το χρησιμοποιώ μονάχα σαν εφαλτήριο για να προχωρήσω μπροστά».

Την μαγεία στην καθημερινότητά μας μπορούμε να τη βρούμε κάπου ή πρέπει να τη δημιουργήσουμε μόνοι μας; Aναρωτηθήκαμε… «Eγώ τη βρίσκω στον χορό και στη δημιουργική διαδικασία γύρω από αυτόν, σε μία πρόβα που ολοκληρώνεται, σε μία παράσταση που ανεβαίνει. Η μαγεία βασίζεται στις εναλλαγές, στην καθημερινή ανακάλυψη ότι τίποτα δεν είναι ίδιο ποτέ». Η συμβουλή του πριν μπει ο επισκέπτης στο «Magic Box» του είναι να μην κάνει απολύτως τίποτα! «Η δυναμική του χώρου και η σκηνογραφία του σε συνεπαίρνει, τα αντικείμενα είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να πουν μία ιστορία, να σε ταξιδέψουν και να κεντρίσουν τη δημιουργικότητά σου. Δεν είναι ανάγκη να αδειάσεις το μυαλό σου γιατί αυτό θα συμβεί από μόνο του.»

«Αν όλα πάνε λάθος» ο Κωνσταντίνος Ρήγος δεν ανατρέχει κάπου για να πιάσει το νήμα από την αρχή. Όπως ο αγαπημένος του παιδικός ήρωας, ο Superman, «αποφεύγει τον Κρυπτονίτη» απλά «πετώντας ψηλά και συνεχίζοντας την πορεία του». Μπαίνοντας στο «Μagic Box» η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να φανταστείς πως θα πάει κάτι στραβά. Σε έναν χώρο τόσο ατμοσφαιρικό όπου τα πιο hot fashion items της σεζόν είναι παρατεταγμένα με τρόπο που σε προκαλούν όχι μόνο να τα αγγίξεις, αλλά και να τα αποκτήσεις, η μόδα, ο χορός και το θέατρο σου δημιουργούν μία αίσθηση πληρότητας και αισιοδοξίας. Και θα βρίσκεται εκεί, στο ισόγειο του Golden Hall, μέχρι τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, προσκαλώντας του επισκέπτες να αγοράσουν ένα από τα αντικείμενα-επιλογές του διάσημου χορογράφου-σκηνοθέτη και να αποκτήσουν μαζί ως δώρο μία συλλεκτική τσάντα «Utopia».

O Kωνσταντίνος Ρήγος με τη Διονυσία Καλαποθαράκου
«Ο χορός όπως και η μόδα βασίζονται στο στοιχείο της έκπληξης, η μία τέχνη συμπληρώνει την άλλη, «ρέει» μέσα της αρμονικά και φυσικά», τονίζει ο Κωνσταντίνος εξηγώντας μας γιατί δεν χρειάζεται να «διαλέξουμε στρατόπεδο» για να βάλουμε μία δόση μαγείας στη ζωή μας. «Μπορούμε να το κάνουμε μπαίνοντας στο προσωπικό μας μαγικό κουτί, βρίσκοντας τι είναι αυτό που μας διεγείρει, τι μας προκαλεί ευτυχία, προσδοκία, χαρά και να το γίνει αυτό το κέλυφός μας απέναντι στην καθημερινότητα!»

Η συλλεκτική τσάντα «Utopia»
Την επόμενη Πέμπτη ο καλλιτέχνης συναντάει τον ηθοποιό Ορφέα Αυγουστίδη, κάθονται αναπαυτικά στον βινύλ καναπέ που έχει επιλέξει ως κεντρικό αντικείμενο του χώρου και μιλάνε για την τέχνη, τη ζωή, τη μαγεία «από όπου και αν προέρχεται». Μείνε συντονισμένη για περισσότερα «Golden Talks» στο πλαίσιο του Utopia project και με αρμονικές –σχεδόν «χορευτικές»- κινήσεις πέρνα μία βόλτα από το Golden Hall για να ανακαλύψεις και η ίδια τη μαγεία που μπορεί να προσφέρει η μόδα και η υψηλή αισθητική στη ζωή μας.

#MagicAgain #MyMagicBox #RigosK #MagicEverywhere #MagicHour #MagicMoment
Photo credit: Λευτέρης Παρτσάλης