Evangelia Drosi: Η σχεδιάστρια που εμπλουτίζει με χρώμα κάθε σου βήμα!

Evangelia Drosi: Η σχεδιάστρια που εμπλουτίζει με χρώμα κάθε σου βήμα!

Αν ισχύει η φράση της Marilyn Monroe «δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο», τότε είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε γιατί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με κάθε επιπλέον προσθήκη που κάνουμε στην παπουτσοθήκη μας. Όλες γνωρίζουμε άλλωστε, πως ένα ζευγάρι παπούτσια είναι ικανό να κορυφώσει ή να… χαντακώσει, ακόμη και την πιο προσεγμένη εμφάνιση.

Ομολογουμένως υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά στυλ, σχέδια, ποιότητες και χρώματα στην αγορά. Αυτό που έχει σημασία να εξακριβώσουμε λοιπόν, τα χαρακτηριστικά εκείνα που συνθέτουν ένα πραγματικά καλό ζευγάρι παπούτσια. Ποια είναι αυτά; Πρωτίστως η άνεση, απαραίτητη προϋπόθεση για να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας, δεύτερον η κομψότητα και φυσικά η πρώτη ύλη του υποδήματος, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα δύο. Όταν ένα υπόδημα συμπεριλαμβάνει όλα παραπάνω, τότε του αξίζει χωρίς δεύτερη σκέψη μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Αν, βέβαια, μέχρι σήμερα δεν έχεις καταφέρει να βρεις ένα ζευγάρι που να διαθέτει όλα τα παραπάνω, τότε μάλλον ήρθε ο καιρός να γνωρίσεις τη σχεδιάστρια Evangelia Drosi, η οποία με τις μοναδικές, χειροποίητες δημιουργίες της, σου υπόσχεται πως θα μεταμορφώσει τα πεζοδρόμια της πόλης σε ένα απέραντο catwalk και τη ζωή σου σε μία πασαρέλα που σε οδηγεί κατευθείαν στην κορυφή! Είσαι έτοιμη λοιπόν;

drosi 2

New kids on the block

Παρότι η παράδοση και η διαχρονικότητα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στα σχέδιά της, η Ευαγγελία Δρόση συγκαταλέγεται στη νέα -ελπιδοφόρα θα συμπληρώσουμε εμείς- γενιά Ελλήνων σχεδιαστών. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην επαρχία, είχε την ευκαιρία να συλλέξει ακατέργαστες εικόνες, εμπειρίες και αισθήσεις της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίες σε συνδυασμό με την αστείρευτη φαντασία της, τη βοήθησαν στη συνέχεια να δημιουργήσει μία δική της ξεχωριστή και αυθεντική «σφραγίδα» στο σύγχρονο design. Επιμένοντας σε μία χειροποίητη τεχνική με λεπτεπίλεπτες, προσεκτικές πινελιές σχεδιαστικής «μαγείας», η Ευαγγελία κατασκευάζει παπούτσια και αξεσουάρ που μαγνητίζουν τα βλέμματα και κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις. Μία σύντομη βόλτα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, θα σε πείσει πως οι ευφάνταστες και αισιόδοξες δημιουργίες της, είναι οι απαραίτητοι συνοδοιπόροι που χρειάζεται ένα κορίτσι για να γεμίσει με περισσότερο χρώμα την «γκρίζα» καθημερινότητα!

drosi 3

IT’S ALL SHOES TO ME!

Oxfords με πολύχρωμα γεωμετρικά μοτίβα και γήινα χρώματα, sneakers που εμπνέουν για ακόμη πιο athleisure εμφανίσεις, κλασικές μπαλαρίνες που θα «ξεκλειδώσουν» τη ρομαντική και πιο θηλυκή σου πλευρά, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα αναβαθμίσουν το στυλ σου με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Δεν έχει σημασία με τι θα αποφασίσεις να τα ταιριάξεις, αφού τα συγκεκριμένα παπούτσια «παντρεύουν» αναπάντεχα το παλιό με το νέο και το κλασικό με το μοντέρνο, δημιουργώντας ένα αληθινό artwork που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα και άνεση το πέλμα σου. Όπως άλλωστε λέει και η ίδια η Ευαγγελία, «όταν η έμπνευση είναι αβίαστη και η φαντασία οργιάζει, τότε απλά καθημερινά πράγματα μπορούν να μετατραπούν σε έργα τέχνης»! Και όταν η έμπνευση υλοποιείται με υλικά εξαιρετικής ποιότητας, όπως είναι το δέρμα ή το καστόρι, τότε μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουρες για τη στυλιστική μας επένδυση.

drosi 4

Οι statement τσάντες

Την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι που δίνει στα παπούτσια της, βλέπουμε πως υπάρχει και στις τσάντες που δημιουργεί. Με «πρωταγωνιστή» όπως πάντα το δέρμα και μία «πλούσια» παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως κυπαρισσί, μπορντό, πετρόλ, καφέ και ταμπά, βάζει μπρος την τολμηρή της φαντασία, μετατρέποντας ακόμη και ένα πολύ απλό, καθημερινό αξεσουάρ σε fashion statement. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως εξίσου κομβικό ρόλο με το παπούτσι, παίζει σαφώς και η τσάντα που συνοδεύει τις εμφανίσεις μας. Πάρε τον χρόνο σου μέχρι να διαπιστώσεις ποιο είναι το μοντέλο και το χρώμα που «κουμπώνει» καλύτερα με τα ρούχα σου και να είσαι σίγουρη πως επιλέγοντας ένα από τα ιδιαίτερα σχέδια της Evangelia Drosi, θα κρατάς κάθε μέρα τη… μόδα στα χέρια σου. Εγώ, πάντως, δεν κρατήθηκα και πρόσθεσα ήδη μία μπλε ALEXA BAG στο καλάθι των αγορών μου!

drosi 5

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε βαρετά και συνηθισμένα παπούτσια. Ένα ξεχωριστό κορίτσι όπως εσύ, χρειάζεται έναν εξίσου ξεχωριστό συνοδοιπόρο, ο οποίος θα οδηγήσει τα βήματά της έξω από την πεπατημένη!