Χρυσές Σφαίρες: Τα 25 καλύτερα red carpet looks στην ιστορία του θεσμού

Διονυσία Καλαποθαράκου
Χρυσές Σφαίρες: Τα 25 καλύτερα red carpet looks στην ιστορία του θεσμού

Λίγες ώρες πριν την 77η Τελετή Απονομής των Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Βραβείων, Golden Globes 2020, θυμόμαστε τις εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία.

νες

Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρώτο σπουδαίο red carpet event του 2020, η 77η Τελετή Απονομής των Xρυσών Σφαιρών και σε λίγες μόνο ώρες θα δούμε αν και φέτος οι A-list stars του Hollywood θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό με τις εμφανίσεις του. Επίσης θα ανακαλύψουμε αν η «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ (με 6 υποψηφιότητες), το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο (με πέντε) ή «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε (επίσης με 5 υποψηφιότητες), θα είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και θα βρεθεί μία ανάσα πιο κοντά στην κατάκτηση Oscar. Mέχρι τότε όμως εμείς πάμε να θυμηθούμε τα 25 φορέματα που άφησαν εποχή από το 2000 μέχρι και πέρυσι.

Η Nicole Kidman με φόρεμα Michael Kors το 2019

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μία στυλιστική αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις της τελευταίας 20ετίας. Γιατί κάποια φορέματα που είδαμε κατά καιρούς στο κόκκινο χαλί έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας (ευχαριστούμε γι’ αυτό Charlize Theron) και κάποια άλλα έχουν γράψει ιστορία (ναι, δεν θα υπήρχαν σήμερα τα παντελόνια σε τέτοιου είδους διοργάνωση αν δεν είχε φορέσει ένα τέτοιο η Εmma Stone το 2015). Oι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται, κάθε χρονιά, προπομπός των Όσκαρ και δεν αναφερόμαστε μόνο στους νικητές των βραβείων αλλά και στα looks της βραδιάς. Τα φορέματα συνήθως είναι εντυπωσιακά, αλλά όχι εκκεντρικά, σοφιστικέ χωρίς να είναι κραυγαλέα. Ας ξαναδούμε τα 25 gowns που μας έχουν μείνει αξέχαστα και ας περιμένουμε με –ενδυματολογική- αγωνία την φετινή τελετή απονομής!
Δες επίσης: Fix My Crown! 6 headpieces, πραγματικά έργα τέχνης, για τα φετινά Χριστούγεννα