Το ελληνικό brand «The KNLs» μας προσκαλεί στο μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι του

Διονυσία Καλαποθαράκου
Το ελληνικό brand «The KNLs» μας προσκαλεί στο μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι του

Η Μαρία και η Δανάη Κανελλοπούλου μιλάνε στο Queen.gr για τη νέα τους συλλογή με άρωμα Κυκλάδων, την «Cycl.art», και για το φως και την αισθητική των νησιών που αντικατοπτρίζεται σε αυτήν.

Σοφιστικέ, μινιμαλιστικό, με αγάπη στα graphic prints και στις γεωμετρικές γραμμές, με υψηλή αισθητική και σύγχρονο design που αποθεώνει το γυναικείο σώμα: περιγραφές απόλυτα πιστές σε ένα από τα πιο αγαπημένα made in Greece, fashion label, το «The KNLs». Περιγραφές στις οποίες έρχεται να προστεθεί και αυτή του island chic ύφους μέσα από τη νέα συλλογή τους με τίτλο «Cycl.art». Μία collection που κλείνει μέσα της τα χρώματα των Κυκλάδων στην πιο μοντέρνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή τους.

ambershades

Οι δημιουργοί της, οι αδερφές Μαρία και Δανάη Κανελλοπούλου μας μίλησαν γι’ αυτήν την καινούργια τους collection, για την capsule συλλογή γυαλιών ηλίου που σχεδίασαν σε συνεργασία με το επίσης ελληνικό brand, «Urban Owl», αποκωδικοποίησαν το τι σημαίνει «καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά» για αυτές και μας έκαναν κοιτάζοντας τα ρούχα τους να σιγομουρμουρίζουμε το τραγούδι του Φάμελλου, «Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι». Ίσως και να κοιτάμε και τα δρομολόγια για Ανάφη και Σίκινο και ας είναι ακόμη Μάρτιος…

Μπορείτε να μας κάνετε ένα μικρό intro για εσάς και το πώς προέκυψε το brand;
Το «The KNLs» είναι ένα ελληνικό, σχεδιαστικό, ανεξάρτητο label το οποίο υπογράφουμε οι δυο μας, δηλαδή η Δανάη και εγώ (η Μαρία Κανελλοπούλου). Ξεκινήσαμε πριν από 7 χρόνια για να εκφράσουμε με δημιουργικό τρόπο αυτό που νιώθαμε. Θέλαμε να βλέπουμε γυναίκες να τολμούν να φοράνε διαφορετικά ρούχα που τους ταιριάζουν και να νιώθουν αυτοπεποίθηση μέσα τους! Δίνουμε έμφαση στην δημιουργία πρωτότυπων σχεδίων και prints με minimal γραμμές, φυσικά υφάσματα, ενώ οι συλλογές μας κατασκευάζονται στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας υλικά από κάθε μέρος του κόσμου. Ο σχεδιασμός του digital printing αποτελεί πρόκληση για κάθε συλλογή μας καθώς σχεδιάζουμε στο χέρι τα εμπριμέ υφάσματά μας, κάτι που τα καθιστά μοναδικά!

greenshades

Η νέα σας συλλογή έχει τίτλο «Cycl.art». Πώς αποτυπώνεται αυτή η «Κυκλαδίτικη αισθητική και τέχνη» στα σχέδιά σας;
Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε όλα τα συναισθήματά μας για τα νησιά που λατρεύουμε και την Κυκλαδική τέχνη που θαυμάζουμε, σε μία φωτεινή και ιδιαίτερη collection! Η Ελλάδα γενικά αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς, αλλά έχοντας και καταβολές από ένα νησί των Κυκλάδων μάλλον βγήκε αβίαστα το συγκεκριμένο θέμα στα ρούχα μας. Η αφαιρετικότητα και η αυτοτέλεια που αποπνέουν τα ειδώλια της Κυκλαδικής τέχνης, σε συνδυασμό με τα ορυκτά των ελληνικών νησιών που χρωμάτιζαν το μάρμαρο, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε μια minimal συλλογή γεμάτη όμως με το άρωμα των Κυκλάδων.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με το ελληνικό brand γυαλιών ηλίου, Urban Owl, και τι διαφορετικό έχουν να προσθέσουν τα συγκεκριμένα σχέδια στην γκαρνταρόμπα μας;
Η συνεργασία μας με τα Urban Owl ήρθε μετά από τη γνωριμία μας σε μία έκθεση που συμμετείχαμε και οι δύο. Είδαμε πως έχουμε κοινές αξίες, όπως τη χρήση φυσικών υλικών στα προϊόντα μας, και έτσι προέκυψε η ιδέα μιας συνέργειας. Θέλαμε τα γυαλιά ηλίου που θα σχεδιάσουμε να αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία των «The KNLs»! Το σχέδιό τους να είναι διαχρονικό, γεωμετρικό και χρωματιστό όπως τα ρούχα μας, να ταιριάζει σε διαφορετικά σχήματα προσώπου και να είναι αρκετά ιδιαίτερο ώστε να ξεχωρίζει και να νιώθεις υπέροχα φορώντας το.

Πώς θα περιγράφατε, μέσα από τα σχέδιά σας, σε κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ στις Κυκλάδες και σε αυτά τα νησιά;
Πιστεύουμε πως, αν και τα σχέδια -prints είναι πιο αφηρημένα, μιλούν από μόνα τους και πραγματικά η εικόνα τους είναι πιο δυνατή από κάθε περιγραφή μας. Αυτό που αντικειμενικά μπορούμε να μεταφέρουμε είναι τις εντυπώσεις και τις περιγραφές όσων έχουν δει τη συλλογή μας και μιλούν για την αίσθηση που σου αφήνει: ότι φοράς ένα Κυκλαδίτικό νησί! Όποιο αγαπάς πιο πολύ!

OMS 4872

Tι τα κάνει ξεχωριστά για εσάς; To φως τους, οι άνθρωποί τους, οι παραλίες τους;
Οι Κυκλάδες μας…Τα ασβεστωμένα σπιτάκια με τις πινελιές από χρώματα, το καλοσχηματισμένο πλακόστρωτο που χαίρεσαι να το περπατάς. Το απέραντο γαλάζιο τους που ξεθυμαίνει στην άμμο. Το φως τους που φτιάχνει σχέδια σε κάθε γωνιά, οι άνθρωποι που χαμογελούν και ακούγονται δυνατά. Όλα αυτά και άλλα τόσα!

Τι υπήρχε στο mood board σας όταν σχεδιάζατε τη συλλογή; Φωτογραφίες από ταξίδια στα νησιά; Στίχοι από τραγούδια;
Τα καλοκαίρια μας, οι βόλτες, οι φωτογραφίες του μυαλού και της ψυχής κυρίως! Ο Ελύτης, τα αρώματα από τα νυχτολούλουδα, ο ήχος της θάλασσας όταν ξαπλώνεις το βράδυ στο κρεβάτι σου.

Tα ρούχα σας έχουν «οικολογική συνείδηση»;
Εδώ και πολύ καιρό λειτουργούμε με γνώμονα την ηθική μόδα και με eco friendly προσέγγιση. Επιλέγουμε τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε ώστε να είναι φυσικά και να πληρούν τις αξίες που πρεσβεύουμε. Τα jeans μας, τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν του brand, είναι φτιαγμένα από 100% ελληνικό βαμβάκι. Το 95% της συλλογής αποτελείται από φυσικά υφάσματα που έχουμε επιλέξει με προσοχή και ενδιαφέρον για τον πλανήτη μας.

Πιστεύετε πως τα ρούχα σας μπορούν να υιοθετήσουν τη λογική του «slow fashion»; Θεωρείτε ότι μπορούν να αντιταχθούν στην αναλώσιμη μόδα και στα εφήμερα trends;
Ο σκοπός δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε τις αλυσίδες fast fashion ούτε να έχουμε ταμπέλες, απλά να δείξουμε στον κόσμο την ποιότητα μας. Σίγουρα χωράνε πολλά ρούχα σε μια ντουλάπα, αλλά διαχρονικά διατηρούνται τα ποιοτικά, τα ξεχωριστά, αυτά που επιλέξαμε με αγάπη. Τα ρούχα των συλλογών μας έχουν τη φιλοσοφία του slow fashion και είμαστε πολύ περήφανες γι’ αυτό.

OMS 5550

Ποια είναι τα must have κομμάτια του καλοκαιριού με βάση τα νέα σχέδιά σας αλλά και τις τάσεις της μόδας για φέτος;
Τα καινούργια slouchy jeans, τα puffy sleeved φορέματα, ό,τι έχει γεωμετρίες, οι εμπριμέ one size πουκαμίσες, οι wrap και οι cargo φούστες, τα χρωματιστά μαγιό που είναι σετ με τα καφτάνια, είμαι μερικές από τις δικές προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι.

Personal favorite κομμάτι;
Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη midi cargo φούστα με το γεωμετρικό κόψιμο και την εξωτερική τσέπη που φοριέται όλη μέρα και στην πόλη και στο νησί.

Πώς θα περιγράφατε τη γυναίκα που επιλέγει να φορέσει «The KNLs»;
Είναι η κοπέλα που νιώθει πολύ καλά με τον εαυτό της. Είναι κομψή και έχει άποψη για την εμφάνισή της και χωρίς να παρασύρεται από τις τάσεις της μόδας, ενστικτωδώς τις προσαρμόζει πάνω της με τον κατάλληλο τρόπο! Θέλει σίγουρα να φοράει μοναδικά κομμάτια και να μην περνάει απαρατήρητη λόγω της αυτοπεποίθησης που της προσδίδει το ρούχο The KNLs που επέλεξε.

Ο δικός σας, προσωπικός ορισμός της κομψότητας:
Η καλαισθησία και η κομψότητα για μένα είναι μια εξίσωση των φυσικών χαρακτηριστικών μιας γυναίκας. Αν ας πούμε μια γυναίκα είναι χυμώδης και sexy, είναι κομψό να επιλέγει να φορέσει κάτι που δεν επιδεικνύει τα προσόντα της.