Πώς περνούν τον χρόνο τους, οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας του κόσμου, μέσα στο σπίτι;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πώς περνούν τον χρόνο τους, οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας του κόσμου, μέσα στο σπίτι;

Μπορεί οι Οίκοι Μόδας να έχουν πατήσει για λίγο το pause και οι περισσότεροι από αυτούς να παράγουν ιατρικές ποδιές και μάσκες, αλλά η ζωή -μέσα στο σπίτι- συνεχίζεται!

Η Βιομηχανία της Μόδας έχει πληγεί από την Πανδημία. Fact. Όπως έχουν πληγεί και το 90% των βιομηχανικών μονάδων που δεν σχετίζονται με φαρμακευτικά ή είδη διατροφής. Οι μεγαλύτεροι Οίκοι του πλανήτη έχουν βγει δυναμικά στη «μάχη» κατά της Πανδημίας με δωρεές και παραγωγή μασκών και ιατρικών στολών. Αυτό δείχνει όχι μόνο πως ο χώρος αυτός συνεχίζει να ζει και να αναπνέει αλλά και πως προσπαθεί με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτει να στηρίξει τις κοινωνικές δομές και να βοηθήσει στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμα και στην έρευνα.

Mε τα fashion shows να ακυρώνονται, τα fashion events να αναστέλλονται, τα καταστήματα να κλείνουν προσωρινά και ολόκληρο το fashion industry να πατάει το pause μπροστά στην αντιμετώπιση αυτού του κοινού, αόρατου εχθρού, του COVID-19, οι Σχεδιαστές Μόδας μίλησαν στο WWD και έδωσαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας μέσα από έναν πολύ ανθρώπινο και τρυφερό τρόπο: αποκάλυψαν πώς περνούν τον χρόνο τους μέσα στο σπίτι.

Ο Tommy Hilfiger παίζει ντάμα, η Diane von Furstenberg φτιάχνει παζλ, η Donna Karan κάνει διαλογισμό και όλοι μαζί -όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery- αισιοδοξούν και συνεχίζουν να είναι δημιουργικοί περνώντας το μήνυμα της επόμενης μέρας: «ο κόσμος της μόδας μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό».
Δες επίσης: Δέκα κολάν για να βρεις τη φόρμα σου μέσα στο σπίτι χωρίς να χάσεις το στυλ σου