Backpack: 10 σχέδια της πιο πρακτικής τσάντας τους καλοκαιριού μόνο για σένα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Backpack: 10 σχέδια της πιο πρακτικής τσάντας τους καλοκαιριού μόνο για σένα

Τα σακίδια πλάτης, στην υφασμάτινη ή και στη δερμάτινη εκδοχή τους, χωράνε όλα σου τα πράγματα και σε εξυπηρετούν σε όλες τις δραστηριότητές σου.

To 1938, o Gerry Outdoors δημιούργησε το πρώτο σακίδιο πλάτης (aka backpack) με λίγο ύφασμα και ένα μεταλλικό φερμουάρ και ο σκοπός του ήταν να έχει ένα πρακτικό είδος τσάντας για να βάζει μέσα τα πράγματά του όταν έκανε πεζοπορία, ορειβασία ή camping. Κάποια χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το διάστημα ανάμεσα στο 1940-1960, μικρά παιδιά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτοσχέδια backpacks που είχαν «επιμεληθεί» οι μαμάδες τους για να μεταφέρουν πιο εύκολα τα βιβλία τους στο σχολείο.

Στη συνέχεια αυτό το σχέδιο τσάντας, που θύμιζε τότε περισσότερο χαρτοφύλακα, κατοχυρώθηκε ως school bag στη συνείδηση όλων και στη συνέχεια πέρασε και στη fashion σκηνή. Από τα 00s θεωρείται συνώνυμο του street style και ο πιο cool τρόπος να κινείσαι μέσα στην πόλη κουβαλώντας μαζί σου όλα τα απαραίτητα της καθημερινότητάς σου. Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα δέκα πιο κομψά και στυλάτα, νέα σχέδια της αγοράς σε δέρμα και ύφασμα, σε μονόχρωμα και εμπριμέ σχέδια, για να διαλέξεις ποιο είναι αυτό που θα ολοκληρώσει τα summer looks σου και ποιο θεωρείς πιο πρακτικό για τις all day εμφανίσεις σου.

Γιατί να κουβαλάς βαριές τσάντες όταν μπορείς να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα; Ρητορική είναι η ερώτηση και η απάντηση είναι μία: βρες το σακίδιο πλάτης που σου ταιριάζει και κάν’ το δικό σου σήμερα!
Δες επίσης: Vegan Σανδάλια: Τα πιο κομψά πέδιλα του καλοκαιριού φτιάχνονται από επαναχρησιμοποιημένα υλικά