Jewelry Shopping: Το καλοκαίρι στο Golden Hall είναι πιο λαμπερό από όσο μπορείς να φανταστείς

Διονυσία Καλαποθαράκου
Jewelry Shopping: Το καλοκαίρι στο Golden Hall είναι πιο λαμπερό από όσο μπορείς να φανταστείς

«Τα κοσμήματα δεν είναι απλά ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών» -θα πούμε παραφράζοντας το κλασικό τραγούδι- είναι και η πιο chic, διαχρονική αγορά που μπορείς να κάνεις. Μόνο στο Golden Hall!

Η Liz Taylor είχε πει πως «κουβαλούσε πάντα μία μικρή συλλογή από κοσμήματα μαζί της για την περίπτωση που κάτι συνέβαινε και χρειαζόταν τα διαμάντια της». Όταν το διαβάζεις αυτό μέσα στη μεσημεριανή ραστώνη του Ιουλίου σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν «οι ανάγκες» που θα προκύψουν φέτος να μπορούσαν να καλυφθούν με ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια και η λύση σε όλα μας τα προβλήματα να ήταν μία σειρά από δαχτυλίδια. Με διαμάντια ή χωρίς. Μετά συνειδητοποιούμε πως μπορεί να μην είμαστε η Liz Taylor -όσο αφορά τον αριθμό των γάμων σίγουρα όχι- αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει σε τίποτα να δανειστούμε λίγη από τη σοφία και τη λάμψη της! Γι’ αυτό φέτος, πριν από τις διακοπές μου, το shopping μου δεν περιορίστηκε σε ρούχα και αξεσουάρ όπως μαγιό, παρεό τσάντες παραλίας.

Στα must have items της σεζόν πρόσθεσα και μία νέα κατηγορία… τα κοσμήματα, στην ultra luxurious ή και στην πιο summerish εκδοχή τους. Μία βόλτα μου στο Golden Hall μου έδωσε να καταλάβω πως όλες δικαιούμαστε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και πως δεν είναι ανάγκη να είσαι Hollywood Stars για να επενδύσεις σε ένα κόσμημα με διαχρονική αξία και αδιαμφισβήτητη φινέτσα. Στο Ισόγειο και στον Πρώτο Όροφο του Golden Hall το window shopping που έκανα κάθε φορά που περνούσα έξω από τις βιτρίνες των καλύτερων jewelry shops της Ελλάδας, μετατράπηκε σε πραγματικές αγορές σκουλαρικιών, δαχτυλιδιών, κολιέ και βραχιολιών με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, κατάλληλα όχι μόνο γι΄αυτό το καλοκαίρι αλλά για ολόκληρη τη ζωή μου.

Και μόνο η είσοδος, άλλωστε, στο Golden Hall, σε προδιαθέτει για ποιοτικό shopping… πολλών ή και λιγότερων καρατίων. Έκανα μία γρήγορη στάση για καφέ στο Ισόγειο και ξεκίνησα, όπως θα δεις και παρακάτω, την πιο «αστραφτερή», την πιο «εντυπωσιακή», την πιο «Liz Taylor» shopping day της ζωής μου…. Θα με ακολουθήσεις;

anna maria mazaraki skoylarikia

#1 Η Anna Maria Mazaraki και η συλλογή της «Island Breeze» φέρνουν δροσερό αεράκι διακοπών στο αστικό τοπίο

Anna Maria Mazaraki, Ισόγειο, Golden Hall

Μπορεί τα κoλιέ και τα σκουλαρίκια της Άννας Μαρίας Μαζαράκη, σε τυρκουάζ αποχρώσεις, να είναι πιο «καλοκαιρινά και από το ίδιο το καλοκαίρι», αλλά -ας μου επιτραπεί ο λυρισμός- αυτά τα unique κομμάτια από επιπλατινωμέμο ορείχαλκο με τα εντυπωσιακά χρώματα και τα σχέδια βγαλμένα από το βυθό της θάλασσας... είναι κρίμα να τα φοράς μόνο μία εποχή του χρόνου όσο ωραία και αν είναι αυτή.

Evita Peroni skoularikia

#2 Οι bohemian lovers θα ενθουσιαστούν με το κατάστημα Evita Peroni

Εvita Peroni, Ισόγειο, Golden Hall

Φαντάζεσαι και εσύ τον εαυτό σου, όπως και εγώ, με κεντημένα maxi φορέματα, πλεξούδες στα μαλλιά και πολλά μικρά κοσμήματα, να περπατάς ξυπόλητη στην παραλία μετά τη δύση του ηλίου και να ακούς άμπιεντ; Eίναι αυτό συνώνυμο των διακοπών και της χαλάρωσης για εσένα; Tότε βρίσκεσαι στο σωστό κατάστημα για να κάνεις τα ψώνια σου πριν τις διακοπές.

Ozar skoularikia

#3 Τα κοσμήματα Ozar είναι η glam νότα όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά ολόκληρης της σεζόν

Ozar, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Μία δόση Old Holly, οι κρίκοι που ταιριάζουν σε όλα τα βραδινά looks (από ασήμι 925 ντουμπλαρισμένο με λευκόχρυσο και ζιργκόν) και μία αγάπη για την άνευ όρων λάμψη παντός καιρού και η συνταγή της επιτυχίας για της εμφανίσεις το 2020 μόλις ετοιμάστηκε. Και πέτυχε.

Liana Vouraki kolie

#4 Η Liana Vourakis μας αποκάλυψε το μυστικό της ευτυχίας: είναι τα κοσμήματα που μυρίζουν καλοκαίρι και αισιοδοξία

Liana Vourakis, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Μπορεί να μην είναι άνοιξη αλλά αυτό το τυρκουάζ κολιέ σε σχήμα πεταλούδας σίγουρα είναι ό,τι πιο φωτεινό και κομψό μπορείς να βάλεις στις διακοπές σου. Με φαντάζομαι ήδη μαυρισμένη με αυτό το jewelry item πάνω από το λευκό μου καφτάνι και δεν ξέρω για ποιο πράγμα ανυπομονώ περισσότερο φέτος: για τις βουτιές στη θάλασσα ή για τις εμφανίσεις στην παραλία.

Links of London kolie

#5 Στο Links of London τα κοσμήματα δεν γνωρίζουν από «εποχές», μόνο από διαχρονικότητα

Links of London, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Το πιο chic layering σε κολιέ αποφάσισα να το κάνω φέτος συνδυάζοντας αυτά τα δύο κομμάτια από τη συλλογή «Orbs», φτιαγμένα από ασήμι 925 και μαργαριτάρια του γλυκού νερού. Στην gallery όμως θα δεις και το βραχιόλι που με ξετρέλανε από τη συλλογή «Greek Sweet Charms» που θυμίζει τις καραμελίτσες που τρώγαμε μικρές και κυκλοφορεί αποκλειστικά για τη χώρα μας. Ας πούμε πως από τo κατάστημα Links of London στον πρώτο όροφο του Golden Hall, δεν έφυγα μόνο με μία τσάντα!

Lalaounis daxtulidi

#6 Η φράση «ανεπιτήδευτη κομψότητα» αποκτά άλλο νόημα μόλις μπεις στο κατάστημα Lalaounis

Lalaounis, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

To έβαλα στο χέρι μου και αισθάνθηκα πως εκεί ανήκει από καιρό. Αυτό το «λουλούδι» από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με aqua marine δεν είναι μόνο ένα δώρο που σκέφτηκα ότι μου αξίζει, είναι ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορείς να κάνεις statement χωρίς να είναι κραυγαλέο, μόνο κομψό και πολυτελές.

Kessaris skoularikia 2

#7 Στο κατάστημα Κessaris θες να περάσεις το καλοκαίρι σου. Ολόκληρο το καλοκαίρι σου.

Kessaris, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Δοκιμάζοντας αυτά τα σκουλαρίκια «Anastasia Kessaris» από τιτάνια, χρυσό και διαμάντια σε σχήμα βεντάλιας. Για να «διώξεις» τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και για να δροσιστείς με στυλ και φινέτσα.

Pantheroudakis skoularikia me margaritaria

#8 H glam όψη του βυθού βρίσκεται στη συλλογή «Salty Gold» στο κατάστημα Pentheroudakis

Pentheroudakis, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Tα μαργαριτάρια είναι από τα πιο αγαπημένα μου micro trends για τη σεζόν S/S 2020 και τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια είναι από αληθινά μαργαριτάρια θαλάσσης, «δεμένα» με χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που θα δεις στην gallery είναι μέρος της διάσημης «Ten Collection» του Οίκου κοσμημάτων Pantheroudakis και είναι κατασκευασμένο από χρυσό δέκα καρατίων. Και τα δύο είναι επιλογές που θα κάνεις φέτος, όπως εγώ, και θα κρατήσεις για πάντα στην γκαρνταρόμπα και στη ζωή σου.

Anatol kolie

#9 «Αnatol» σημαίνει καλοκαίρι στην πιο λαμπερή εκδοχή του

Αnatol, Πρώτος Όροφος, Golden Hall

Η συλλογή «Double Helix» μας έφερε στη ζωή μας αυτά τα ultra stylish μακριά κολιέ από χρυσό 18 καρατίων με τυρκουάζ πέτρες λάπις, ζαφείρια και διαμάντια στο μάτι και πολύ την ευχαριστούμε γι΄αυτό. Τα έχω ήδη συνδυάσει στο μυαλό μου με όλα τα summer dresses μου, πρωινά και βραδινά.