To athleisure style στο Golden Hall έχει την τιμητική του και το καλοκαίρι

Διονυσία Καλαποθαράκου
To athleisure style στο Golden Hall έχει την τιμητική του και το καλοκαίρι

Το αγαπημένο trend όλων των It-Girls της Αμερικής, μας κολακεύει όλες! (Eυχαριστούμε Βella & Gigi!)

Dionysia Golden Hall

Aν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, στο «μακρινό» 2014, σε μία εποχή προ Πανδημίας, μασκών και αντισηπτικών θα θυμηθούμε μία λέξη που έκανε buzz όσο καμία άλλη στα lifestyle και fashion μέσα: «athleisure». Όλοι προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε, να περιγράψουμε και γιατί όχι, να υιοθετήσουμε, τον τρόπο που ντυνόντουσαν τα It-Girls της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Οι αδερφές Hadid και Jenner, τα μοντέλα της Victoria secret στις off duty εμφανίσεις τους και όλες οι νεαρές πρωταγωνίστριες του HBO, εμφανιζόντουσαν με χαλαρά, casual outfits με έντονο το σπορτίφ στοιχείο, που δεν έχαναν όμως το σεξαπίλ και τη θηλυκότητά τους. Το athleisure style ισορροπούσε ανάμεσα στο καθαρό sporty look και στον urban street τρόπο ντυσίματος με ακρίβεια σχοινοβάτη στο «Cirque de Soleil» και έκανε όλες εμάς να θέλουμε να το αντιγράψουμε σχεδόν υπνωτισμένες από αυτήν την άκρη της Ευρώπης.

Σήμερα το athleisure είναι τόσο διαδεδομένο και «κατοχυρωμένο» στη συνείδηση και στην γκαρνταρόμπα μας που όταν επισκέφθηκα το Golden Hall για το καθιερωμένο μου shopping πριν τις διακοπές η αγωνία μου δεν ήταν πού θα βρω τα ρούχα για να φορέσω την τάση, αλλά πώς δεν θα αγοράσω τα πάντα μέσα από τα αγαπημένα μου καταστήματα στα τρία επίπεδα του Εμπορικού Κέντρου. Denim shorts, neon T-Shirts, πολύχρωμα backpacks, graphic Tees και πουκάμισα από jean, προστέθηκαν μέσα σε χρόνο dt στη βαλίτσα των διακοπών μου ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή μου στα ύψη. Γιατί το ωραίο με τα ψώνια στο Golden Hall δεν είναι μόνο ότι υιοθετείς με τον πιο κομψό τρόπο όποιο trend θελήσεις, αλλά ότι υιοθετείς μία συνολικά αισιόδοξη και θετική στάση ζωής. Τα κορίτσια που έχουν κέφι και ψωνίζουν με κέφι, είναι τα πιο όμορφα κορίτσια! #νόμος

American Eagle 2

#1 Οι παστέλ αποχρώσεις τράβηξαν το βλέμμα μου στο κατάστημα American Eagle

American Eagle, Ισόγειο, Golden Hall
H Monroe έλεγε πως «αν δόσεις σε ένα κορίτσι το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο». Εγώ μπαίνοντας στο American Eagle Store στο Golden Hall σκέφτηκα πως αν «δόσεις σε ένα κορίτσι ένα φαρδύ σορτς, ένα λευκό T-Shirt και ένα ροζ backpack μπορεί να κατακτήσει και πάλι τον κόσμο. Αλλά να το κάνει με στυλ!

Replay 1

#2 To «denim πουκάμισο τώρα δικαιώνεται»... στη Replay!

Replay, Ισόγειο, Golden Hall
Η φιλοσοφία πίσω από ολόκληρη την τάση του athleisure είναι το να δημιουργήσεις ένα mix&match σύνολο με κομμάτια αθλητικά αλλά και casual. Σαν αυτό το Replay που βλέπεις παραπάνω, στην εξίσωση βάλε μόνο και το printed κολάν που θα βρεις στην gallery, για να έχεις το ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

Diesel

#3 Στη Diesel το style combo: jean-T-shirt μου φάνηκε πιο cool από ποτέ

Diesel, Ισόγειο, Golden Hall
Αυτό το «too flare» jean παντελόνι έκλεψε την καρδιά μου και κολάκευσε τη σιλουέτα μου όσο κανένα άλλο. Το neon T-Shirt από πάνω έδωσε το trendy twist που χρειαζόταν η εμφάνισή μου και βγαίνοντας από το κατάστημα Diesel ένιωσα πολλά χρόνια νεότερη.. και κομψότερη.

Vans

#4 Στο κατάστημα Vans ανακάλυψα τη συλλογή «Leila Hurst» και ακόμα νιώθω ευτυχία

Vans, Ισόγειο, Golden Hall
Η συλλογή με αυτό το μοτίβο (κάτι ανάμεσα σε animal print και πουά) απευθύνεται σε κορίτσια δυναμικά, που απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής, που τους αρέσουν τα sports αλλά και οι βόλτες στην πόλη. Σε κορίτσια σαν και εσένα και εμένα που θεωρούν τα Vans τον πιο «ασφαλή» και σύγχρονο τρόπο να ακολουθήσουν το athleisure trend.

Armani 1

#5 Στο κατάστημα Armani Exchange επανεκτίμησα το κλασικό, jean shorts

Armani Exchange, 1ος Όροφος, Golden Hall
Μερικές αξίες στη μόδα είναι κλασικές και το denim είναι μία από αυτές. Φόρεσε το jean shorts σου με ένα logo T-Shirt και ένα αντιανεμικό, neon μπουφάν (αν έχει ψύχρα το βράδυ) και θα κάνεις μία απλή εμφάνιση που πίστεψέ με θα τη ζήλευε και η Gigi Hadid (αν σε έβλεπε!)

Lacoste 1

#6 Στη Lacoste το athleisure στυλ κρύβει από πίσω του μία ολόκληρη φιλοσοφία

Lacoste, Ισόγειο, Golden Hall
Η Lacoste έδωσε φέτος σε 3 εικονογράφους/καλλιτέχνες λευκό καμβά για να επαναπροσδιορίσουν τον κροκόδειλο, μέσα από μία συλλογή -κομμάτια της οποίας βλέπεις παραπάνω- ρούχων και αξεσουάρ. Το κοινό χαρακτηριστικό στο όραμα αυτών των τριών είναι ο χαρούμενος και «παιχνιδιάρικος» παλμός κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής και η αισιοδοξία με την οποία πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον, το δικό μας αλλά και της μόδας συνολικά.

Scotch and soda 2

#7 Με το σωστό printed shorts μπορείς να κάνεις statement εμφάνιση, αυτό κατάλαβα στο κατάστημα Scotch&Soda

Scotch & Soda, 1ος Όροφος, Golden Hall
... αρκεί να το συνδυάσεις με ένα λευκό, ανδρικό πουκάμισο και δερμάτινα σανδάλια ή με ένα loose top και εσπαντρίγιες. Βρες ένα κομμάτι, σαν αυτό εδώ, που να σου ταιριάζει και πάνω του θα χτίσεις όλες τις athleisure εμφανίσεις σου αυτό το καλοκαίρι.

La Martina

#8 La Martina: Ένα κατάστημα που το σύγχρονο equestrian style συναντάει το athleisure

La Martina, 1ος Όροφος, Golden Hall
Από ένα brand που έχει κάνει το equastrian style (aka στυλ ιππασίας) hot ξανά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αντίστοιχα καλαίσθητες προτάσεις και για το «δικό μου» trend. Τα γραφικά μοτίβα πάνω στα αξεσουάρ του τα κάνουν σχεδόν διαχρονικά και αποδεικνύουν το ρητό που λέει πως «όσο πιο ποιοτικά είναι τα ψώνια σου, τόσο περισσότερο θα φοράς τα ρούχα σου».

Gap 2

#9 Mε το total look που επέλεξα στο κατάστημα GAP δεν θα είμαι μόνο κομψή, αλλά και άνετη όλο το καλοκαίρι

Gap, Ισόγειο, Golden Hall
Η επίσκεψή μου στο κατάστημα GAP με δίδαξε δύο πράγματα: 1) να μην φοβάμαι το color blocking το καλοκαίρι ακόμα και στη neon εκδοχή του 2) με casual, βαμβακερά ρούχα που έχουν όμως καλή εφαρμογή στο σώμα μου μπορώ να είμαι ο πιο «βελτιωμένος» και όμορφος εαυτός σου. Χωρίς να αισθανθώ την παραμικρή «πίεση» στη σιλουέτα μου.