The Vintage Revolution: Πέντε ρετρό fashion trends που θα βλέπουμε παντού από το φθινόπωρο

Διονυσία Καλαποθαράκου
The Vintage Revolution: Πέντε ρετρό fashion trends που θα βλέπουμε παντού από το φθινόπωρο

Και όχι μόνο θα βλέπουμε, θα φοράμε κιόλας!

Instagram accounts με Influencers που αγαπούν τα vintage ρούχα (δες Selena Williams @selenasshop__ , Daisy Murray @daisy___murray, @thenxcvintage και πολλές άλλες) είναι πλέον τόσο δημοφιλή όσο και αυτά με τα It-girls που φοράνε τα πιο hot κομμάτια από τις πρόσφατες ready to wear συλλογές των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που κρύβονται πίσω από την αύξηση της δημοτικότητάς τους.

Πρώτον μετά την οικονομική κρίση που έφερε μαζί της η Πανδημία ο περισσότερος κόσμος στράφηκε στη slow fashion και άρχισε να επενδύει σε ρούχα με διαχρονική αξία και ποιότητα κατασκευής, άρχισε δηλαδή να επενδύει σε ρετρό κομμάτια. Δεύτερον η διαφοροποίηση στον τρόπο ντυσίματος είναι στόχος για κάθε millennial που σέβεται τον εαυτό της και μπορεί πολύ πιο εύκολα να επιτευχθεί μέσα από vintage κομμάτια, παρά από αγορές σε economy labels.

Υπάρχει όμως και μία «ενδιάμεση» λύση αν θες να έχει retro αισθητική το look σου αλλά να μην αποτελείται εξολοκλήρου από «παλιά», second hand κομμάτια. Και αυτή η λύση δεν είναι άλλη από το να υιοθετήσεις τα 5 vintage trend που κάνουν comeback το φθινόπωρο και θα τα βρεις συγκεντρωμένα στην παρακάτω gallery. Mπορείς να τα ακολουθήσεις χωρίς να φορέσεις ρούχα περασμένων δεκαετιών, αλλά μόνο νέες προσθήκες στην γκαρνταρόμπα σου που έχουν το συγκεκριμένο ύφος και στυλ. Έτσι θα διαφοροποιήσεις τον τρόπο που ντύνεσαι χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις όλα τα online vintage shops και τις «Αμερικάνικες Αγορές» στο Μοναστηράκι. Απλό; Απλούστατο!
Δες επίσης: Βρήκαμε τα 10 καλύτερα denim shorts της αγοράς για να πάρεις μαζί στις διακοπές σου