Mπορείς να κάνεις fashion statement φορώντας ένα απίστευτα άνετο ρούχο

Διονυσία Καλαποθαράκου
Mπορείς να κάνεις fashion statement φορώντας ένα απίστευτα άνετο ρούχο

Δεν είναι ό,τι πιο κομψό θα δεις φέτος, αλλά είναι σίγουρα πολύ πρακτικό.

Κaftan dresses, γνωστά και ως καφτάνια: «μακρυά φορέματα από λινό ή ζέρσεϊ, σε ίσια φαρδιά γραμμή που τα φοράμε στην παραλία». Αυτός τουλάχιστον ήταν ο ορισμός τους μέχρι και το φετινό καλοκαίρι. Γιατί πλέον τα πιο άνετα φορέματα που θα μπορούσαμε να βάλουμε δεν φοριούνται μόνο στη θάλασσα. Τα καφτάνια έχουν ενταχθεί στις συλλογές των αγαπημένων μας economy brands (δες COS, Zara, H&M και Mango) ως βασικά fashion items της φετινής σεζόν και μας δίνουν μία comfy επιλογή για τις εμφανίσεις όχι μόνο σε περιβάλλον διακοπών αλλά και εντός πόλης.

Τα kaftan dresses, όμως, δεν έχουν μόνο θετικά. Μπορεί να είναι άνετα και δροσερά, αλλά μη γελιόμαστε, δεν αναδεικνύουν τις καμπύλες ούτε κολακεύουν τον σωματότυπό μας. Επίσης δεν σου αφήνουν μεγάλο περιθώριο για styling γιατί αν αρχίσεις και τα διανθίζεις με ζώνες και bohemian κοσμήματα χάνουν το minimal χαρακτήρα τους και το σοφιστικέ τους ύφος.

Άρα πού καταλήγουμε; Είναι μία κομψή και classy επιλογή για τις ημέρες που θες να είσαι διεκπεραιωτική με το look σου, αλλά είναι ένα «δύσκολο» κομμάτι για να εντυπωσιάσεις με το outfit σου. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι και τόσο πιθανό όσο το να φορέσεις ένα smocked dress ή ένα μακραμέ midi φουστάνι. Εμείς βέβαια εδώ στο Queen.gr «δεν είμαστε για τα εύκολα» oπότε θα δοκιμάσουμε και αυτό το dress trend και θα σου μεταφέρουμε σύντομα τις εντυπώσεις μας!
Δες επίσης: Mini Bags: H λιγότερο πρακτική τάση του καλοκαιριού είναι και η πιο ενδιαφέρουσα

https://www.instagram.com/p/CC6e_6-HP_m