Chelsea Boots: Τα πιο hot κομμάτια της αγοράς για να υιοθετήσεις τώρα την τάση

Chelsea Boots: Τα πιο hot κομμάτια της αγοράς για να υιοθετήσεις τώρα την τάση

Aυτό το βολικό σχέδιο παπουτσιών με το λάστιχο στο πλάι ανήκει στον υποδηματοποιό της Βασίλισσας Βικτώρια (1837-1901), J. Sparks-Hall.

Τη δεκαετία του ΄50 και του ’60 αυτό το είδος μπότας, με το μαλακό λάστιχο στο πλάι και την τρακτερωτή σόλα, ήταν το πιο διάσημο παπούτσι στη Μεγάλη Βρετανία. Το έβλεπες παντού, από τους Rolling Stones μέχρι το μοντέλο/ηθοποιό, Jean Shrimpton. Οι «Dealer Boots» όπως είναι επίσης γνωστές στο Λονδίνο, πήραν το όνομά τους από τη διάσημη οδό King’s Road, που επεκτείνεται από το Chelsea μέχρι το Fulham, και ήταν ένα αξεσουάρ συνώνυμο με την αισθητική των Mods και τα Swinging Sixties.

Η ιστορία τους όμως εκτείνεται ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, καθώς δημιουργός τους θεωρείται ο προσωπικός υποδηματοποιός της Βασίλισσας Βικτώρια. Ο J. Sparks – Hall δημιούργησε αυτές τις ελαστικές μπότες που αγκαλιάζουν τον αστράγαλο για να μπορεί η Μεγαλειότατη να κάνει με άνεση τους περιπάτους της στην εξοχή, δραστηριότητα που την ευχαριστούσε ιδιαιτέρως.

Σήμερα οι Chelsea Boots είναι ένα από τα πιο hot shoe trends της σεζόν. Δεν τις φοράς μόνο για να κάνεις βόλτα στο χώμα και για να περπατήσεις στη βροχή, αλλά ούτε και για να δείξεις τον αντικομφορμισμό σου μέσα από τα ρούχα σου. Tις φοράς γιατί είναι fashionable, πρακτικές και άνετες. Γιατί συνδυάζονται με φορέματα, skinny jeans, crop παντελόνια και ολόσωμες φόρμες. Γιατί είναι ωραίο το sporty twist που προσθέτουν σε όλα σου τα σύνολα και γιατί εμείς σου προτείνουμε παρακάτω τα 8 καλύτερα, νέα σχέδια της αγοράς για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ σου. Καλά Ψώνια!
Δες επίσης: Kenzo Takada: Πέθανε ο ιδρυτής του εμβληματικού Οίκου Μόδας, Κenzo