5 κινηματογραφικές ηρωίδες που μπορείς να ενσαρκώσεις για creepy Halloween

Νατάσσα Σχοινά
5 κινηματογραφικές ηρωίδες που μπορείς να ενσαρκώσεις για creepy Halloween

Έμπνευση από τον κινηματογράφο με ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου.

Αυτό το Σάββατο θα είναι λίγο διαφορετικό από όσα προηγήθηκαν αλλά και από όσα πρόκειται να έρθουν. Στις 31 του Οκτώβρη, πολλές χώρες του πλανήτη γιορτάζουν το Halloween και αυτό είναι κάτι που, ενώ μέχρι πρόσφατα παρατηρούσαμε στο εξωτερικό και ιδίως στην Αμερική, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει και την Ελλάδα. Τεράστιες, σκαλισμένες κολοκύθες, νυχτερίδες να κρέμονται από τις οροφές και μεταμφιέσεις που κάνουν τους εφιάλτες να γίνονται πραγματικότητα έρχονται κατευθείαν από το Γαελικό Samhain των Κέλτικων φεστιβάλ θερισμού.

Το trick-or-treating, που το συνοδεύει παραδοσιακά, δεν μπορείς να πεις ότι έχει ισχυρές ρίζες. Η περιφορά του κόσμου με αποκριάτικες μάσκες, βέβαια, στη χώρα μας είναι εντελώς ξένη και το πιο πιθανό είναι να φοβίσει τον σπιτονοικοκύρη που θα ανοίξει την πόρτα για να δώσει το δικό του κέρασμα. Πέρα από αυτό, τη φετινή χρονιά, ακόμα και να είχαμε υιοθετήσει το έθιμο, λόγω COVID-19 θα το αποφεύγαμε, οπότε ας επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε: Μεταμφιέσεις στο σπίτι.

Για να γίνει αυτό με την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας, σημαίνει ότι μάλλον θα στραφούμε σε έναν πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων και η έμπνευση θα έρθει από τις πάλαι γνωστές και αγαπημένες ηρωίδες των κλασικών ταινιών τρόμου, που έχουν καταφέρει με το παρουσιαστικό τους να κερδίσουν επάξια τη θέση τους ανάμεσα στις creepy παρουσίες του κινηματογράφου. Και, επειδή δεν είναι εύκολο να αναζητάς τις αντίστοιχες στολές, οι χαρακτήρες που βρίσκονται στη συνέχεια μπορούν να έρθουν στη ζωή με ρούχα που εύκολα έχεις στις κρεμάστρες σου.




Melanie Daniels, The Birds (1963)

Τι θα χρειαστείς: Ένα σακάκι με matching midi φούστα, ιδανικά στο χρώμα της μέντας, κι ένα ζευγάρι παπούτσια με χαμηλό τακούνι σε γκρι.




Morticia Addams, The Addams Family (1991)

Τι θα χρειαστείς: Ένα maxi μαύρο φόρεμα και μία εσάρπα με κρόσια. Δώσε έμφαση στο έντονο μακιγιάζ με σκουρόχρωμη σκιά στα μάτια και κόκκινο κραγιόν.




Rosemary Woodhouse, Rosemary’s Baby (1968)

Τι θα χρειαστείς: Ένα oversized -κατά προτίμηση γαλάζιο- φόρεμα με λεπτομέρειες από δαντέλα και ένα ζευγάρι slippers.




Laurie, Halloween (1978)

Τι θα χρειαστείς: Ένα γαλάζιο πουκάμισο -αν δεν το χρειάζεσαι πια, μπορείς και να το σκίσεις στο μανίκι στο ύψος του ώμου- και flared jeans.




Suzy Bannion, Suspiria (1977)

Τι θα χρειαστείς: Top και midi φούστα ή αέρινο φόρεμα που δίνει έμφαση στη μέση και μία μάλλινη ζακέτα με κουμπιά.

Δες επίσης: Οι βασίλισσες του street style έχουν βρει το αγαπημένο τους παπούτσι για φέτος