Screen Style: Ποια χρώματα δεν πρέπει να φοράς ποτέ σε Zoom call;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Screen Style: Ποια χρώματα δεν πρέπει να φοράς ποτέ σε Zoom call;

Υπάρχουν μερικές αποχρώσεις που δεν σε κολακεύουν καθόλου στην κάμερα του laptop.

rige blouza
laptop kopela

Όλη μας η ζωή την περίοδο του lockdown περνάει μέσα από μία κάμερα. Αυτή του laptop όταν δουλεύουμε και μιλάμε με τους συνεργάτες μας, αυτή του κινητού όταν προσπαθούμε να δούμε στο Face Time τους γονείς και τους κολλητούς μας, ακόμα και αυτή της φωτογραφικής μηχανής όταν τραβάμε selfie δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίσαμε στο σαλόνι. Πλέον το πώς δείχνουμε κάθε μέρα αποτυπώνεται καλύτερα στην κάμερα παρά κάπου όπου χρειάζεται η φυσική μας παρουσία.

Γι’ αυτό και το πώς θα δείξουμε όσο πιο κομψές, λαμπερές και όμορφες μπροστά σε αυτήν, παίζει σημαντικό ρόλο για την εικόνα μας αλλά και για την ψυχολογία και αυτοπεποίθησή μας. Τα χρώματα των ρούχων που θα επιλέξουμε να φορέσουμε στο επόμενο Zoom call (επαγγελματικό ή και προσωπικό) είναι ξεκάθαρα το άλφα και το ωμέγα για την τελική «παρουσίασή μας» στον «φακό». Υπάρχουν αποχρώσεις που είναι απαγορευτικές και συνήθως αυτές είναι οι παρόμοιες με το ντεκόρ πίσω μας. Ισχύει δηλαδή ο κανόνας που ισχύει και για τα green room στα πλατό: δεν πρέπει ποτέ να φοράς πράσινα όταν το background σου είναι πράσινο γιατί ουσιαστικά είναι σαν να «σβήνεις» μόνη σου την εικόνα σου.

Επίσης καθόλου κολακευτικά δεν είναι τα γραμμικά μοτίβα. Ρούχα καρό, ριγέ ακόμα και ζικ ζακ δημιουργούν ένα αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα και περισσότερο αποδυναμώνουν παρά ενισχύουν την εικόνα μας στην κάμερα. Το ίδιο ισχύει και για τις πολύ έντονες, φλούο αποχρώσεις που κάθε άλλο παρά κομψές δεν δείχνουν στο μικρό παραθυράκι που μας αναλογεί σε ένα τμήμα της οθόνης.

Αντίθετα είναι πολύ στυλάτο το να φοράς neutral και παστέλ χρώματα, αλλά και κλασικά μπορντό, μπλε, γκρι και καφέ ρούχα που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον «φυσικό κάδρο» στο πρόσωπό σου και το τονίζουν με διακριτικό τρόπο. Η κομψότητα μπορείς στις μέρες μας να μην εξαντλείτε στην pencil φούστα και στα καρό blazers που φοράμε στο γραφείο, αλλά «κρύβεται» στις digital λεπτομέρειες της οθόνης μας. Νέα πραγματικότητα, νέα fashion δεδομένα.
Δες επίσης: Oδηγός Αγοράς: Aυτά τα hoodies θα κάνουν λίγο πιο στυλάτη την καραντίνα σου