Plus-size fashion: Tα καλύτερα, διεθνή brands για να ψωνίσεις αυτήν τη στιγμή

Διονυσία Καλαποθαράκου
Plus-size fashion: Tα καλύτερα, διεθνή brands για να ψωνίσεις αυτήν τη στιγμή

Αν σκέφτεσαι ποια θα είναι η επόμενη online αγορά σου, καλύτερα να τσεκάρεις αυτά τα e-shops.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η βιομηχανία της μόδας «αγνοούσε» τις γυναίκες που το νούμερό τους σε ρούχα μπορεί να ήταν το 16 (UK) και όχι το 10 (UK) #fact. Δεν υπήρχε εκπροσώπησή αυτού του σωματότυπου ούτε σε διαφημιστικές καμπάνιες, ούτε σε επιδείξεις μόδας και φυσικά ούτε στα ράφια (πολλών, τουλάχιστον) καταστημάτων. Τα τελευταία 8 χρόνια, με την «άνθιση» του body-positive κινήματος, κάτι φαίνεται να αλλάζει και οι plus-size γυναίκες αποκτούν ξαφνικά «υπόσταση» και παύουν να είναι αόρατες για μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο Οίκος Versace ανέβασε πέρυσι για πρώτη φορά plus-size μοντέλα σε catwalk του, η Ashley Graham σχεδίασε ειδική συλλογή νυφικών σε συνεργασία με το bridal house Pronovias και πολλά μεγάλα e-stores του εξωτερικού δημιούργησαν ειδική υποκατηγορία με plus-size συλλογές (βλέπε ΑSOS).

Τι μας διδάσκει όλο αυτό; Πως όσο εξελίσσεται η συμπεριληπτικότητα των διαφορετικών σωμάτων και στυλ στη μόδα, τόσο εμπλουτίζονται και οι επιλογές μας. Έτσι τώρα αν θες να ψωνίσεις online τα πιο κομψά και επίκαιρα plus-size ρούχα, υπάρχουν αυτά τα brand που θα δεις στην παρακάτω gallery και οι συλλογές τους απευθύνονται σε όλα τα budget.

Σε αυτά θα βρεις luxury resort wear στο Coyan, βραδινά φορέματα στο 11Ηοnore, form-fitting εμπριμέ φορέματα στη συλλογή Kai Collective και κλασικά κομμάτια και παλτό στη Marina Rinaldi, ένα από τα πιο παλιά fashion brands στον χώρο του plus-size. Aν λοιπόν είσαι σε mood «αγαπάω το σώμα μου αλλά αγαπάω και τα ψώνια», τα παρακάτω e-stores θα γίνουν τα αγαπημένα σου και αυτά τα Χριστούγεννα!
Δες επίσης: Gift Season: Πώς θα αγοράσεις το τέλειο δώρο Χριστουγέννων