Μία καλλιτεχνική ομάδα διαλύει τσάντες Hermès Birkin για να φτιάξει σανδάλια

Μία καλλιτεχνική ομάδα διαλύει τσάντες Hermès Birkin για να φτιάξει σανδάλια

Ο καλλιτεχνικός προβληματισμός που δίχασε την κοινή γνώμη.

Η αλήθεια είναι πως εν έτει 2021 η μόδα δεν δέχεται περιορισμούς και οι σχεδιαστές έχουν ελευθερία έκφρασης. Ωστόσο αυτό που έκανε μια καλλιτεχνική ομάδα με έδρα το Μπρούκλιν (και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε πρωτοσέλιδο) δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ομάδα MSCHF από τη Νέα Υόρκη αποφάσισε να διαλύσει 4 τσάντες Birkin του οίκου Hermès με στόχο να φτιάξει τα περίφημα σανδάλια τύπου Birkenstock. Οι fashion experts καθώς και αρκετοί καταναλωτές δηλώνουν σοκαρισμένοι με το γεγονός που αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας. Τα σανδάλια που δημιούργησαν από τη θρυλική τσάντα του Γαλλικού οίκου, φέρουν το παραπλανητικό όνομα Birkinstocks αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα γνωστά Birkenstock που κατασκευάζονται στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα για την παραγωγή αυτών των υποδημάτων χρησιμοποιήθηκαν 4 ολοκαίνουργιες τσάντες Birkin, συνολικής αξίας 122.500 δολαρίων. Αξιοσημείωτο είναι πως τα Birkinstocks κοστίζουν από 34.000 έως 76.000 δολάρια, ένα υπέρογκο για την εποχή ποσό. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία των υποδηματοποιών αρνήθηκε να συμμετάσχει στο project θεωρώντας το μεγάλη ασέβεια. Ευτυχώς υπάρχουν λιγότερα από 10 διαθέσιμα ζευγάρια αυτή τη στιγμή προς πώληση. Λυπηρό είναι το γεγονός ότι η τραγουδίστρια Kehlani και ο ράπερ Future ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να αγοράσουν τα Birkinstocks.

Δες επίσης: Aυτό είναι το πιο απροσδόκητο trend μίας σεζόν με έμβλημά της την εσωστρέφεια

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες από τα σανδάλια- έργο τέχνης.

Πηγή φωτογραφιών: MSCHF


https://www.instagram.com/p/CLCYDKyjTxQ