Cruella: Το στυλ της πιο σκληρής σχεδιάστριας μόδας του κινηματογράφου

Cruella: Το στυλ της πιο σκληρής σχεδιάστριας μόδας του κινηματογράφου

Η Emma Stone αποτυπώνει γλαφυρά το ύφος, αλλά κυρίως το στυλ της εικονικής «κακιάς» της Disney.

Ο κινηματογράφος και η μόδα είχαν ανέκαθεν εξαιρετική σχέση. Σαν ένας καλός και υγιής γάμος, στον οποίο ο ένας σέβεται τον άλλον, του δίνει τον χώρο του να εξελιχθεί, αλλά πάντα διασχίζει μία κοινή πορεία στην οποία υπάρχει αγάπη και θετικές επιρροές ο ένας στον άλλον.

Τα κοστούμια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ανά διαστήματα ντύνοντας τις πρωταγωνίστριες των ιστοριών δεν είναι ποτέ απλά ρούχα. Πάντα έχουν να πουν πολλά περισσότερα από το σαφώς σημαντικό αισθητικό κομμάτι. Εισέρχονται στο συναισθηματικό και πραγματεύονται την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών.

Η Disney, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε ένα mode αναβίωσης παλιών, επιτυχημένων της ιστοριών και μεταφοράς των πρότζεκτ κινουμένων σχεδίων στις live-action εκδοχές τους. Αγαπημένα παιδικά που μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων επανέρχονται στο προσκήνιο για να μας θυμίσουν γιατί μεγαλώσαμε μαζί τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, η χτεσινή ημέρα ήταν λίγο πιο ιδιαίτερη. Κάπου εκεί προς το απόγευμα, κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας της Emma Stone, η οποία υποδύεται την Cruella de Vil από τη διάσημη ταινία «101 Σκυλιά της Δαλματίας».




Τα πλάνα του τρέιλερ ήταν πολύ κατατοπιστικά για αυτήν τη νέα προσέγγιση του εικονικού χαρακτήρα. Τουλάχιστον από ενδυματολογικής άποψης, γιατί για την πλήρη ιστορία θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 28 Μαΐου.

Η Cruella έχει υιοθετήσει έναν φανερά ροκ χαρακτήρα με τα δερμάτινα υφάσματα να αποτυπώνουν ακριβώς τη δυναμική και την σκληρή στάση που ακολουθεί ως νέα, ανερχόμενη και αμείλικτη σχεδιάστρια μόδας. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται με φόρεμα, κανείς δεν μπορεί να σταθεί στην παραδοσιακή θηλυκότητα του ρούχου. Σε πρώτο πλάνο είναι η σκοτεινή πλευρά αυτής της γυναίκας, γιατί έτσι την οραματίστηκε η costume designer Jenny Beavan.

Η Beavan είναι μία 71χρονη Αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας που κέρδισε Όσκαρ το 1986 για τη δουλειά της στην ταινία A Room With A View και στο Mad Max: Fury Road, ενώ έχει συνολικά 10 υποψηφιότητες στο βιογραφικό της.

Στην παρακάτω gallery θα δεις μερικά από τα πιο εντυπωσιακά looks που είδαμε στην Cruella.