Spring mood is on! Όλα τα μπουφάν που χρειάζεσαι για να είσαι κομψή και αυτήν την εποχή

Διονυσία Καλαποθαράκου
Spring mood is on! Όλα τα μπουφάν που χρειάζεσαι για να είσαι κομψή και αυτήν την εποχή

Τα αθλητικά jackets με κουκούλα, οι καπαρντίνες και τα καπιτονέ αμάνικα μπουφάν που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα!

Aν έπρεπε να φτιάξουμε τώρα τη λίστα μας στο Spotify με όλα τα ανοιξιάτικα τραγούδια που μας φτιάχνουν τη διάθεση, τι θα βάζαμε μέσα; Λίγο «Mr. Blue Sky» από ELO, ένα «Spring Vacation» από τους Beach Boys, μία δόση από «Here Comes the Sun» των Beatles και οπωσδήποτε το «Spring Affair» της Donna Summer και το «Spring Is Here» της Ella Fitzgerald. Το αποτέλεσμα θα ήταν μία όαση, όχι για τα μάτια, αλλά σίγουρα για τα αυτιά μας και ένας τρόπος να αποδράσουμε από την πεζή πραγματικότητα και να «ζήσουμε λίγο άνοιξη φέτος» μέσα από γνώριμες και αισιόδοξες μελωδίες.

Ένας άλλος τρόπος να «προχωρήσουμε» -έστω και νοητά- προς μία πιο ανθισμένη και ηλιόλουστη πραγματικότητα, είναι το shopping και η προσθήκη στην ντουλάπα μας κομματιών απαραίτητων όχι μόνο για τη φετινή, ελαφρώς διαφορετική, άνοιξη, αλλά και για κάθε άνοιξη. Και πριν προλάβεις να βιαστείς και να σκεφτείς πως «έχεις ήδη αρκετά floral φορέματα που δεν έχεις πού να βάλεις αυτήν την περίοδο», θα σε προλάβουμε και θα σου πούμε πως για την εποχή του lockdown spring essentials δεν θεωρούνται τα φορέματα, αλλά τα μπουφάν.

https://www.instagram.com/p/CMb-YJYln-0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πανωφόρια σε αθλητική, casual και preppy γραμμή που μπορείς να φοράς 24 ώρες το 24άωρο και να είσαι άνετη, κομψή και ζεστά ντυμένη για αυτόν τον μεταβατικό καιρό που το πρωί είναι πιθανό να έχει ήλιο αλλά το βραδάκι κάνει ακόμα πολύ κρύο. Γυναικεία μπουφάν σε ιδιαίτερα χρώματα, μπουφάν jean αλλά και κοτλέ, μπουφάν με κουκούλα και φυσικά καπαρντίνες και αμάνικα καπιτονέ jackets αποτελούν must have items για την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου και εξαιτίας των διαχρονικών τους σχεδίων θα παίζουν για πολλά χρόνια τον πρώτο ρόλο στο έργο που λέγεται «τι φοράμε και αυτήν την εποχή;».

Copenhagen str S21 107

Αφού, λοιπόν, φτιάξεις τη λίστα σου στο Spotify, αφού πας μία βόλτα στον πιο κοντινό σου πάρκο και αφού στολίσεις με λίγα λουλούδια το βάζο σου, κάνε το ακριβώς επόμενο πράγμα που θα σου φτιάξει τη διάθεση -την ανοιξιάτικη διάθεση-: στοχευμένο, online shopping και απόκτησε τα chic jackets που διαλέξαμε για εσένα παρακάτω! Πιο πρακτικό από το να μαζέψεις μαργαρίτες από τον κήπο σου και σίγουρα πιο ωφέλιμο για το στυλ, αλλά και την ψυχολογία σου!

kaparntina

#1 Kαπαρντίνα

Όχι η κλασική μπεζ που αποθεώνουν οι Λονδρέζες, αλλά μία πιο funky με κουκούλα σε έντονη μπλε απόχρωση, είναι ό,τι πρέπει για τα all day looks σου είτε πατάς το #6 για να βγεις για περίπατο, είτε πηγαίνεις στο γραφείο, είτε απλά θες μία fashionable προσθήκη στην γκαρνταρόμπα σου.

kapitone

#2 Mπουφάν καπιτονέ

To Νο1 πανωφόρι για εσένα που αγαπάς τα sports, δεν είναι άλλο από ένα αμάνικο, καπιτονέ jacket που μπορείς να βάλεις αυτήν την εποχή πάνω από το φούτερ και τη φόρμα σου, αλλά και τον χειμώνα με ένα πιο λεπτό, δερμάτινο μπουφάν από μέσα.

5207251468770 1

#3 Μπουφάν cropped

Ό,τι πιο chic για να αναδείξεις τα maxi φορέματα, τις ολόσωμες φόρμες και τις μακριές πουκαμίσες σου! Ένα γυναικείο μπουφάν που σταματάει ακριβώς στο ύψος της μέσης θα δημιουργήσει ένα πιο θηλυκό εφέ στη σιλουέτα σου, τονίζοντας τους γλουτούς σου.

me koukoula

#4 Μπουφάν με κουκούλα

Διάλεξε ένα μπουφάν με κουκούλα σε έντονη απόχρωση, σαν το παραπάνω, ώστε να κάνεις statement ακόμα και φορώντας το πιο καθημερινό, το πιο απλό σύνολό σου. Μη διστάσεις να επενδύσεις σε ένα κόκκινο, χακί, ακόμα και off yellow και θα δεις όλα τα ανοιξιάτικα looks σου με άλλο -πιο φωτεινό!- μάτι.

jean boufan

#5 Jean μπουφάν

O ορισμός του «βασικού κομματιού» για κάθε γυναίκα, φέτος έχει την τιμητική του! Και είναι λογικό σε μία σεζόν που αφήσαμε για λίγο στην άκρη το corporate dresscode (πόσα blazers φόρεσες φέτος;), το denim να κερδίσει πόντους ακόμα και στα μπουφάν.