Denim for the people: Εσύ πόσα jeans χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Denim for the people: Εσύ πόσα jeans χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη;

Η απάντηση γι’ αυτήν την άνοιξη είναι «πέντε» και σου δείχνουμε ακριβώς ποια είναι αυτά.

tzin

O Giorgio Armani, πιστός οπαδός του εκλεκτισμού, έχει κάνει μία εξαίρεση από τις πολυτελείς προτιμήσεις του και έχει δηλώσει πως τα «jeans αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία στη μόδας», θέλοντας να τονίσει την πολυμορφία τους, τον οικουμενικό χαρακτήρα τους και φυσικά το γεγονός πως όλες «είμαστε ίσες όταν τα φοράμε» γιατί δεν υπάρχει γυναίκα που να μην κολακεύουν. Και δεν χρειαζόταν μία τέτοια κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση για να το καταλάβουμε. Αν ρίξουμε μία ματιά στην ντουλάπα μας θα δούμε πως η κάθε μία από εμάς έχει αρκετά denim παντελόνια στην ντουλάπα της. Γιατί μας ταιριάζουν, γιατί μας βολεύουν, γιατί μπορούμε να τα φοράμε 24 ώρες το 24άωρο χωρίς να αισθανόμαστε πανομοιότυπα ντυμένες. Προάγουν τη διαφορετικότητα με τρόπο ήπιο και προσιτό σε όλες.

Όσα γυναικεία τζιν και να έχουμε πάντα επανεφευρίσκουμε τρόπους να τα βάζουμε κάθε σεζόν και η φετινή άνοιξη, η πιο περίεργη που έχουμε περάσει ποτέ, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τους τρόπους που φορούσαμε τα παντελόνια μας έως τώρα. Φέτος γίναμε όλες πιο επιρρεπείς στην άνεση, πιο δεκτικές στο να βάλουμε κάτι που πάνω από όλα μας κάνει να νιώθουμε βολικά μέσα του, αλλά καμία από εμάς δεν θέλει και να μένει την «απέξω» σε ό,τι έχει να κάνει με τα hot denim trends της σεζόν.

Με γνώμονα, λοιπόν, όλα τα παραπάνω -δηλαδή τις τάσεις, το στυλ μας και φυσικά την άνεση- διαλέξαμε παρακάτω τα πέντε είδη γυναικείων τζιν που θα ολοκληρώσουν τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου και που θα σε κάνουν ευτυχισμένη αν τα προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου. Όχι μόνο γιατί «αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία στην ντουλάπα σου» αλλά είναι τα πιο cool και πρακτικά street κομμάτια που μπορείς να φορέσεις!

cargo

#1 Cargo τζιν

Εάν τα τζιν παντελόνια είναι ένας ολόκληρος «τόμος» στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, τότε σίγουρα τα cargo jeans είναι το «πρώτο κεφάλαιο». Ταιριάζει με όλα σου τα tops -αθλητικά και μη- και δείχνει σούπερ cool είτε το φορέσεις με sneakers είτε με ψηλοτάκουνα (όταν ξαναφορέσουμε ψηλοτάκουνα!).

boyfriend

#2 Τζιν boyfriend

Αυτό που έλεγαν οι «παλιές»: «Όσα φορέματα και να έχεις ποτέ δεν είναι αρκετά», στην post Covid-19 εποχή ταιριάζει 1000% με τα παντελόνια. Όσα και αν έχεις ποτέ δεν πρέπει να θεωρείς ότι έχεις πάρα πολλά, αν είσαι οπαδός του άνετου streetwear. Φόρεσε ένα τζιν boyfriend σαν το παραπάνω και θα δεις πως όχι μόνο θα νιώθεις αλλά και θα είσαι cool ντυμένη όλη την ημέρα!

leuko

#3 Λευκό τζιν

Ένα λευκό τζιν σε regular γραμμή με σκισίματα, είναι ό,τι πρέπει για να μπεις σε ανοιξιάτικο mood χωρίς να αποχωριστείς το αγαπημένο σου denim trend. Αν λατρεύεις τις ρετρό εμφανίσεις φόρεσέ το με pin-up, καρό πουκάμισο δεμένο κόμπο στη μέση. Αν πάλι αγαπάς τα 90s ένα logo T-shirt και μία αλυσίδα στην τσέπη του, είναι αρκετά για να υιοθετήσεις το νοσταλγικό αυτό look.

wide leg

#4 Wide leg τζιν

Τα παντελόνια σε wide leg γραμμή είναι σοφιστικέ και ultra chic, κατάλληλα ακόμα και για τις ημέρες που πηγαίνεις στο γραφείο (αν δεν έχεις αυστηρό dress code ή αν νιώθεις τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά από τη στιγμή που οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι σε καθεστώς τηλεργασίας). Συνδύασέ το με ένα boho kimono, με ένα ruffled top ακόμα και με ένα λεπτό, πλεκτό μπλουζάκι και loafers και θα είσαι κομψή χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου.

moms fit

#5 Τζιν mom's fit

To μεγαλύτερο denim trend των 00s, τα τζιν mom's fit είναι και αυτήν την άνοιξη επίκαιρα και σε προκαλούν να τα υιοθετήσεις. Κολακεύουν τις μεσογειακές σιλουέτες, αφού δείχνουν ακόμα πιο λεπτή τη μέση και αγκαλιάζουν χωρίς να πιέζουν την περιφέρεια και είναι από αυτά τα γυναικεία τζιν που θα δοκιμάσεις μία φορά και δεν θα βγάλεις από πάνω σου ποτέ.