Lucky Mε: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες στον κόσμο της μόδας

Lucky Mε: Προλήψεις και δεισιδαιμονίες στον κόσμο της μόδας

Είναι τελικά τόσο παράλογο να βάζουμε τα παπούτσια μας σε μία συγκεκριμένη θέση;

Ακόμη και εν έτει 2021 αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αρκετά προληπτικοί και περικυκλώνονται από διάφορες δεισιδαιμονίες. Η Κινεζική κουλτούρα και το φενγκ σούι έχουν επηρεάσει αρκετούς τομείς της ζωής μας και αρκετά συχνά τις ενδυματολογικές μας επιλογές.

Κλασικό παράδειγμα σε αυτό είναι η αγορά ενός κόκκινου πορτοφολιού, το οποίο ακούγεται πως προσελκύει χρήματα, οδηγεί στην επιτυχία και ενισχύει την εξέλιξη διαφόρων οικονομικών θεμάτων. Άλλη μια θεωρία υποστηρίζει πως η τοποθέτηση των παπουτσιών μας σε μια συγκεκριμένη σειρά προσφέρει άμεσα ισορροπία στην καθημερινότητά μας.

Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να βρούμε και να συγκεντρώσουμε τις πιο περίεργες προλήψεις γύρω από τη μόδα ώστε να ξέρεις τι να προσέξεις από εδώ και στο εξής.

1) Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά με την οποία πρέπει να φοράμε τα παπούτσια μας

Ξεκινάμε με το αριστερό πόδι, έπειτα ακολουθεί το δεξί και δένουμε πάντα τα κορδόνια μας με αυτή τη σειρά για να έχουμε απόλυτη ισορροπία.

2) Δεν τοποθετούμε ποτέ την τσάντα μας στο πάτωμα

Η τοποθέτηση της τσάντας στο πάτωμα σημαίνει ότι θα χάσεις χρήματα στο άμεσο μέλλον. Το ίδιο ακριβώς ισχύει φυσικά και για το πορτοφόλι σου.

3) Τα καινούργια παπούτσια είναι κακός οιωνός

Μην τοποθετείς ποτέ ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια μέσα στο δωμάτιό σου. Αντίθετα φύλαξέ τα στην παπουτσοθήκη ή την γκαρνταρόμπα σου για να αποφύγεις τυχόν κακοτοπιές.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές ακόμη προλήψεις που ίσως αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

Δες επίσης: Βρήκαμε το αγαπημένο πανωφόρι των πιο κομψών γυναικών για αυτή τη σεζόν

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @5226_celia_kritharioti