Chanel Cruise 21/22: Mια συλλογή επηρεασμένη από ταινία του Cocteau αναβαθμίζει τα ασπρόμαυρα looks

Διονυσία Καλαποθαράκου
Chanel Cruise 21/22: Mια συλλογή επηρεασμένη από ταινία του Cocteau αναβαθμίζει τα ασπρόμαυρα looks

Το show πραγματοποιήθηκε στο Carrières de Lumières, στο χωριό Les Baux de Provence της Νοτίου Γαλλίας.

Η νέα Cruise collection του εμβληματικού, γαλλικού οίκου μόδας παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Carrières de Lumières, ένα πρώην λατομείο στο χωριό Les Baux de Provence της Νοτίου Γαλλίας. Ανάμεσα στους λευκούς βράχους, κάτω από στοές και σκιερούς διαδρόμους περπάτησαν τα μοντέλα της Chanel παρουσιάζοντας μία συλλογή που δεν έκρυβε ακριβώς μέσα της το καλοκαίρι αλλά ήταν σίγουρα κινηματογραφική και ονειρική.
Η Virginie Viard δήλωσε πως άρχισε να σχεδιάζει τη συλλογή CHANEL Cruise 2021/22 επηρεασμένη από έναν από τους διάσημους Γάλλους σκηνοθέτες: «Επειδή η Gabrielle Chanel ήταν κοντά στο Jean Cocteau και εμένα μου αρέσει η ταινία ‘Διαθήκη του Ορφέα’, άρχισε να γίνεται στο μυαλό μου αυτή η αισθητική σύνδεση ανάμεσα στα ρούχα και στη σκηνοθετική του ματιά. Συγκεκριμένα αυτή η υπέροχη σκηνή όπου ένας άντρας με ένα κεφάλι ενός μαύρου αλόγου κατεβαίνει στο Carrières de Lumières και η σιλουέτα του ξεχωρίζει ανάμεσα στα άσπρα τείχη, χαράκτηκε στη μνήμη μου. Κάπως έτσι βρήκα το location αυτού του show. To Carrières de Lumières, στο Les Baux-de-Provence ήταν μονόδρομος», εξήγησε η Creative Director του γαλλικού οίκου. «Η απλότητα, η ακρίβεια και η ποίηση της ταινίας του Cocteau με έκανε να θέλω να δημιουργήσω μια πολύ καθαρή συλλογή που να κυμαίνεται ανάμεσα σε δύο πολύ καθαρούς τόνους, στο φωτεινό λευκό και στο βαθύ μαύρο. Κανένα άλλο color combo δεν μπορεί να συλλάβει και να αντανακλά το φως που λάτρευαν οι Cocteau και Chanel, καλύτερα από αυτό», τόνισε η Viard.

https://www.instagram.com/p/COe9jgPoczg

Μέσα, λοιπόν, από την πιο σοφιστικέ χρωματική αντίθεση γεννήθηκε μία συλλογή που περιέχει όλα τα κομψά κομμάτια που ορίζουν τη σύγχρονη, καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα. Μαύρες πουκαμίσες και μακραμέ tops, λευκά tweed σακάκια και πιο rock λευκά φορέματα με abstract print. Τ-Shirts με το πρόσωπο του μοντέλου Lola Nicon, αλλά και κομμάτια με χάντρες και πούλιες για όσες αγαπούν το boho συνθέτουν μία Cruise collection όχι και τόσο ανάλαφρη σαν το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα τόσο ενδιαφέρουσα όσο μία ταινία του σουρεαλιστικού κινήματος.

«Aνακάλυψα τον Cocteau μέσω της φιλίας τoυς με τη Chanel και κατέληξα πως αυτήν την γυναίκα την αγαπώ όλο και περισσότερο όσο τη γνωρίζω και πως μελετώντας τη ζωή της αποκτώ πρόσβαση σε χαρακτήρες εξίσου εξαιρετικούς με την ίδια», τόνισε η Virginie Viard. Και δημιουργεί και εξαιρετικές συλλογές βασισμένες στα πράγματα και στους ανθρώπους που αγαπούσε η Coco, θα προσθέσουμε εμείς.
Δες επίσης: Oδηγός Αγοράς: Tα πρώτα μαγιό της σεζόν είναι εδώ και σε βάζουν σε δίλημμα για το ποιο να διαλέξεις