The Trousers Issue: Πώς να συνδυάσεις παντελόνι με ζώνη για να δημιουργήσεις κομψά σύνολα

Διονυσία Καλαποθαράκου
The Trousers Issue: Πώς να συνδυάσεις παντελόνι με ζώνη για να δημιουργήσεις κομψά σύνολα

Η ζώνη είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό, αξεσουάρ που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε σου εμφάνιση όλες τις εποχές του χρόνου.

«Πιστεύω πως η γυναίκα πρέπει να έχει την ίδια βασική γκαρνταρόμπα με έναν άντρα. Βlazers, παντελόνια, κοστούμια και ζώνες. Είναι όλα τόσο κομψά και λειτουργικά», τάδε έφη Yves Saint Laurent εκεί κάπου γύρω στα 60s και σήμερα σχεδόν 70 χρόνια αργότερα τα λόγια μίας από τις πιο εμβληματικές μορφές στον χώρο της μόδας, παραμένουν επίκαιρα. Γιατί όλες μας όχι μόνο έχουμε όλα τα παραπάνω στην ντουλάπα μας αλλά ψάχνουμε συνεχώς και τρόπους να τα φοράμε διαφορετικά ανανεώνοντας το look μας. Για το καλοκαίρι, παραδείγματος χάριν, ένα blazer αν είναι αρκετά μακρύ μπορεί να φορεθεί ως φουστάνι με διπλωμένα μανίκια, ένα lingerie top από μέσα και ψηλοτάκουνα πέδιλα. Ένα κοστούμι μπορεί να φορεθεί με bralette top για sexy summer looks και τα παντελόνια με τις ζώνες μπορούν να φορεθούν με πολλούς και πολύ κομψούς, ανάλαφρους τρόπους.

Copenhagen str S20 085
Copenhagen str S20 105

Γιατί μην ξεχνάμε πως αυτό το style combo είναι διαχρονικό και παρόλο που είναι ελαφρώς mannish δεν χάνει ποτέ τη θηλυκότητά του. Τα γυναικεία τζιν παντελόνια, ακόμα και αν τα φορέσουμε με ένα απλό μονόχρωμο κορμάκι ή T-shirt και μία δερμάτινη ζώνη, δημιουργούν ένα urban cool σύνολο που μπορείς να φορέσεις όλη την ημέρα όπου και αν πας. Το ίδιο ισχύει και για τα υφασμάτινα γυναικεία παντελόνια. Συνδύασε το δικό σου αγαπημένο -σε κλασική σκούρα ή καλοκαιρινή παστέλ απόχρωση- με ένα λευκό πουκάμισο ή ένα σατέν top και πρόσθεσε σε αυτήν τη στυλιστική εξίσωση μία λεπτή γυναικεία ζώνη που θα κάνει πιο σοφιστικέ και elegant το τελικό αποτέλεσμα.

Ο «παλιακός» ενδυματολογικός κανόνας, στον οποίο ορκιζόντουσαν οι μητέρες μας, και έλεγε να ταιριάζουμε τη ζώνη με τα παπούτσια μας… φυσικά και δεν ισχύει πια! Μπορείς να φορέσει μία loose παντελόνα με λευκά sneakers και μία μαύρη δερμάτινη ζώνη και να είσαι καλοντυμένη και κομψή χωρίς να φαίνεσαι υπερβολικά επιτηδευμένη και χωρίς το look σου να χάνει κάτι από τη φρεσκάδα και τη δροσιά που πρέπει να έχουν ακόμα και οι ανδρόγυνες εμφανίσεις μας το καλοκαίρι.

Γι΄αυτό εμείς διαλέξαμε για εσένα παρακάτω έξι από τα πιο ευκολοφόρετα, καλοκαιρινά fashion items που εμπίπτουν όλα στις κατηγορίες «παντελόνι-ζώνη» για να πάρεις ιδέες και να δημιουργήσεις με αυτά τα πιο κομψά, all day looks. Διάλεξε το γυναικείο τζιν που σου ταιριάζει -ιδανικά ένα σε ψηλόμεση γραμμή- φόρεσε το μαύρο σου μπλουζάκι, μία ασορτί μαύρη ζώνη και ένα ζευγάρι άνετα σανδάλια και βγες από το σπίτι με αυτοπεποίθηση που θα ζήλευαν τα It-girls των 60s που έντυνε ο Yves Saint Laurent. Kαλά Ψώνια!

ale jean

#1 Παντελόνι τζιν high waist

Η slouchy γραμμή του το καθιστά ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας καθώς είναι και άνετο και ultra fashionable. Φόρεσέ το με την αγαπημένη σου ζώνη, ένα μαρσέλ φανελάκι και layring από κολιέ στον λαιμό και θα είσαι το απόλυτο city girl του καλοκαιριού.

wide leg panteloni ale

#2 Παντελόνι τζιν wide leg

Άνετο και φαρδύ, κολακεύει τις μεσογειακές σιλουέτες και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα μπλουζάκια μας, είτε είναι σε φαρδιά γραμμή και τα φορέσουμε «από μέσα» είτε μιλάμε για crop top και τα βάλουμε μαζί με μία δερμάτινη ζώνη σε ιδιαίτερη απόχρωση για πιο funky αποτέλεσμα.

ale salvari

#3 Παντελόνι-σαλβάρι

Τα σαλβάρια είναι το πιο summerish στυλ παντελονιού που μπορούμε να βάλουμε και στις διακοπές αλλά και στην πόλη. Αν όμως το φορέσεις με μία δερμάτινη ζώνη και mules το κάνεις να δείχνει πιο επίσημο και λιγότερο casual.

zoni ale siel

#4 Ζώνη δερμάτινη λεπτή

H light green απόχρωση αυτής της ζώνης θα δώσει ένα girly twist στα τζιν παντελόνια μας αλλά δείχνει πολύ θηλυκή και πάνω από ένα αέρινο, floral φόρεμα. Tαυτόχρονα αναδεικνύει τις καμπύλες της σιλουέτας και ταιριάζει πολύ με καφέ ή ταμπά τσάντα.

zvni maurh ale

#5 Ζώνη με ιδιαίτερο κούμπωμα

Ένα κομμάτι κλασικό που δεν πρέπει να λείπει από καμία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα. Είναι ένα αξεσουάρ-δάνειο από την ανδρική ντουλάπα που θα κάνει πιο δυναμική και σοφιστικέ κάθε σου εμφάνιση είτε το βάλεις με παντελόνι, είτε με pencil φούστα είτε ακόμα και με mini skirt.

5207251522403 1

#6 Κόκκινη ζώνη

Μία ζώνη με ιδιαίτερο κούμπωμα σε ακόμα πιο ιδιαίτερη απόχρωση θα απογειώσει όλα σου τα πρωινά σύνολα δίνοντας μια πινελιά French style σε κάθε σου look. Φόρεσέ την με τζιν παντελόνι και μαρινιέρα και δεν θα περάσεις απαρατήρητη όπου και αν πας. Α και κόκκινο κραγιόν φυσικά!